Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 23 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 23, 14:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Garso stiprintuvai » SYltas lempYnYs gaR-Rsas
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 46
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 07:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Shpeega rašo:
Trumpai: Audiofilas - audiofilui nelygu.

Taip, audYofYlas audiofilui nelygu, arba kaip raso savo puslapyje contax - melomanui.

Melomanai klausosi muzikos (jos autoriaus noretos isreiksti muzikines minties), o audYofYlaY - kabinejasi prie instrumentu ir balsu skambejimo (ir garso atkurimo trakto itakos jiems) subtilybiu.

Neziurint siokio-tokio bendrumo tarp siu tikslu, pirmuoju atveju visgi arklys stovi pries vezima, tuo tarpu antruoju deja yra atvirksciai.

"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva)
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 08:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje
tolka rašo:
Jei esi audiofilas,ir nesi technokrykas,tai perki brangiai ir daug ir niekada nebūsi patenkintas.Jei mėgsti gerą garsą ir kaupi žinias,konstruoji,tai džiaugiesi kiekvienu savo kūriniu,vis tobulėji ir esi patenkintas rezultatais.Aš renkuosi būti technokryku-audiofilu Very Happy IMHO

Sia prasme nematau priezasciu kritikai, jei tokiu "technokryku" yra suprantamas objektyvaus argumentavimo prioritetas pries subjektyvias ezoterikas, ir remiantis tokiu gyvenimo budu nera priekaistaujama kitiems.
(pamate mano dirbtuve, daugelis "normaliu" zmoniu galbut palaikytu mane psichu, nors kaip nekeista tai jie dazniau ateina pas mane pagalbos, nei as pas juos, ir jau tikrai nebandau per jega itikinti ju kad jiems geriau tiktu visa mano pasauleziura ir gyvenimo budas, nors ir laikau saviskius daug kuo objektyviai geresniais)

"Aš čia, gyva!"
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 08:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Juras
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
RVRSS rašo:

Cia tamsta matyt norejai pasigirti tuo, kiek daug suplojai uz savo suMper-puMper audYofYLYne akustika, kuri gerai dar jei skamba bent jau kaip pakankamai geros ausines, ar ne? Razz

As va tikrai nesu nei joks ten krutas audYofYlas, nei matyt netgi vidutinis melomanas, turiu dar nuo senu sovietiniu laiku uzsilikusias (ir nieko man nekainavusias, nes galutinai man atiteko nurasymo budu) ausines TDS-5 (buvo ir dar kita pora tokiu - deja, pagavusi kazkur dregmes, sugedo nepataisomai Crying or Very sad ), per jas viska ir klausau.

Nedidelis likbezas nezinantiems apie ka kalba:

http://www.google.lt/search?hl=lt&source=hp&q=%D1%82%D0%B4%D1%81-5&meta=&aq=1&oq=%D1%82%D0%B4%D1%81

http://img183.imageshack.us/img183/8966/tds5k601nz2.png
http://img219.imageshack.us/i/tdsakgsenha9.png/

O cia originalas, nuo kurio jos buvo sovietu nukopijuotos:

http://www.yamaha.co.jp/design/pro_1970_07.html

Gal zinai, kokie yra neigiami audYofYlu atsiliepimai apie sias ausines?
Na apart objektyviai mazoko jautrumo (o man tie patys audYofYlaY aiskina, kad klauso savo muzika be didelio garso Confused ), pasirodo ju garsas "per daug neutralus"!
(kuo visiskai galima patiketi ziurint i auksciau duotas nuorodas su A-D charakteristikom)
Va kaip pasirodo - per daug lygi ta charakteristika, neduoda "sYlto lempYnYo gaR-Rso", fu koks meslas!
Todel "tikri kosheriniai" audYofYlaY prisiperka graziais iskraipymais pagerinanciu garsa senhaiseriu po kelis simtus zalio, o dar geriau ir dideles akustikos po kelis tukstancius, na tokiOs kuri jau matyt su "sYltu lempYnYu gaR-Rsu", gyvenanciu ju viduje! Shocked
(kad tik jo is ten neisbaidzius Surprised )

Ir tada jau jie drasiai voliojasi po stalais, isgirde kitus minint tiesiog objektyviai geras ausines.

vyciokas rašo:
gnt rašo:
nabagas rašo:
..........jokia a..filine sistema nepranoks stereo ausiniu net ir papigiai is maksimos, pats naudoju maxell nb-201...............

+100 Very Happy Very Happy Very Happy

O tamsta matyt norejote pasigirti, kad tam paciam (zr. auksciau) isleidote dar 100 kartu daugiau, nei ponas gnt?

Nusisneka ponas RVRSS Shocked
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 08:17 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Juras rašo:

Labai rimta argumentacija! Razz
(tamstele gal irgi busite audYofYlas? Rolling Eyes )

"Aš čia, gyva!"
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 09:04 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Juras
Senbuvis
Senbuvis
RVRSS rašo:
Juras rašo:

Labai rimta argumentacija! Razz
(tamstele gal irgi busite audYofYlas? Rolling Eyes )

Kokia gali buti argumentacija kliedesiui Laughing Question
Mano argumentas yra mano asmenine patirtis.
Turejau nuo TDS1 iki TDS dvizenklio skaiciaus.
Turejau ir Sennheizerius(iki HD580) ir Koss(buvo ir elektretines) ir AKG ir Beerdinamikus ir tt. Sony ir Pionierius.
Kiekvienos ausines skamba ivairiai,turi privalumu ir trukumu, bet kad TDS5 skambetu geriausiai man neteko patirti Sad
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 10:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
Juras rašo:
Kokia gali buti argumentacija kliedesiui
Mano argumentas yra mano asmenine patirtis.
Turejau nuo TDS1 iki TDS dvizenklio skaiciaus.
Turejau ir Sennheizerius(iki HD580) ir Koss(buvo ir elektretines) ir AKG ir Beerdinamikus ir tt. Sony ir Pionierius.
Kiekvienos ausines skamba ivairiai,turi privalumu ir trukumu, bet kad TDS5 skambetu geriausiai man neteko patirti

Cha, tai apie tokio "argumento" rimtuma ir kalba!

Panasiai ir daugelis kitu audYofYlu teigia, kad jiems asmeniskai kazkas ten ar ten nepatinka, na ir kas is to?

Kaip tik tai ir yra kliedesiai gerbiamasis, nes jie pernelyg daznai priestarauja objektyviems matavimams, kuriu pavyzdziai duoti mano nuorodose.

O privaciai sau galite buti isitikines, kad saule juoda - niekas tamstai asmeniskai to nedraudzia.

"Aš čia, gyva!"
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 11:19 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
l.p.audiofilas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
RVRSS rašo:
... o audYofYlaY - kabinejasi prie instrumentu ir balsu skambejimo (ir garso atkurimo trakto itakos jiems) subtilybiu.

RVRSS rašo:
... kai tuo tarpu butent audYofYlu teiginiai yra niekuo objektyviai neirodomi Razz , skirtingai nuo ju oponentu dazniausiai objektyviai ismatuojamu rezultatu.

reziumė : jūsų piešiamas personažas audYofYlas klausosi ne muzikos o garsų , o personažas technokrykas klausosi ne garsų bet skaičių . Very Happy
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 11:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
l.p.audiofilas rašo:
reziumė : jūsų piešiamas personažas audYofYlas klausosi ne muzikos o garsų ,

o personažas technokrykas klausosi ne garsų bet skaičių . Very Happy

Del audYofYlo beveik sutinku - jis klausosi daugiau ne bendros kurinio muzikines minties, o kaip kuris garsas suskambejo.

Pvz., as kaip besiklausantis visu pirma muzikos geriau klausysiu teveli Bacha per AM imtuva (su treskesiais ir dazniu juosta iki 4500Hz), nei koki lietuviska sudopopsa "daryk mane kaip as tave" per pacia imantriausia audYofYlYne sistema.
(nors gera muzika klausyti dar ir per gera sistema aisku geriau, jei tik tai per daug netrenkia per kisene)

Del "fryku" - ne visai taip.

AudYofYlaY is subjektyviu ir objektyviu dalyku akivaizdu prioriteta skiria pirmiesiems, nelabai gilindamiesi i objektyvias gaunamo rezultato priezastis, tuo labiau, kad pasiekus auksta audYofYlYnY lygi tai jiems objektyviai (t.y. is tikruju) per sunku.
(kas visgi nepateisina tokio prioriteto, nes jis veda i neprognozuojamuma ir betvarke)

Tikrieji technofrykai gi prioriteta skiria objektyviems matavimams, stengdamiesi nuo ju neatitrukti savo vertinimuose, o jei jie neatitinka subjektyviu ispudziu - stengiasi issiaskinti, kodel.
(nes matavimo prietaisai nemeluoja, nebent kartais buna neteisingai naudojami)
Taciau klauso technofrykai visgi ne skaiciu, o velgi arba muzikos, arba garsu (buna ir taip ir taip), bet diskusijose su kolegomis remiasi jie visu pirma skaiciais ar kitais pamatuojamais dalykais.

Kaip karta teko skaityti vienam rusiskam forume kazkokio garso rezisuros prefesionalo is konservatorijos minti:

"Negalima isgirsti to, ko neimanoma ismatuoti"

Sios citatos poziuriu technofrykai butu uz, audYofYlaY - pries.

"Aš čia, gyva!"
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 12:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
leopard
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
Citata:
"Negalima isgirsti to, ko neimanoma ismatuoti"

Bet galima neišgirsti to, ką galima išmatuoti. Dar nepamiršk, kad kiekvieno organizmas (klausos, regos, lietimo ir tt organai) skirtingai priima "paduotą" informaciją. Dėl to ir sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama. Dėl to ir vyksta diskusijos kas kam patinka ar nepatinka.
O šnekam apie aparatūrą kai guli fotely ar kur kitur ir klausai muziką atsipalaidavimui, o ne griovius kasant.
O dėl "geros" aparatūros: jeigu salone skambanti sistema man labiau patinka nei maniškė namie - man ji gera.

PranešimasParašytas: 2010 01 10, 12:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
leopard rašo:
Bet galima neišgirsti to, ką galima išmatuoti.

Dėl to ir sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama. Dėl to ir vyksta diskusijos kas kam patinka ar nepatinka.

O šnekam apie aparatūrą kai guli fotely ar kur kitur ir klausai muziką atsipalaidavimui, o ne griovius kasant.

O dėl "geros" aparatūros: jeigu salone skambanti sistema man labiau patinka nei maniškė namie - man ji gera.

1. Va taip sYlto lempYnYo gaR-Rso megejai negirdi savo 1-2% iskraipymu, bet kazkaip girdi juos tranzuose 0.1% lygio.

2. Tai kad jie gi gincijasi - apie tai ir si tema!
Vietoj to kad paskytu tiesiai sviesiai: "o mums toks iskraipytas garsas labiau patinka", jie aiskina savo nuklydimus visokiom ezoterikom.

3. Nematau jokiu kliuciu klausyti muzika kad ir griovius kasant (ir kiek maciau darbo liaudis butent taip ir daro, jei tik galimybe yra)
Man tai labiau nepatinka ne pats toks klausymas, o klausomas turinys.

"Aš čia, gyva!"
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 13:27 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
l.p.audiofilas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
RVRSS rašo:
Taciau klauso technofrykai visgi ne skaiciu, o velgi arba muzikos, arba garsu (buna ir taip ir taip), bet diskusijose su kolegomis remiasi jie visu pirma skaiciais ar kitais pamatuojamais dalykais.

kaip pasaulyje nėra vien tik juoda ir balta , taip yra ir toks mišinys audYofYlas - technokrykas . vienas toks čia labai mėgsta užversti formulėm nepabandęs realioj praktikoje .
RVRSS rašo:
Vietoj to kad paskytu tiesiai sviesiai: "o mums toks iskraipytas garsas labiau patinka", jie aiskina savo nuklydimus visokiom ezoterikom.

tai čia melomanui daugiau iškraipytas garsas prie dūšios , o ne RVRSS sukurtam personažui "audYofYlui" . o ko jūs taip bijote tų nežymių iškraipymų , ypač jei tie iškraipymai ar nelygumai įpūčia gyvybės ar emocianalumo garse ?
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 13:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
l.p.audiofilas rašo:
... o ko jūs taip bijote tų nežymių iškraipymų , ypač jei tie iškraipymai ar nelygumai įpūčia gyvybės ar emocianalumo garse ?

Va-va, apie tai ir kalba! Idea
(sYltas lempYnYs gaR-Rsas! Very Happy )

Tai va paaiskinu - melomanai kartais megsta paivairinti garsa visokiom egzotikom (pvz. as kai klausau mp3-kes per kompa su AIMP2, tai dazniausiai apart ekvalaizerio pridedu ir reverbo, ir aido, o kartais ir su kitais nustatymais pakvailioju - labai idomus man tie eksperimentai, pradedi mastyt, kaip tai galetu veikti), bet negirdejau kazko is ju aiskinant, kad toks ar anoks iskraipymas turetu buti pripazintas vieninteliu teisingu gero garso etalonu!
Etalonas yra minimaliai iskraipytas garsas (nes visiskai neiskraipyto tiesiog nebuna), ivertinant visus veiksnius, pvz. galima butu gincytis del tonkompensacijos teisingumo.

Taciau man i galva nesaus vadinti tai kaip as klausau muzika vieninteliu teisingu (... saltu ... kompiuteriniu ...) garsu ir menkinti visus kitus, kas klauso muzika kitaip, o ypac pirsti savo subjektyviai iskraipyto garso standarta kaip teisingiausio garso etalona!

AudYofYlaY gi tuo tarpu vadina savo pamegta specifiskai iskraipyta sYlta lempYnY gaR-Rsa vieninteliu teisingu!
Nu cia gi sektantai kazkokie ir tiek, gerai dar kad kokios inkvizicijos nesugalvojo, nors contax cia minejo, kad yra jau sulaukes grasinimu. Evil or Very Mad

"Aš čia, gyva!"
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 14:04 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
leopard
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
Citata:
pradedi mastyt, kaip tai galetu veikti

Šiais laikais klausos organas yra PILNAI ištyrinėtas, o nervų sistema gan SILPNAI. O jie abu sąveikauja tarpusavy ir duoda vienokį ar kitokį supratimą. Arba keičiantis amžiui keičiasi ir "skonis". Jaunam - daug žemų. Vyresniam jų gali būti ir ne tiek daug.
Kaip ir kiekvienam dalyke atsiranda aferistų, arba sekančių paskui "bandą". Norinčių kažkuo išsiskirti ir pan. Tokių tikrai atseit melomanų/audYfYlų pažįstų asmeniškai.

Citata:
galima butu gincytis del tonkompensacijos teisingumo.

Oi ne, pailgėja signalo kelias, nuspalvojamas garsas. Reikia palaukti kol prasigros. Bet reikia laiku išjungti, nes gali ir nusigroti Wink

Man irgi daug kas keista, bet supratimas (arba "nuprotimas") ateina su amžium Very Happy

PranešimasParašytas: 2010 01 10, 15:14 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
RVRSS
Senbuvis
Senbuvis
leopard rašo:
Šiais laikais klausos organas yra PILNAI ištyrinėtas, o nervų sistema gan SILPNAI. O jie abu sąveikauja tarpusavy ir duoda vienokį ar kitokį supratimą. Arba keičiantis amžiui keičiasi ir "skonis". Jaunam - daug žemų. Vyresniam jų gali būti ir ne tiek daug.
Kaip ir kiekvienam dalyke atsiranda aferistų, arba sekančių paskui "bandą". Norinčių kažkuo išsiskirti ir pan. Tokių tikrai atseit melomanų/audYfYlų pažįstų asmeniškai.

Citata:
galima butu gincytis del tonkompensacijos teisingumo.

Oi ne, pailgėja signalo kelias, nuspalvojamas garsas. Reikia palaukti kol prasigros. Bet reikia laiku išjungti, nes gali ir nusigroti Wink

Man irgi daug kas keista, bet supratimas (arba "nuprotimas") ateina su amžium Very Happy

1. Todel ir istyrineta silpnai nervu sistema, kad ten viskas zymiai sudetingiau.
Bet audYofYlams tai ne motais - jie paskelbia savo pasauleziura neatitinkancia materialaus pasaulio desniu ir tada jau jiems nors balti arkliai, nors raudoni drambliai - viskas pateisinama, kas ezoteriska, tik ne nuobodzios ir objektyviai ismatuojamos tiesos.

2. Na man zinomose schemose joks ten signalo kelias nepailgeja, tiesiog prie pagrindinio prisideda dar du lygiagretus ZD ir AD keliai.
Del nuspalvojimo irgi klausimas - tonkompensacija juk ne siaip sau is pirsto lauzta, ji atitinka objektyvias zmogaus klausos ypatybes.
Ir kazkodel pvz. patefono galvutes stiprintuvo korekcijos grandiniu (velinanti ir spalvinanti signala) itaka audYofYlams atrodo visai priimtina, tuo tarpu ne kiek ne maziau objektyviai reikalinga tonkompensacijos butinybe - jau kazkodel tik kenkia.
Nelogiska gaunasi.

"Aš čia, gyva!"
 SYltas lempYnYs gaR-Rsas
PranešimasParašytas: 2010 01 10, 22:21 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
l.p.audiofilas
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
RVRSS rašo:
AudYofYlaY gi tuo tarpu vadina savo pamegta specifiskai iskraipyta sYlta lempYnY gaR-Rsa vieninteliu teisingu!
Nu cia gi sektantai kazkokie ir tiek, gerai dar kad kokios inkvizicijos nesugalvojo, nors contax cia minejo, kad yra jau sulaukes grasinimu. Evil or Very Mad

jei Contax padarys lempinį stiprių - tai viskas gerai , jei koks audiofylas pagal tą pačią shemą - tai čia jau nebežmogus ir pats stiprius su baisiais iškraipymais Confused
šiek tiek literatūros apie subjektyvumus ir audio testavimus : http://www.cezar.ua/a-articles/article.php?id=12

o čia perkėliau iš "skelbiu - parduodu" protingas mintis , kad išliktų ilgesniam laikui , nes kondikus parduosi ir skelbimo su įdomia diskusija nebeliks
gnt rašo:
kad parodyt konkrecius skaicius-reikia turet matavimo aparatura,kainuojancia didelius pinigus-tokia cia vargu ar kas gali sau leisti isigyti

o kad suprast principa-tereikia zinoti du dalykus:

1. elektrolitinis kondas(manau cia kalbam butent apie juos) is prigimties yra gana "kreivas" elementas,kurio voltamperines ir daznumines charakteristikos nera tiesios

2. stiprintuvo isejimo srove teka per maitinimo bloko kondensatoriu(s) lygiai taip pat,kaip ir per garsiakalbi bei isejimo tranzistorius/lempas(isimti sudaro ne itin paplitusi topologija,kur galinis stiprintuvo laipsnis maitinamas per sroves saltini,turinti, bent jau teoriskai, labai didele isejimo varza)

is to seka labai paprasta isvada-jei kondas "kreivas" tai jis neisvengiamai ines iskraipymu i tekancia per ji srove(t.y. isejimo signala)

jei stiprintuvas su NGR,tai NGR ta kreivinima tiesins-deja,taciau NGR nera begalinio dydzio,beigi didejant dazniui,jo dydis krenta-todel visiskai istaisyti kondo inestus iskraipymus nepavyks,ipac auktesniuose dazniuose

jei stiprintuvas be NGR-kondo inesamu iskraipymu niekas nemazins,ir butent tokiuose stiprintuvuose maitinimo kondensatoriu itaka pastebima labai aiskiai

gnt rašo:
circuit rašo:

Juk darome ne filtrą signalo kelyje.

Cia tu elementariai nesigaudai schemotechnikoje-maitinimo bloko kondas stovi signalo kelyje lygiai taip pat,kaip ir skiriamasis, skirtumas tik tas, kad signalo lygis paprastai didesnis nei iejime ir jis dar po pastovia poliarizuojancia itampa, todel jo inesami iskraipymai zymiai maziau pastebimi,nei tuo atveju, jei jis stovetu stiprintuvo iejime kaipo skiriamasis
Citata:
Lygiai taip pat ir švino akumuliatorius yra baisiai netiesinis elementas ir turi žymiai didesnį ESR, bet kažkodėl audiofilai juos naudoja stiprintuvams maitinti.

Akumas (jei konstruktorius ne visiskas maumas)suntuojamas didelio talpumo kondu,neretai dar atskiriamas droseliu, ir jis kaip energijos saltinis vistiek yra nepalyginamai tiesesnis ir negeneruojantis ivairiu triuksmu, negu klasikinis diodu lygintuvas.seriantis maitblokio kondus nenusakomos formos impulsais

Citata:
Na visų pirma, tai normalūs, sveiki žmonės naudoja normalius stiprintuvus, kurių atiduodama galia nėra dešimt kartų mažesnė už suvartojamą.

Na,as galiu papriestarauti,kad normalus zmones visu pirma naudoja normalia akustika,kurios jautrumas ne maziau 90dB/m
Ir su normalia,kokiu 92...94dB/m akustika normaliam zmogui normaliame kambaryje klausytis muzikai normaliu,netgi dideliu garsu uztenka keleto vatu garsiausiose kurinio vietose.
Ir todel nematau nieko smerktino,kad tokiu atveju noredamas isgauti maksimuma kokybes zmogus naudoja A-klases stipra, kuris energijos naudoja 8 kartus daugiau, nei atiduoda i garsiakalbi -keletas desetku sudegintu vatu ne problema netgi uzdarius AE Smile .
Citata:
Normalus stiprintuvas visada turi NGR .

Cia,deja, priesingai.
Gerai suprojektuotam stiprintuvui NGR nereikalingas,viena-kita desimtoji procento iskraipymu-garso negadina.Bet tokie aparatai brangus,ir todel masiskai negaminami.
NGR dedamas tada,kai be jo stiprintuvo inesami iskraipymai niekaip netelpa i priimtinu ribas.
NGR galima palyginti su atveju,kai pirma prisikama, o paskui kruosciai valoma ir bandoma itikinti(reklaminiuose zurnaluose),kad po valymo viskas netgi svariau,nei buvo is pradziu.
Mazi,simtosiomis ir tukstantosiomis procento dalimis matuojami iskraipymai,gauti matuojant pastovaus daznumo sinusini signala, neturi nieko bendro su realiu muzikiniu signalu,kuris yra impulsinis is prigimties ir visada turi platu spektra.
Kad isitikint,ko verti tie "mazi" NGRiniu stipralu iskraipymai,uztenka paduot jam meandra i iejima,ir pamatyt,kas darosi isejime,ir keliais procentais isejimo signalo forma skiriasi nuo iejimo-badantis akis "zvonas" dazniausiai puikiai matosi net desovo skopo ekrane Razz

Citata:
O kaip pateisinti tuos audiofilus (atleiskite, bet man tai skamba kaip "pedofilas", tik kad negalia ne tokia rimta), kurie ant LM3875 sukabina pačius brangiausius ir "geriausius" kondensatorius?

Matai,normaliame pasaulyje normalus zmones, taip vadinama vidutine klase, uzdirba 60..100 kilobaksu per metus(iki mokesciu).
Tai as nematau nieko neiprasto,kad normaliai uzdirbantis zmogus leidzia sau isleist pora simtu doleriu kondikams, tikedamasis gaut geresni rezultata.
Citata:

O kaip pateisinti kembrikų nulupimą nuo kondensatorių?

Na,yra idiotu, kurie gyvam katinui skura nulupa-bet as cia prie ko?
Jei toks idiotas pasivadins save inzinierium-tai ar del to visus inzinierius jau reikes laikyti idiotais?
Citata:
O smailas kojeles po stiprintuvu?

Mikrofoninis efektas niekur neisnyko.Kojeles turi prasme jei stiprintuvas stovi ant masyvaus,gerai vibracijas sugeriancio pagrindo.
Tranzistoriniuose aparatuose tas gal ne taip aktualu,bet lempiniuose yra gana pastebimas.
Nors ir per dazno tranzistorinio plata lengvai stuktelejus-kolonelese pasigirsta gana garsus bum.

RVRSS rašo:
e-litu kreivumus pakankamai gerai tiesina pleveliniai ir ypac keraminiai konderiai

Deja,praktikoje ne visada ir ne viskas taip grazu, kaip teorijoje.
Vegalabe yra tokia tema-stiprintuvas ZD-50
Ten dare matavimus, suntuodami elektrolitus ivairiais pleveliniais kondais.Rezultatas-didziuliai pikai ir pravalai matuojant tokio buterbrodo ESR keiciantis daznumui, nes plionkes kartu su jungiamaisiais laidais sudaro parazitinius konturus.Vienu zodziu,klausimas gana nevienareiksmis.
Citata:
Esu kazkaip studijaves Mundorf e-litu aprasymus - na taip, parametrai geresni uz eiliniu e-litu, bet tikrai ne tiek, koks yra tarp ju kainos skirtumas.

Nezinau,ka tu vadini eiliniais elektrolitais.
Jei lygint su eiliniais industrial grade klases elektrolitais-Rifa,Vishay,Icel ir t.t. - tai tie mundorfai ipatingai nesiskiria nei kaina,nei parametrais.
Jamicon,Hitano ir panasus nera eiliniai-tai yra pats pigiausias produktas.Pigiau jau nebeisgali net kinai pagamint.Tai ir nereikia pigiausio produkto lygint su normaliu,ar tuo labiau aukstesnes klases.
Vyno irgi gali nusipirkt 5Lt uz banke,gali uz 50Lt
Stiprumas abieju gali buti vienodas, bankes irgi tiek pat "mikrofaradu" Smile
Kuri pirkti - kiekvienas sprendzia pats

Paskutinį kartą redagavo l.p.audiofilas, 2010 02 05, 13:37. Redaguota 1 kartą
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5, 6  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu