|
Forumas » Elektronika žaliems » kvarcas mhz, khz?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 10, 23:33 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
jei sukusrsi pinla daziu tinkla nuo 40 iki 800mhz tada televizoriai rodys juodai baltas linijas o radijos tyles kaip kapuose.
bet kuriuo atveju rekes didziulio galingumo |
kodel juodai baltas linijas? kodel ne juoda ekrana? Bent jau analoginej televizijoj tai aprasomas taip vadinamas "Maleviciaus juodasis kvadratas", kur suderinus dazni konkreciai programai, telikas rodo juoda ekrana.
 |
|
|
|
|
|
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 10, 23:36 |
|
|
|
|
| skaitmenini kanala analoginiu galima pagauti nebis sinchronizacijos ir vaizdas bus panasus i triuksma |
kad su autosearch funkcija nepagauna. signalas juk stiprus turi buti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 10, 23:39 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
taip,butent todel
praktiskai visa buitine aparatura labai silpnai apsaugota nuo tokio pobudzio trukdziu ir tie filtrai buna labai primityvus ir nedaug tegelbsti
|
Tu tai bandei ? Ar rašai taip, kaip tau atrodo ? Aš bandžiau. Turiu pasidaręs generatorių imtuvų derinimui. Ant to paties stalo padėtas signalų generatorius su išėjime įkištu 0,5 m laidu ir nustatytas 10,7Mhz ir moduliuojamas FM nei velnio neveikia į čia pat gulintį imtuvą. Generatoriaus išėjime amplitudė 10mV-100mV, daugiau nei pakankama, nes jei generatorių nustatai 90Mhz tai imtuvas jį girdi ir už 300m. (daugiau nebandžiau)
Teisybės dėlei su AM imtuvais ir 455 ar 465kHz tarpiniais dažniais situacija blogesnė, ten jau skverbiasi ir per TD. |
|
|
|
|
|
 |
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 10, 23:42 |
|
|
|
|
| Bronteo rašo: |
| skaitmenini kanala analoginiu galima pagauti nebis sinchronizacijos ir vaizdas bus panasus i triuksma |
kad su autosearch funkcija nepagauna. signalas juk stiprus turi buti. |
Autosearch funkcija ieško sinchroimpulsų videosignale, skaitmeninėje košėje jų nifiga nėra todėl ir prašoka. |
|
|
|
|
|
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 10, 23:48 |
|
|
|
|
kodel juodai baltas linijas? kodel ne juoda ekrana? Bent jau analoginej televizijoj tai aprasomas taip vadinamas "Maleviciaus juodasis kvadratas", kur suderinus dazni konkreciai programai, telikas rodo juoda ekrana.
|
Kažką ne iki galo nugirdai. Televizijoje "juoda" reiškia TV signalo (jau detektuoto) maksimumą. Jei tu siunti nemoduliuotą signalą tai iš kur pas tave po AM detektoriaus bus videsoignalo lygis atitinkantis "juodą" ? |
|
|
|
|
|
 |
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 11, 00:03 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
Tu tai bandei ? Ar rašai taip, kaip tau atrodo ? Aš bandžiau. Turiu pasidaręs generatorių imtuvų derinimui. Ant to paties stalo padėtas signalų generatorius su išėjime įkištu 0,5 m laidu ir nustatytas 10,7Mhz ir moduliuojamas FM nei velnio neveikia į čia pat gulintį imtuvą. Generatoriaus išėjime amplitudė 10mV-100mV, |
gyveno uz sienos tokia priekurte pensininke,vakarais TV uzleisdavo visu garsu iki kol programos baigdavosi,neliko nieko kito,kaip pasidaryt toki daikciuka ir ijungt einant miegoti
tavo generatoriaus labai mazas signalas,su TTL mikre gaunasi keliasdesimt kartu didesne amplitude,as buvau padares nuo 12V maitinimo-po mikres dar stovejo KT610 tranzas
pats nesantis daznumas dar buvo pramoduliuotas keliu simtu Hz meandru,boba skundesi,kad vakarais per ekrana eina juostos ir birbimas baisus-neimanoma ziuret  |
|
|
|
|
|
 |
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 11, 00:15 |
|
|
|
|
gyveno uz sienos tokia priekurte pensininke,vakarais TV uzleisdavo visu garsu iki kol programos baigdavosi,neliko nieko kito,kaip pasidaryt toki daikciuka ir ijungt einant miegoti
|
Tai palauk, dabar jau kalba nuo FM persimetė ant TV. Tai kokio dažnio generatorių (trukdytuvą) tai bobai užleidai ?
Tuo pačiu papasakosiu kaip ir istoriją kaip aš visai nenorėdamas padariau trukdytuvą. Buvau jaunas ir žalias tik knygučių prisikaitęs abiturientas ir jaučiausi labai kietas (kaip dauguma dabar čia). Taisiau kalkuliatoriaus maitinimo bloką, elementarus parametrinis stabilizatorius iš 5 detalių. Kažkas man ten nesigavo, maitblokis vis neveikė, tik pastebėjau, kad kai aš įjungiu maitblokį tėvas kitame kambaryje pradeda keiktis. Pasirodo tas mano kreivai sulituotas maitblokis visiškai permušdavo kašės transliaciją. |
|
|
|
|
|
 |
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 11, 00:39 |
|
|
|
|
Tai palauk, dabar jau kalba nuo FM persimetė ant TV. Tai kokio dažnio generatorių (trukdytuvą) tai bobai užleidai ?
|
38MHz-standartinis video kanalo TD televizoriuose |
|
|
|
|
|
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 11, 00:40 |
|
|
|
|
Kažką ne iki galo nugirdai. Televizijoje "juoda" reiškia TV signalo (jau detektuoto) maksimumą. Jei tu siunti nemoduliuotą signalą tai iš kur pas tave po AM detektoriaus bus videsoignalo lygis atitinkantis "juodą" ? |
nu as uz kitu mintis neatsakau, va tau visas tekstas pasiskaitymui |
|
|
|
|
|
 |
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 11, 00:43 |
|
|
|
|
jei sukusrsi pinla daziu tinkla nuo 40 iki 800mhz tada televizoriai rodys juodai baltas linijas o radijos tyles kaip kapuose.
bet kuriuo atveju rekes didziulio galingumo |
|
taip, juodas arba baltas ekranas bus kai tiksliai suderisni daznius, bet taip nebus. kadangi dazniai skirsis televizoriaus heterodinas paims ju skirtuma ir paduos tokia didele sinusoide i videostiprintuva. o kai i video paduosi sinusoide tai gausis juodos ir baltos linijos kuriu tankumas priklausys nuo dazniu nesutapimo. kadangi signalo lygis bus didelis ir nebis juodo ir balto lygiu tai linijos bus gana staigios. |
|
|
|
|
|
 |
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 11, 00:47 |
|
|
|
|
Aš tau duosiu patarimą - neskaityk lietuviškų žurnalų elektronikos tema. Ypač tokių kur pavyzdyje. Ir juo labiau nesiremk jais. Rimtai sakau.
Straipsnyje yra ypač gera vieta kur rašo, kad TV garso tarpinis dažnis yra 455kHz  |
|
|
|
|
|
 |
kvarcas mhz, khz? |
Parašytas: 2009 12 11, 01:00 |
|
|
|
|
|
38MHz-standartinis video kanalo TD televizoriuose |
Žinok, man tikrai sunku patikėti, kad būtent 38Mhz, o ne harmonikos prasisunkė į radijo kanalą per kanalų selektorių. Bet nesiginčysiu, nes tokio bandymo nedariau. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |