|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 23, 21:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Stiprai subams 100W,200W RMS
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
 |
Stiprai subams 100W,200W RMS |
Parašytas: 2005 06 29, 15:24 |
|
|
|
Na 2mas tu čia nuo subo su stiprintuvu iki aukštojo pilotažo perėjai:impedansas, buto parinkimas aparatūrai :lol:Dabar galvoju gal kokį kambarį perdaryti dėl garso kokybės pagal kolonėles?
O kas liečia nominalią galią, tai aš taip pat su tavim sutinku, per daug visi nuvažiavo į rms galingumą, o juk visi parametrai turėtų būti skaičiuojami būtent prie nominalaus galingumo, gal čia rusai ir teisūs buvo su savo GOST-ais.
Aš kartais sūnui duodu savo prieš 20 metų gamintą 60W nominalaus galingumo stiprintuvą, kai reikia kokią nedidelę salę įgarsinti, tai labai patinka stebėti, kaip plečiasi chebros akys išgirdus galingumą ir realų garsą.Va išeisiu atostogauti, bandysiu keisti galinius tranzus į kokius 2N serijos, kondus (ypač elektrolitus) .Dabar stiprintuvų(tranzistorinių) schemotecnika sustojo vietoje, matau senus scheminius sprendimus, tik dabartiniai galingumai"užkelti" dvigubai ar dar daugiau.Aišku detalių pasirinkimas kitoks ir kokybė geresnė.
O va dėl telikinių trafų gal ir ne visai juos reikia mesti, pirma- jie lengvai ardosi, antra galingumas 250W, trečia laidus galima panaudoti (storus) vyniojant reikiamas įtampas ir dar gatavai ekranuoti.Minusas, kad jie didelių gabaritų ir nelabai geros kokybės šerdies metalas, bet vid klasės stiprintuvams tinka. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 06 29, 15:37 |
|
|
|
bet tu ir kadras 2mai...pas tave paty linkuose duota rms galia o mane atseit vartai kad pas mane 245rms, mat bus tik 47-97w nominalaus ane? tai reikejo tema rasyt ne 100-200w bet 20-97w arne? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 06 29, 15:41 |
|
|
|
beje pagal ta kur davei linka apie galingumu aprasymus, tada pas mane ne rms 245w o din, nes rms 370w as tiesiog susipainiojau su tais nelemtais galingumais... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 06 29, 16:27 |
|
|
|
ad
As tai galutinei vietoj ruosiuos buta tiuninguot pagal kolonkes
O as ir nesiuliau mes teliko trafu, kodel gi, geras daiktas. Tam kas moka, nesunku perdaryt i sau naudingas itampas.
Vat atsimenu vyniojom su chebra aukstos itampos trafa 1,5kW radijo dazniu stiprintuvui (20MHz diapazonui). Vo ten tai vescius buvo, apie 15-20 kg. gyvo svorio. Ech senus laikus prisiminiau.....
Tai kad pas mane linkuose ir pokalbyje RMS sutampa.
Nu jei DIN tai tada apie 100W. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 06 29, 17:03 |
|
|
|
Tarp kitko DIN standartą irgi kažkaip net rimtos firmos "užmiršo".
Supersunkaus svorio trafą irgi teko pervynioti-seno tipo telefono pastotės maitinblokio trafas:220V/60V,25kg svorio ir kaip tyčia prašauta pirminė.Laidai pirminės 1,5mm, antrinės-3,5mm ir dar kažkoks negryno vario, kietas.Va tai "pasantykiavom", iš pradžių nuvyniot, po to suvyniot atgal, ir viską rankomis nes į stakles netilpo tokio gabarito ritė Paskui ilgai teko vieno"skysčio" kompresus dėt ant nudaužytų pirštų ir to skysčio likučius sunaudoti "vidiniams" reikalams(med punkto vedėja buvo supratinga).  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 06 30, 19:20 |
|
|
|
Gerai kai medicina visagale. Ir man tokie kompresai prie sirdies
Siaip tai griztant prie temos, tai tokio 100W RMS stipro kaina yra 200-300Lt. priklausomai nuo siunciamo kiekio. As kai pats megstu daugiau laiko leist prie korpusu ir garsiakalbiu o ne degint galinius tranzus, tai man toks konstravimo budas prie sirdies. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 07 19, 05:18 |
|
|
|
2mas:is kalbos pasirode kad Jus esate vienas is tu zmoniu kuriems viskas blogai ,kurie viskuo nepatenkinti ir kurie gadina kitiems nuotaikas bet nieko nedaro,kad padeti pagerintu,ane? kazkaip man si situacija panasi i ta kai pensininkai is neturejimo ka veikti eina i parduotuves ir kabinejasi prie pardaveju ,kad kreivai sustatytos prekes ar kad jie jau akli ir pardavejos kaltos, jog jie neperskaito etikeciu....
Nu uzdavineja durnus klausimus kokie 14meciai ir ka ,o Jus gimete viska mokedamas? tegu kalusineja ,o Jus imkit ir atsakykit nesiskundes ,pasidalinkit ismintim su tauta vietoj nostalgisku kalbu apie dinozaurus ir kad kaip gerai buvo gyventi prie rusu
Pakantumo ne gramo....baisu... |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|