Elektronika.lt
 2025 m. lapkričio 28 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 11 28, 21:53. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Principinės elektrinės schemos » generatorius/keitiklis ant 555
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 generatorius/keitiklis ant 555
PranešimasParašytas: 2008 07 15, 19:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
siulau nevargri suvisokiais LED o ideti stereo arba mono garso lygio indikatoriu is kokio magnetafono, viskas ko tau rikes tik parinkti varzas, ir graziai ir tvarkingai matysi kiek pasikrove bus kaip rodyklinis voltmetras.

jei labai labai nori su led tai zurek vu meteriu shemas
jei ustenka tik prodyti kad pasikrove tai Petro ideja irgi nebloga stabilitronas arba keletas juo nuosekliai reikaimai itampai ir led. bet ne taip gaziai atrodys Smile
PranešimasParašytas: 2008 07 16, 16:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
didshirshis
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
gal galit pasakyt kaip apskaičiuojamas dažnis pagal C ir R reikšmes toje schemoje su IR logine mikroschema? (kur nupaišyta pirmam temos puslapy)

PranešimasParašytas: 2008 07 16, 16:57 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
daznis skaiciuojamas taip: f=k/RC
k priklauso nuo shemos, ir ji reikia isimatuoti praktiskai arba ieskoti internete.
gali bandyti skaicius kaip 2 ar 3
PranešimasParašytas: 2009 03 23, 21:18 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vice1991
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
prikelsiu tema Smile
sergu dabar ir turiu laisvo laiko Smile sumaniau dar karta perrinktsita daigta ... esme , mane nlb tenkina pakrovimo greitis Sad noriu padaryti kazka panasau i impulsiny keitikly

turiu kruva senu psu maitblokiu ir aisq transformatoriu is ju ...

domina kokie impulsai eina tokiuose maitblokiuose ? kiek zinau tai yra taip vadinamas pjuklas ... gal kas galetu imest kokia paprasta tokio generatoriaus shema ?

transformatorius butu mazas toroidinis ziedas (isorinis 25mm storis apie 6mm , aukstis 10mm) is jau minetu psu tik reikes pervinioti viena is viju ... keik turetu butu pirmineje viju ir kokks gen daznis ? antrine kiek suprantu reiks sakiciuoti pagal proporcija ?
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 14:53 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vice1991
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
kad nekurt naujos temos ... apsiemiau padaryti AD aukstos itampos keitikli fizikai - elektrinio lanko demonstravimui ... susiradau paprastute schema http://sites.google.com/site/uzzors2k/flybacktransformer (pirmoji) susirinkau ... rezultatas - nieko gero ...

dabar kaip ir kas padaryta ... schema is esmes nepakeista , kondensatorius 1000pf (tai kiek zn ir yra 1nf? ) plevelinis (va toks http://evita.lt/det-1696-product.html) is 555 isejime turiu impulsus is tolo primenancios staciakampius , tik ju galai biski uzsiapvaline ... kas cia blogai ? gal geresnio konderio reik ? toliau , vietoj sio mosfeto (6lt :O ) paemiau treanza is sito straipsnio http://tacashi.tripod.com/elctrncs/555sstc/555sstc.htm (t.y. bd243c)... transformatorius is eno teliko твс-110пц15 . bandziau viniot pirmine pats kaip ten parasyta - 10 viju storu laidu .

viska sujungus gavau snipsta - tranzas kaista , 555 kaip man pasirode irgi kaista , lankas nesiekia nei mm (cia naudojant savo viniota pirmine) , jei naudoju viena is gamyklinio lankas siekia jau 3mm (o tai manes neik kiek netenkina ...

tad kur mano problema ?
1.ar reikie kitokio kondensatoriaus ?
2.planuoju naudoti antra schema is duoto puslapio , kokius tranzus imti pries mosfeta ?
3.kazka esu skaites apie gryztamosios sroves slopinima ( kad tranzas nekaistu)
4. pirmine reik viniot vija prie vijos , ar kad liktu tarpelei ir ji apimtu kuo didesni series pavirsiu ?
5.padekit !

su nekantrumu laukiu jusu pagalbos Smile
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 15:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
vice1991 rašo:
susirinkau ... rezultatas - nieko gero ...

Būtų keista jei gautųsi kas nors gero vietoj MOSFET tranzistoriaus įdėjus bipoliarinį. Galima ir bipoliarinį, bet tuomet jo prijungimą prie 555 reikėtų perdaryt.
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 15:22 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vice1991
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
matai abi schemos is principo niekuo nesiskiria ( ar as tiesiog nesuprantu kuo jos skiriasi ?) tik vienoj mosfetas , o kitoj tranzas (sesis kartus pigesnis !) Very Happy tai visgi gal kas padetu ir atsakytu i mano klausymus isakytus auksciaus ?
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 15:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
vice1991 rašo:
matai abi schemos is principo niekuo nesiskiria ( ar as tiesiog nesuprantu kuo jos skiriasi ?) tik vienoj mosfetas , o kitoj tranzas (sesis kartus pigesnis !) Very Happy tai visgi gal kas padetu ir atsakytu i mano klausymus isakytus auksciaus ?

Antra schema pagal mane neturėtų gerai veikti (ką ir įrodo tavo bandymas), nes bipoliarinio tranzistoriaus taip bukai prie 555 jungti negalima. Žodžiu jei nori kad veiktų perki tą 6 kart brangesnį tranzistorių, o jei nori iš kirvio sriubą išvirti tai čia ne tas forumas.
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 16:21 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vice1991
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
nu kam taip agresyviai ? parasei jau du postus , bet atsakei tik i viena mano klausima ... o kaip del grystamosios sroves ? ar mosfetui reik apsaugos ar jis ja turi jau viduje ?

shi schema gera tavo manymu ? http://sites.google.com/site/uzzors2k/ET_Flyback_MKII.1.gif

ir patark pora tranzu nominalu kurios galima butu statyti pries mosfeta ?

ir manau nera ko ant zmoniu del taupumo pykt ... ne patys geriausi laikai db ... taupom kaip galim Very Happy
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 16:28 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vice1991
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
ir dar kodel butent IRFP450 ? o ne BUZ11 , IRF630 , IRFZ34N , IRF1010N? maitinsiu nuo 12v tad itampa kiek suprantu nlb svarbi , o ju varza 10-20kartu mazesne uz minimo schemoje ...

viska rasau visiskai rimtai be jokios atgalines minties , tiesiog noriu suprast , pagal ka reik rinkt tranzistorius (daznai tai man buna tikra dilema ...)
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 16:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
vice1991 rašo:
nu kam taip agresyviai ? parasei jau du postus , bet atsakei tik i viena mano klausima ... o kaip del grystamosios sroves ? ar mosfetui reik apsaugos ar jis ja turi jau viduje ?

Dažniausiai turi apsauginį diodą

Citata:

ir patark pora tranzu nominalu kurios galima butu statyti pries mosfeta

Ten parašyta "generic" galima suprati kaip įprastas, paprastas, standartinis.
t.y. bet koks atitinkamos struktūros ir su 0,5A kolektoriaus srove.
Bee MOSFET;ų gali iš senų sugedusių motininių plokščių prisilaupyt ir bus tau laimė.
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 17:57 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vice1991
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
ir visgi gal kas paaiskins kodel negalima paimti nei vieno is mano minetu mosfetu ? o jei galima tai kuris tiktu labiausiai mano poreikiams ?
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 18:50 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Evaldas_S
Veteranas
Veteranas
vice1991 rašo:
ir visgi gal kas paaiskins kodel negalima paimti nei vieno is mano minetu mosfetu ? o jei galima tai kuris tiktu labiausiai mano poreikiams ?

Greičiausiai konstruktorius schemoje nubraižė tokį kokį turėjo po ranka, o ne rinko pagal parametrus. Neabejoju, kad ten tiktų kelios dešimtys įvairių tranzistorių, o gilintis į tavo išvardintų tranzistorių datasheetus tingiu.
PranešimasParašytas: 2009 12 13, 20:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
Evaldas_S neiulyk mosfetu is motininiu ploksciu, cia mosfetas minimum 200v itampos turi buti, ir tai dar gali buti per mazai.

bipoliarini vietoje mosgfeto deti galima, tik tada reikia po 555 mikroshemos statyti 10:1 transformatoriu nes mosfetai valdomi itampa bipoliarinai srove

Citata:
viska rasau visiskai rimtai be jokios atgalines minties , tiesiog noriu suprast , pagal ka reik rinkt tranzistorius (daznai tai man buna tikra dilema ...)

rizikuoji pakartoti mano klaida, kai as irgi maniau kad mosfeto uztenka tiek itampos kiek matinimas(tai pripirkau kolograma 500v tranzistoriu kurie deja pasirode per mazos itampos 220v tinklui), bet cia flyback shema, ir tavo atveju be jokio itampos apribojimo ,, taigi isejimo itampa bus tokia koki atlaikys tranzistorius arba transformatorius.
taip kad cia esminis dalykas yra visdelto itampa
PranešimasParašytas: 2009 12 14, 09:44 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
vice1991
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
tai man 200v uztektu ? Tranzistorius IRF640 (N-FET 200V 18A 125W 0.18Ohm TO-220) ? vitiek po flybacko spygliai bus net ne 500v ... o jei deti lygegreciai pirminei dioda su varza priesinga maitinimui kryptim ? padetu ?
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu