|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 21:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » S90 prijungimas?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 01, 21:21 |
|
|
|
|
| vsa rašo: |
| Nesamone-toks kabelis tinka 220v instaliacijom.Nauduok kolonelem skirta kabeli-pvz neblogas ir nebrangus is RCL Tasker 2/2.5mm rauduonas/juodas.Ilgis 2 kanalu turi buti vienuodas.Aplamai kuo trumpesnis,kuo storesnis laidas,tuo mazesne bus R,tuo maziau "garso energijos " jame istirps. |
Įsitikines?aš tai įsitikinęs priešingai,nes esame išmėginę ir naudojam daug rimtesnėm sistemom nei s90.Pintas savadarbis lietkabelio monogyslų laidas nusileido tik Kimber 8c,apart jo standumo minusų nedaug jis turi.Mažesnę varžą gauname pindami gyslas,kuo daugiau tuo geriau,bet ir nepintas jis tinka kuo puikiausiai.Dar variantas yra pynė iš keleto utp kabelių. |
|
|
|
|
|
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 01, 22:47 |
|
|
|
|
| niekas netrukdo sudėt banan tipo lizdus |
|
|
|
|
|
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 00:48 |
|
|
|
|
| tai as lizdus turiu ir kistukus turiu as tik laida persydaryt noriu,nes tas senas tarybinis |
|
|
|
|
|
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 08:30 |
|
|
|
|
| Citata: |
| tai as lizdus turiu ir kistukus turiu as tik laida persydaryt noriu,nes tas senas tarybinis |
Jeigu kalba jau eina apie lizdų ir kištukų pakeitimą, tai tikrai reikia ir ant pajungimo laido netaupyti, nes kitaip tų lizdų keitimas beprasmis. Sakydamas nenutaupyti turiu galvoje tai, kad naudoti ne kažkokį "superinį", kuris efektyvus kito lygio aparatūrai, o racionaliai nuo 2,5 mm. Nusipirkus 1,5 mm laidą vėliau galvosi, "gal čia laidas stabdo...". Čia jau ne mano reikalas, bet aš asmeniškai ieškočiau galimybės garso aparatūros išdėstymui "klasikiniu" būdu - stiprintuvas per vidurį tarp kolonėlių. Kad laidai rekomenduojama vienodo ilgio ir kuo storesnis (proto ribose) - tik geriau - tai faktas. Nesvarbu kokio lygio aparatūra - jei nepagerins, tai bent neblogins garso kokybės.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 10:16 |
|
|
|
|
Tolka
gal galėtum paaiškinti, koks tolkas iš tų pintų kabelių, nes aš juose matau vien minusus:
-labai didelė talpa(šuntuoja aukštus)
-mažas paslankumas
privalumo nematau nė vieno, nebent kad juos idomu pasidaryti ir jei gražiai padarysi, tai gražiai atrodys. |
|
|
|
|
|
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 10:32 |
|
|
|
|
nu jei jau dėl S90 kokybės pradedame kabinėtis prie laidų, tai arba esame glušiai arba dundukai. Manau kad ne tokiai įrangaireikia pinti laidus.
Pats nepykstu S'kių ir jas klausau bet pas mane paprastas 1,5 kvadrato. ir net gal per storas. Esmė tame, kad pirmiau turi pasikeisti garsiakalbiai, nei laidai į koloneles. |
|
|
|
|
|
 |
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 10:41 |
|
|
|
|
Tokie lizdai http://www.evita.lt/det-4254-product.html fiziškai ir kontakto atžvilgiu silpnoki. Norint kažką tvarkyti keičiant laidą nereikia ignoruoti ir pajungimo kontaktų tiek stiprintuve, tiek prie kolonėlių.
| tiks ir tavieji kištukai,laido gala kelis cm gali juk daryti plonesni,niekas dėl to nepablogės.Gali naudoti pynę ir iš plonesnių gyslų jei storas monolitas labai nepatogu |
Viskas tiks ir veiks, bet truputį linkstant prie "tobulinimo", "pinant laidus" ar bandant "įkišti" 4 mm laidą jau reikėtų žiūrėti plačiau. O kiekvienas papildomas dalitavimas norint suploninti laido galą veda prie to, kad nebus pateisinti lūkesčiai ir gal nėra prasmės vargti, nebent tik pasižaisti. Vienas iš paprasčiausių ir beveik "tobulas" kolonėlių pajungimo būdas - priveržiamais kontaktais be jokių laido galų aplitavimo dėl "tvirtumo". Pvz. paprastas, nebrangus atitinkamo lygio varijantas stiprintuvui:http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=5&acc=show&fid=843&pcode=CLI158DLC&pmode=&frame=3 |
|
|
|
|
|
 |
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 11:12 |
|
|
|
|
| Leckas007 rašo: |
Tolka
gal galėtum paaiškinti, koks tolkas iš tų pintų kabelių, nes aš juose matau vien minusus:
-labai didelė talpa(šuntuoja aukštus)
-mažas paslankumas
privalumo nematau nė vieno, nebent kad juos idomu pasidaryti ir jei gražiai padarysi, tai gražiai atrodys. |
Didelė talpa?nedidesnė nei hi end'ais vadinamų gamintojų kabelių,pasiskaityk nuorodą,ten matavimai yra apačioje,ne tik talpa ten nurodyta.Tiesiog pasiūliau tai kas groja ir yra išmėginta,man ginčytis nėra prasmės,tuo labiau kad s90 filtruose yra daugybė metrų monolito lakuoto ir dar viso kito,tad šio laido ytaka koks jis bebūtų geras bus minimali.
http://diyaudioprojects.com/Power/Low-Inductance-DIY-Speaker-Cables/ |
|
|
|
|
|
 |
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 11:47 |
|
|
|
|
Justinasss nori naudoti 6 m ilgio laidą. Tai pagal mane jau netrumpas. Aš naudočiau 2,5 mm laidą vien todėl, kad bent jis nebūtų pati silpniausia grandis visoje gan sudėtingoje nors ir ne prabangioje garso atkūrimo sistemoje. Gal su laiku žmogus sugalvos eiti toliau tobulinimo kryptimi. Jau lizdai ir kištukai yra... vėliau - Bet man vistiek norisi pasikartoti, kad ko gero esminis ir pirmas žingsnis prieš kažko ieškant ar gerinant - teisingai išsidėlioti turimus garso atkūrimo sistemos komponentus (kolonėles, stiprintuvą...) Įmanomas varijantas, kad vargsi, lituosi junginėsi, stiprintuve skylių pridarysi o kaip buvo Š, taip ir liko... vien dėl išdėstymo  |
|
|
|
|
|
 |
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 11:53 |
|
|
|
|
| SD-fugasas rašo: |
| norisi pasikartoti, kad ko gero esminis ir pirmas žingsnis prieš kažko ieškant ar gerinant - teisingai išsidėlioti turimus garso atkūrimo sistemos komponentus (kolonėles, stiprintuvą...) [ |
Jo ! Ypač yra svarbu kurioje kambario vietoje pastatysi stiprintuvą. Nuo to priklauso 2/3 skambėjimo kokybės  |
|
|
|
|
|
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 12:59 |
|
|
|
|
| Jo ! Ypač yra svarbu kurioje kambario vietoje pastatysi stiprintuvą. Nuo to priklauso 2/3 skambėjimo kokybės |
Juokinga, bet dar svarbiau ne kurioje kambario vietoje pastatysi stiprintuvą, o kiek kartų su pajungimo laidais apsuksi apie kambarį arba kokio ilgio "kasas" reikės pinti.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 13:10 |
|
|
|
|
| SD-fugasas rašo: |
| Juokinga, bet dar svarbiau ne kurioje kambario vietoje pastatysi stiprintuvą, o kiek kartų su pajungimo laidais apsuksi apie kambarį arba kokio ilgio "kasas" reikės pinti |
Tikrai juokinga skaityti apie kasų pynimą ir laidų įtaką garsui kai mes kalbame apie S-90 ar panašaus lygio dėžes ir neaišku kokį stiprintuvą ir garso signalo šaltinį. Jau net neminint to, kad visa ši "audiosistema" greičiausiai "suinstaliuota" 16m^ kambaryje iš kurių pusę šio ploto užima baldai ir kitas šlamštas. Apie kokią kolonėlių išdėstymo ir laidų įtaką mes dar kalbame ponai ? Gal nusileiskime iš maksimalizmo padebesių ant realios žemės ? |
|
|
|
|
|
 |
 |
S90 prijungimas? |
Parašytas: 2009 12 02, 13:24 |
|
|
|
|
| Va butent apie ką aš ir norėjau pasakyti. kam dėti storiausius laidus jei sistema prasta. o be to dar ir dežėje reikia pasikeisti visus laidų galus kur po puse kvadrato net nekalbu apie likusias suptilybes. Nes paminėjus S90 jau nebereikia daugiau nieko kalbėti. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |