|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 18, 20:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » darau 300w stipra. aisku reikia pagalbos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
darau 300w stipra. aisku reikia pagalbos |
Parašytas: 2005 07 11, 20:57 |
|
|
|
jau sulitavau si stipri http://www.sound.westhost.com/project68.htm
tik dar nebandziau ar veikia. vat neaiskus man cia zemiu isdestymas, jos kaip ir dvi taip iseina iejimo ir isejimo zeme, o kaip jas junkt? tarpusavi jos sujunktos?? bet jei sujunktos, tai tadum uzsitrumpina R23 ir C10. kur reikia junkti maitinimo nuli?
ir dar neaisku, kaip prijunkti tik viena pora galiniu tranzu? ta prasme Q7 ir Q8 tai cia galiniai? ar Q9 ir Q10? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 07 11, 22:11 |
|
|
|
Tos žemės nėra sujungtos. Na, viskas gan paprasta - normalią žemę jungi prie stiprintuvo maitinimo šaltinio, o kitą sujungi su signalo šaltinio žeme.
O dėl tranzų, tai galiniai yra Q9-Q12. Jei sugalvosi vieną porą atjungt, tai tiesiog išlituok Q11, Q12, R20 ir R21. tik va nelabai suprantu kodėl tu darai tokios galios stiprintuvą, kai nežinai tokių dalykų. Sakyčiau pertoli šoki. Na, bet tikėkimės susitvarkysi. Sėkmės!  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 07 11, 23:09 |
|
|
|
zinojau kad pasakys kasnors kad per toli soku. o kaip pavadint Q7 Q8 jei jie ne galiniai? ir ar jie stipriai kaista( taip pat kaip galiniai) ? ir ar galima Q7/Q8 naudot kitokius tranzus negu galui? nesusipjaus? seip cia ne pirmas mano kurinys, tiesiog nebuvau susidures su tokiom problemom, o dabar noriu viska issiaiskint kas tik neaisku, BENDRAVIMAS JEGA  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 07 12, 00:15 |
|
|
|
nesijaudink del nesavu tranzu, jie patikimose rankose sakau kad nepirmas mano darbas (ir ne antras) o klausiu tokiu klausimu nes anksciau sitam forume niekas apie tai nekalbejo, o as tik is forumo info kaupiu.
Marcius rašo: |
kiek kainavo pasigaminti ta ampa? tai kas yra linko paveikslelyje, be maitinimo? |
kainavo kazkur 80Lt kanalui be maitinimo ir korpuso, nu tik ant daliu. galiniai tranzai 2SC5200/2SA1943. " tai kas yra linko paveikslelyje, be maitinimo?" va sito klausimo tai nesupratau... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 07 12, 00:23 |
|
|
|
kai jau veiks viskas parasyk, idomu pasidare biski;) sita straipsni jau senokai esu mates. o mintis gamintis aktyvias koncertines kolonkes irgi senai kirba;) |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 07 12, 00:38 |
|
|
|
as ir kai uzmaciau tai uzbure mane atsispausdinau ta straipsni ir pirmas dienas nesiskyriau ok, kai pajungsiu tai butinai parasysiu, bet nejunksiu kol kasnors nepasakys ar galima Q7 bei Q8 pakeisti kitais tranzais, sakykim kt 8101/02 ir ar jie labai kaista. |
|
Paskutinį kartą redagavo doom, 2005 07 12, 20:48. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 07 12, 01:30 |
|
|
|
Pagal galinguma, rusiski KT8101/KT8102 tinka, taciau ju stiprinimo koeficientas yra mazesnis. Su tuo gali buti nemazai problemu. Geriau paklausyk straipsnio autoriaus:
"The alternatives are MJL3281/ MJL1302 or MJL21193/ MJL21194". Pirmuosius musuose tikrai imanoma gauti (nusipirkti). |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 07 12, 20:54 |
|
|
|
va pirmi dumai jau buvo jungiau pirmakart tai parejo sviesos diodas, pakeiciau dioda kitokiu, kuris tikrai nuo 12v veikia tai parejo ir diodas ir Q1 bei Q2. negerai galbut sumaisiau MPSA 42 tranzu kur kokia koja.
pasakykit jei zinot koju isdestyma! |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 07 13, 03:03 |
|
|
|
zinau kad zino! pas mane adminas neleidzia instalint adobe akrobat naujos versijos , o senoji neskaito datasheet'o failu!
jei kasnors patikrintu tai buciau dekingas, plz |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 07 13, 03:06 |
|
|
|
Negalima keisti diodais 12V Ju kitokia veikimo srove ir nustatomas kitas tranzistoriu darbo rezimas. Galbut, ir kojeles sumaisytos  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 07 13, 04:27 |
|
|
|
Sveiki.Va kaip tik dabar esu beveik surinkes sita schema,ir kilo neaiskumu su galiniais.Cia Q7 Q8 pajungti kaip draiveriai galiniams tranzam.O as noriu is viso pajungt 2 poras MJ15003/MJ15004 tranzu.Ar galima juos jungti lygiagriaciai vietoj Q7 Q8,ir pakeisti kolektoriaus varzas is 3,3omo i 0,33?
ir dar kokia reiksme turi R13 R14 varzos dydis?
Be to,pas mane pirmi tranziukai yra BC546, o kiti MJE350/MJE340.
Patarkit kas nors kaip perdaryt schema,kad pilnai isnaudoti minetus galinius tranzus,maitinimas butu +/-50V apkrova 4 omai. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |