|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 09:42. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Litavimo stoteles gedimas ST- 50D
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Litavimo stoteles gedimas ST- 50D |
Parašytas: 2009 11 10, 22:40 |
|
|
|
|
| ..pas mane yra pajungti is platos du laidai i kaitinimo elementa..is penkiu.. esanciame lizde...raudonas ir juodas... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 10, 22:42 |
|
|
|
|
| RUNSKIS rašo: |
| ...noreciau tik paklausti...ar atjungus pati lituokli nuo stoties rodys tuos sifrus kaip davei lentele man..gal elektrodo kalte..hmmm..ar ji skaitoma termopova... |
, pajungus velniskai kaista lituoklis..nenori reguliuotis... |
Ten viską valdo čipo antra koja, jei ją atjungtum, turėtu nekaisti, jei simistorius ne kiauras, ar kuris iš tranzų. Ar tikrinai stabilizatorių įtampas? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 10, 22:49 |
|
|
|
|
Programos nesu radęs.
O dėl varžos matavimo man labiau patinka patikrinti ir patikimi metodai. Naudoji ERSA, Weller ar JBC su termopora ir žinai, kad ka matai tai taip ir yra. Ir kai dirbi iš praktikos matai jog ta sistema tikrai veikia. Tačiau kiekvieno teisė rinktis, gal mano neišprusimas ir praktikos stoka įtakoja tą nepasitikėjima tokiais sprendimais kaip temp radimas iš varžos matavimo. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 10, 22:59 |
|
|
|
|
| Kad nesigilinant kaip matuojama, sunku ir atskirti, kuris geresnis. Būčiau niekada nesukęs galvos dėl to, bet dabar susidomėjau. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 10, 23:05 |
|
|
|
|
| Ar mes isitikine,kad ERSA, Weller ar JBC naudoja termoporas? Nes pas mane weller turi tik du laidus, o temperatura laikosi pastovi, nepriklausomai nuo apkrovos. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 10, 23:19 |
|
|
|
|
..as tai manau kad termopora visai kam kitkam..o kaitinimo elementas ,,(LIAUDISKAI SAKANT)..grandines dalis i kuria duodama srove ir jo paskirtis kaisti,kaip reostato principas,,priklausomai nuo potenciko kaitos,,kokia temperatura tau reikalinga tam darbui..cia gal liaudiskai pasakiau.. juk manau mandriau nebuna tame prietaise... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 10, 23:30 |
|
|
|
|
..beda ne diskusijose kas ir kaip, beda ta kad velniskai nekontroliuojanciai kaista man lituoklis..kur ta bediki..va kur..idomiausia.....  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 10, 23:34 |
|
|
|
|
| sneikaz rašo: |
| Ar mes isitikine,kad ERSA, Weller ar JBC naudoja termoporas? Nes pas mane weller turi tik du laidus, o temperatura laikosi pastovi, nepriklausomai nuo apkrovos. |
Mano akiratyje buvusi wellerio stotis turėjo termoporą (4 laidų keraminį kaitinimo elementą), o antgaliai kuo mažesnės masės siekiant sumažinti šilumos inercija ir taip padidinti temp kontrolės tikslumą. Už visų gmintojų visus modelius beabejo negaliu laiduoti ir sakyti jog taip kaip tu sakai nebūna.
O kokį lituoklį tu dabar naudoji? Kuo pamatuoji, kad jo temperatūra laikosi stabili? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 11 10, 23:39 |
|
|
|
|
..beda ne diskusijose kas ir kaip, beda ta kad velniskai nekontroliuojanciai kaista man lituoklis..kur ta bediki..va kur..idomiausia.....  |
Nu kokia čia bėda, eik nuosekliai prie bėdos. Pasimatuok mazgus pagal schemą kurią daviau ir ieškok grandies kuri nedirba, suremontuok ją kai rasi. Pvz gali pradėti nuo to, kad jungi oscilografą ant PIC 2 kojelės ir pažiūri ar yra signalas valdantis TR1, jei yra gedimas tolimesnėje grandinėje, jei nėra signalo vadinasi PIC blogas arba jo periferinė yranga kaip kvarcas, ar maitinimas tik tai mažai tikėtina, nes veikai tavo LCD ekranas. Vadinasi PIC'as gyvas.
Arba gali pradėti nuo to ar visos maitinimo grandinės veikia. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 11 10, 23:47 |
|
|
|
|
WHS40, kazkada matavau su testeriu,tai kiek nustatai tai tiek ir budavo mazdaug, su apkrova tiesiogiai nematavau, bet matosi, kad ir valant antgali su slapia kempine indikatorius pradeda uzsiziebineti labiau.
O del tu lituokliu jungiamu i tinkla tai irgi ten ne viskas taip paprasta kaip atrodo, naudojami visokie magnetiniai jungikliai, priesingai nei kinietiskuose ten palaikoma gan pastovi temperatura. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 11 11, 00:05 |
|
|
|
|
| sneikaz rašo: |
WHS40, kazkada matavau su testeriu,tai kiek nustatai tai tiek ir budavo mazdaug, su apkrova tiesiogiai nematavau, bet matosi, kad ir valant antgali su slapia kempine indikatorius pradeda uzsiziebineti labiau.
O del tu lituokliu jungiamu i tinkla tai irgi ten ne viskas taip paprasta kaip atrodo, naudojami visokie magnetiniai jungikliai, priesingai nei kinietiskuose ten palaikoma gan pastovi temperatura. |
Nesu pats daug lituoklių ardęs, ir tuo labiau gilinęsis į principus kaip jie suręsti tad nesiginčysiu ir tikėsiu tuo ką sakai apei saviškį Juolabiau daug pagyrų esu girdėjes apie wellerius iš žmonių kurie juos realiai ir naudoja. Pats nusipirkau kiniško šlamšto pamėginti, bet čia jau kita tema.
Filosofiskai žiūrint ką gali spresti apie tikslumą kai antgalio smaigalį pamamatuojant, po kalibracijos, temperatūra nuo nustatytos skirdavosi per ~20C, o toliau nuo galo jau per 30-40C. Vien matavimo vieta ir šlapiai ar sausai matusi keičia parodymus. Jei uzdedavau kitą antgalį nei su kuriuo kalibravau vėl būdavo nemaža paklaida. Ir toli gražu aš nepajausdavau tos savikontrolės pas ST80D kai imdavau lituoti stambesnius objektus. Prilibdavo antgalis prilietus. Kitas faktas, kad LCD ekranas labai jau greitai nusoka prie nustatytos vertės, o kai reliai pamatuoji tai dar toli gražu nepasiekus tos vertes. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 11 11, 09:23 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Kitas faktas, kad LCD ekranas labai jau greitai nusoka prie nustatytos vertės, o kai reliai pamatuoji tai dar toli gražu nepasiekus tos vertes. |
Tas tiesa, bet tai gali būti ir dėl prasto šilumos perdavimo iš elemento į antgalį. Jei matuotum kaitinimo elemento temperatūrą, tada būtu aišku, yra inercija, ar ne. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 11 11, 09:38 |
|
|
|
|
Dar atkreipk dėmesį į operacinį stiprintuvą LM324, bene jautriausias dalykas schemoje. Iš jo signalas eina į PIC'o 12 koją, tai ir yra tas temperatūros matavimas, gali su oscilografu pažiūrėti, ar ten kas ateina. Dar patikrink D1, D3. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 11 11, 15:27 |
|
|
|
|
..pagaliau dasikasiau lig to nelemto gedimo,dau tiesos buvo diskusijose,,beda radau kaitinimo elemente, jis sustreikavo man..padauziau pirstu per pati elementa svelniu budu ir uzsidege temperaturos sifrai pradejo veikti normaliai, tiksliau atsigavo..aisku po kiekvieno ijungimo riaikia dazniausiai baladuoti..tik ka tas znocija idomu..aisku reikia keisti kaitinimo elementa jis bludija, visur ieskojau tik ju klaipedoje niekas neprekiauja ir neuzsako..butu gal galima per interna tik reikia zinoti kas jais uzsiima..uz diskusijas ir nuomones dekoju visiems....  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |