|
Forumas » Elektronika žaliems » Klausimas apie pc
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Klausimas apie pc |
Parašytas: 2009 10 08, 18:26 |
|
|
|
|
| cia toks klausimas iskilo: jei pvz pas mane kompe maitblokis 50w. ir isideciau dabar 650w tai tiek ir trauktu ar trauktu tiek kiek kompui reikia? |
|
_________________ Aš neuždavinėsiu kvailu klausimu.
|
|
|
 |
 |
Klausimas apie pc |
Parašytas: 2009 10 08, 20:38 |
|
|
|
|
Apie 50W kompo maitblokius neteko girdet. Pries keliolika metu eidavo 200-250W maitblokiai i AT korpusus. Po to 250, 300, ... i ATX. Dabar jau yra ir 1.2kW (nesveiki). Maitblokis gali buti kad ir 700W, bet veikdamas jis atiduos tiek sroves, kiek reikia ir ne daugiau. T.y. jei kompas veikdamas maksimaliu pajegumu naudos 250W tai tiek is maitblokio ir paims, nesvarbu koks maksimalus jo galingumas. Siek tiek galios rezerve tureti gerai, bet imti smarkiai galingesni maitbloki neapsimoka. Tarkim jei tau kompui reikia ~300W imk 350W maitbloki ir busi ramus. Tada nebus problemu jei ir isidesi papildoma HDD ar kokia plokste.
Smarkiai galingesniu maitblokiu, planuojant i ateiti, pirkti nepatariu, nes:
1) Jie brangesni. Kam moketi uz galia, kurios nepanaudosi?
2) Jie sunaudos daugiau elektros. Sakoma, kad maitblokis dirba efektyviausiai esant 66-75% apkrovai. Jei pastatysi smarkiai per galinga - jis dirbs ~50% naudingumu (skaiciai priklauso nuo modelio). Zodziu, silpnai apkrauto maitblokio yra mazas naudingumo koeficientas.
3) Technologijos per greitai keiciasi, ir tavo turima didele galia - gali "netikti" po metu. T.y., tavo maiblokis netures reikiamu jungciu. Pvz., pries keleta metu pasirode papildomos 4 kontaktu jungtys, kurios jungdavosi i m/b, o skirtos jos CPU maitinimui. Pvz., siuolaikiniuose maitblokiuose buna 6 kontaktu jungtys (kartais net 4!) skirtos PCI-E vaizdo ploksciu maitinimui. Galingesnes vaizdo plokstes reikalaja dvieju tokiu jungciu arba 4, jei naudojamas SLI rezimas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Klausimas apie pc |
Parašytas: 2009 10 08, 22:45 |
|
|
|
|
| man panasiai buvo kai procas nusprogo. |
|
|
|
|
|
 |
Klausimas apie pc |
Parašytas: 2009 10 09, 17:30 |
|
|
|
|
| Atejas rašo: |
| Apie 50W kompo maitblokius neteko girdet. |
As cia daviau toki pavyzdi, man irgi neteko girdeti.  |
|
_________________ Aš neuždavinėsiu kvailu klausimu.
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |