|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 10, 13:05. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Trifazio transformatoriaus tiristorinis valdymas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Trifazio transformatoriaus tiristorinis valdymas |
Parašytas: 2010 01 26, 08:22 |
|
|
|
|
| jei reguliuoti-tai tik pirmineje, nes yra mazos sroves... O reguliuoti geriausia su mikrokontroleriu... programa-vienas ciklas su sinchronizacija nuo pertraukimo. Schema trikampiui paprasta: i kiekviena trikampio taska po du priepriesiais sujungtus tiristorius... Ir kiekvienam is ju atskiras valdymas... Esu mates ir reguliavima antrineje... |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 26, 12:34 |
|
|
|
|
| meskit mintis reguliuoti pirminėje apvijoje.Esu išbandęs.Tik kontaktiniam suvirinimui tai naudojama.Ir pusperiodžių ten nepjausto.Ir dar sekama,kad kiekvienam virinimo taškui jungiamas kitoks pusperiodis.Nežinau,ar supratot.Tam klausimui kažkada daug laiko esu sugaišęs. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 26, 13:55 |
|
|
|
|
| Vikis rašo: |
| meskit mintis reguliuoti pirminėje apvijoje.Esu išbandęs.Tik kontaktiniam suvirinimui tai naudojama.Ir pusperiodžių ten nepjausto.Ir dar sekama,kad kiekvienam virinimo taškui jungiamas kitoks pusperiodis.Nežinau,ar supratot.Tam klausimui kažkada daug laiko esu sugaišęs. |
Taip, reguliavimas tik antrinėje. Geriausiai kažkur atkasti pramoninę schemą, ji nėra labai didelė, mačiau amerikanską 3 -fazį , pcb nelabai sudėtinga, tik gaila, jos nebegaliu pasiimti |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 26, 18:02 |
|
|
|
|
| Vikis rašo: |
nereikia lialia... Galima drasiai ir pirmine... Esu dares 70kW. Veikia... Tik geriau ne simistorius jungti, bet du tiristorius... Su simistoriais nesunku susipainioti... Tiristorius paleidineji per transformatorius... ir atsirisa ir grazu ir su skoniu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 26, 18:15 |
|
|
|
|
| caca rašo: |
nereikia lialia... Galima drasiai ir pirmine... Esu dares 70kW. Veikia... Tik geriau ne simistorius jungti, bet du tiristorius... Su simistoriais nesunku susipainioti... Tiristorius paleidineji per transformatorius... ir atsirisa ir grazu ir su skoniu. |
toks reguliavimas aprasytas kazkur 1970 metu "radio" zurnaluose  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 26, 18:41 |
|
|
|
|
| Tomenas rašo: |
Tikrai, gal galima pasidalint?  |
Galima, kodel gi ne, bet ne anksciau vasario vidurio. Ir dar niuansas: be dvieju spinduliu osilografo geriau net nepradekit - nesugraibysit atsidarymo pradziu ir rezultate gausis taip vadinamas impotencinis sindromas, kaip ruskiui ziurint i amerikieciu daugiakartinio naudojimo kosminius laivus: turi brezinius, matyti mato kaip praktiskai padaryta, zino kaip reikia, o padaryt negali
| jei reguliuoti-tai tik pirmineje, nes yra mazos sroves... |
Bel lieka galimybe nevienodai padavineti trafui teigiama ir neigiama polerizacija (cia jei sinusoides visus pusperiodzius karpyt), ko pasekoje ikaitint trafa su visom galimom pasekmem. Toks pokstas puikiai gavosi vienfazej svarkej, todel buvo atsisakyta tokio galimo valdymo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 01 29, 11:20 |
|
|
|
|
| Jei ką domina,turiu instrukciją su schemomis VDU 301.Galiu nuskanuoti ir kažkur įdėti.VDU301 tai suvirinimo apartas skirtas virinti elektrodais ir viela.T.y.jo scharakteristika iš kietos į krintančią perjungiama tumbleriu.Jis kažkada buvo gaminamas Vilniuje suvirinimo įrengimų gamykloje. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 29, 13:05 |
|
|
|
|
| Citata: |
Jei ką domina,turiu instrukciją su schemomis VDU 301.Galiu nuskanuoti ir kažkur įdėti.VDU301 tai suvirinimo apartas skirtas virinti elektrodais ir viela.T.y.jo scharakteristika iš kietos į krintančią perjungiama tumbleriu.Jis kažkada buvo gaminamas Vilniuje suvirinimo įrengimų gamykloje. |
Butu tikrai naudinga gal i emaila - tomas.jucevicius@gmail.com |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 29, 13:25 |
|
|
|
|
| kas nesuprato-aiskinu... Kais tik tada jei reguliuosit su TIRISTORIUM vienu ir kaposit viena pusperiodi. Jei kaposit abu pusperiodzius simetriskai-jokio kaitimo nebus. Rasiau-70KW valdau nuo 0 iki 380 ir nieko. Jokiu kaitimu. Su fazem tik reikia padoriai susitvarkyt. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 01 29, 14:06 |
|
|
|
|
| kas nesuprato-aiskinu... Kais tik tada jei reguliuosit su TIRISTORIUM vienu ir kaposit viena pusperiodi. Jei kaposit abu pusperiodzius simetriskai-jokio kaitimo nebus. Rasiau-70KW valdau nuo 0 iki 380 ir nieko. Jokiu kaitimu. Su fazem tik reikia padoriai susitvarkyt. |
Paaiškink , ką turi galvoje? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |