|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 21:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » irs2092 D klases stiprintuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
irs2092 D klases stiprintuvas |
Parašytas: 2008 08 22, 20:53 |
|
|
|
|
pirma reikia sugebet pakurt ta maitintuva,turiu toki drauga achujena elektronika,nusipirko uz 300 ytampos keitikli 220v klausos masinoj pasijunges buitini stiprintuva  |
|
_________________ kad tave kur velnias ant sieno pratrauktu.. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 23, 05:56 |
|
|
|
|
| energizerr rašo: |
as noriu padaryt kazka panasaus i sita:
http://valveaudio.tripod.com/power_7.htm
manot man nepavyktu? as pilnai suprantu kad maitinimas svarbiausiai bet jug ce ne ta tema, kai reiks patarimo apie keitiklius klausiu tam skirtoje skiltyje apie maitinimo saltinius  |
Ar bent elementariai skaičiuot moki?!
Tu net kombaino akumą naudodamas, šito stipro (tegu jau bus nors panašus galingumas, kokį rašo) net 10-tadalio galingumo neišlauš-akumas išsilydys.
+- 60v. tai 120v. iš 12v. tai 10x daugiau. Gauti 1A iš 12v.prie 120v maitinimo, jau reikia 12A. 1A kintamos, prie 4 omų duoda 4 vatus. Tai gautųsi prie apsoliučių dydžių ir 100% naudingumo koeficiento. Bet yra nuostoliai. Toliau skaičiuok pats.
Nežinau, kiek ten jūs laimit su impulsiniais maitinimo blokais, bet gamtoje stebuklų nėra. Niekas iš niekur neatsiranda ir visur tik su nuostoliais.
Senai paskaičiuota, kad gauti 100w. sinusinio galingumo vienam kanalui mašynoje, standartinio audinės akumo ir generatoriaus nepakanka. O tie visi jūsų kondikai ATSEIT farado talpos (net neįsivaizduojat, kaip sudėtinga jį, faradą, pagaminti), yra svaigalų nusisvaičiojimas o prekybininkams papildomas pinigų čiulpimas.
Ir dar. Mašinoje iki 20...25 vatų akumas jaučia mažai. Apie 50w. (čia visur kanalui) jau jam darosi sunku. Apie 80 w. mašinos sviesos važiuojant prigęsta. 100W. generatorius sudega. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 23, 15:55 |
|
|
|
|
as gerbiu tokius zmones kurie 1w vertina kaip dideli vieneta  |
|
_________________ kad tave kur velnias ant sieno pratrauktu.. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 23, 16:15 |
|
|
|
|
| saulele2211 rašo: |
as noriu padaryt kazka panasaus i sita:
http://valveaudio.tripod.com/power_7.htm
manot man nepavyktu? as pilnai suprantu kad maitinimas svarbiausiai bet jug ce ne ta tema, kai reiks patarimo apie keitiklius klausiu tam skirtoje skiltyje apie maitinimo saltinius  |
Ar bent elementariai skaičiuot moki?!
Tu net kombaino akumą naudodamas, šito stipro (tegu jau bus nors panašus galingumas, kokį rašo) net 10-tadalio galingumo neišlauš-akumas išsilydys.
+- 60v. tai 120v. iš 12v. tai 10x daugiau. Gauti 1A iš 12v.prie 120v maitinimo, jau reikia 12A. 1A kintamos, prie 4 omų duoda 4 vatus. Tai gautųsi prie apsoliučių dydžių ir 100% naudingumo koeficiento. Bet yra nuostoliai. Toliau skaičiuok pats.
Nežinau, kiek ten jūs laimit su impulsiniais maitinimo blokais, bet gamtoje stebuklų nėra. Niekas iš niekur neatsiranda ir visur tik su nuostoliais.
Senai paskaičiuota, kad gauti 100w. sinusinio galingumo vienam kanalui mašynoje, standartinio audinės akumo ir generatoriaus nepakanka. O tie visi jūsų kondikai ATSEIT farado talpos (net neįsivaizduojat, kaip sudėtinga jį, faradą, pagaminti), yra svaigalų nusisvaičiojimas o prekybininkams papildomas pinigų čiulpimas.
Ir dar. Mašinoje iki 20...25 vatų akumas jaučia mažai. Apie 50w. (čia visur kanalui) jau jam darosi sunku. Apie 80 w. mašinos sviesos važiuojant prigęsta. 100W. generatorius sudega. |
tai man dabar galetum papasakot kiek pas mane tu WATU: dabar masinoj stovi 2 stiprintuvai kurie atiduoda 40v RMS prie 2ohm kiekvienas, pamatavau su testeriu kintama....pilnoje galioje itampa krenta nuo 14 iki 12,8v (uzkurtoje aisku)???? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 23, 23:21 |
|
|
|
|
tai man dabar galetum papasakot kiek pas mane tu WATU: dabar masinoj stovi 2 stiprintuvai kurie atiduoda 40v RMS prie 2ohm kiekvienas, pamatavau su testeriu kintama....pilnoje galioje itampa krenta nuo 14 iki 12,8v (uzkurtoje aisku)???? |
Papasakot gali bobute...
Norint zinot fakta,o ne pasakas-reikia matuot.Ir ne su testeriu,o su vatmetru.
Su testeriu gali pamatuot isejimo galinguma tik tada,jei prie stiprintuvo isejimo pajungtas ne garsiakalbis,o galingas rezistorius,turintis grynai AKTYVINE varza.
Jei matuosi su testeriu kai pajungtas garsiakalbis,nuklysi i tolimas pievas
Taip yra todel,kad garsiakalbio varza-kompleksine,ji visada didesne uz nurodyta pastoviai srovei,priklauso nuo daznumo,ant Frez gali isaugt kelis/keliolika kartu-2 omu garsiakalbio varza ant Frez gali nesunkiai uzaugt ir iki 20 omu.Todel toks matavimas labai netikslus ir taip matuojant visada gaunasi daug daugiau,nei yra is tikruju
p.s.-jei krenta ytampa ant generatoriaus tiek daug-reiskia reikia galingesnio.Isidek 200A,dar geriau du-jei vietos yra-mazai nepasirodys  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 24, 04:12 |
|
|
|
|
gnt,
Aš net nesikišu į ginčus. Ne kartą realiai įrodžiau ir realiomis sąlygomis.
Prisimeni, prieš gal 3...4 mėnesius buvo čia toks gudročius, kuris, berods iš kilovatinio trafo "lupo" gal 2,3 Kw.? Čia irgi panašiai.
O tas netikslumas nėra didelis, nesvarbu.
Man niekada nerūpėjo vatai. Turi stipras 20w. ir pakanka, nes žinau, kad turiu min 10...14 atsargos. Be to yra kaip yra-tranzistorinis stipras geriausiai groja prie maždaug 70% savo max. galingumo. Tai AB režimui, A groja gerai, kol yra A, bet kaip žinia, ne visada iki savo maksimalaus galingumo išlieka A
Aštuon-omius plačiajuosčius dabar jungiu per 6...9,5 omų varžą (paderinama 25w.) tai iš mano "A" lieka nu gal kokie 4... Pagal įtampos/varžos santykį (14...18 omų) jau nebeišeina pasiekti tokios srovės, kad gaučiau daugiau vatų.
O ir kam, jau dabar šeimyniškiai burbena, jei užlupu iki girdimo ribojimo (klipingo).
Kas įdomiausia, "klipina" prie 600...1200 Hz. Turėtum prisiminti, kad kuo muzika daugiau ... "atlimpa" nuo akustikos, tuo ji virtualiai atrodo gasiau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 29, 13:01 |
|
|
|
|
Tai yra stiprius veikiantis su IRS2092 mikruša ar ne?
Jau visi metai praėjo! |
|
_________________ Aš žinau, kad dar daug nežinau... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 10 10, 01:26 |
|
|
|
|
| Auris rašo: |
Tai yra stiprius veikiantis su IRS2092 mikruša ar ne?
Jau visi metai praėjo! |
yra bet ne lietuvoj... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 10 10, 09:55 |
|
|
|
|
Saulele, naujos kartos stiprintuvas stiprintuvinė mikroschema - AS1001. Maitinama 1,5V ir gaunam 100W nenukenčiant garso kokybei. 20 kartų didesnis naudingumas nei D klasė. Gal ir daugiau pasidomėčiau, jei nebūtų 64QFN tipas. Tokio įlituot neįmanoma. O dabar tegul užverda diskusijos
http://edageek.com/2009/10/05/audium-class-d-chips/
Mano pamąstymai: Jei įprasta D klasė turi 90proc naudingumą, o čia 20 kartų didesnis - tai ką gaunam?  |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 10 11, 05:56 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
Maitinama 1,5V ir gaunam 100W nenukenčiant garso kokybei. 20 kartų didesnis naudingumas nei D klasė.
...Mano pamąstymai: Jei įprasta D klasė turi 90proc naudingumą, o čia 20 kartų didesnis - tai ką gaunam?  |
Man atrodo, kad atvirkščiai. Jei tai 20 kartų daugiau, tai tik į nenaudą. Jei tu iš 1,5 volto gausi 100W (čia nesupratau ko, ar maitinimo, ar sinusinio galingumo st. išėjime) tai kokia bus srovė tų 1,5v. ir kaip tu ją pasieksi? Tai jau... uuuux kek amperų, nebe 10...20
Juk visatoje (nu persūdau) niekas iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta (gal ne visai tinka esamam variantui). Jei turim žemą įtampą maitinime, turim milžiniškas sroves. ir atvirkščiai. Palygink kenotroninį maitinimą lempai (60...90mA.) ir srovę (patikimą (100W-16A), ne tokią, kuria apsiribojama 95% net ir labai brangiuose aparatuose, savadarbiuose taip pat) tranzistorinio stipro maitinime. Pagal atrodantį GARSUMĄ išėjime, 1W lempos atitinka maždaug 5 vatus tranzistorinio galingumo. Tranzistorinio, neišdirbto iki galo (irgi 95% visų aparatų). Skirtumas ne 5 kartai. Skirtumas 20 kartų. Ir kuris stipras pagal naudingumą vertesnis?... Abu vienodi
O apie garso kokybę, kai yra "D" arba impulsinis... nu neverta net užsiminti. O parašyti ten, kur nuoroda, gali betką. Čia kaip ir su detalėm, magišku užrašu "for audio". Jos nėra blogos, bet gan vidutinės, lyginant su taip vadinamom industrinėm.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 10 12, 14:10 |
|
|
|
|
Man atrodo, kad atvirkščiai. Jei tai 20 kartų daugiau, tai tik į nenaudą. Jei tu iš 1,5 volto gausi 100W (čia nesupratau ko, ar maitinimo, ar sinusinio galingumo st. išėjime) tai kokia bus srovė tų 1,5v. ir kaip tu ją pasieksi? Tai jau... uuuux kek amperų, nebe 10...20  |
Seip mes nezinom 20 kartu nuo ko ?
Nu ok, davai paskaiciojam, 100W/1.5V = 66.7A, su DC-DC konverteriu visai pasiekiama, nieko cia ispudingo.
Juk visatoje (nu persūdau) niekas iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta (gal ne visai tinka esamam variantui). Jei turim žemą įtampą maitinime, turim milžiniškas sroves. ir atvirkščiai. Palygink kenotroninį maitinimą lempai (60...90mA.) ir srovę (patikimą (100W-16A), ne tokią, kuria apsiribojama 95% net ir labai brangiuose aparatuose, savadarbiuose taip pat) tranzistorinio stipro maitinime.
|
Koks skirtumas jei stiprius gali atiduot nurodyta galia i nurodyta apkrova ?
Pagal atrodantį GARSUMĄ išėjime, 1W lempos atitinka maždaug 5 vatus tranzistorinio galingumo. Tranzistorinio, neišdirbto iki galo (irgi 95% visų aparatų). Skirtumas ne 5 kartai. Skirtumas 20 kartų. Ir kuris stipras pagal naudingumą vertesnis?... Abu vienodi
|
http://lt.wikipedia.org/wiki/Garsumas
Atitinka mazdaug 5 kartus ? cia kaip ? Stipriai vienodo jautrumo, paduodam vienoda signala, su prielaida kad nei vienas stiepras nesiryboja, gaunam vienoda isejimo signala, ish kur skirtumas ?
O apie garso kokybę, kai yra "D" arba impulsinis... nu neverta net užsiminti. O parašyti ten, kur nuoroda, gali betką. Čia kaip ir su detalėm, magišku užrašu "for audio". Jos nėra blogos, bet gan vidutinės, lyginant su taip vadinamom industrinėm.  |
No comments.
Seip man tas audium kazkoks itartinas, datasheeto nera ir tt. |
|
_________________ My rhombicosidodecahedron is bigger than yours. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 10 12, 14:48 |
|
|
|
|
| Kažkaip ir man įtartina, tipo samplai jau yra, bet niekur nėra nei schemų pavyzdžių, nei tų samplų..... |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 10 12, 17:23 |
|
|
|
|
Gerai, tada kitaip. 1 vatas lempos ir 5 vatai tranzo, prie vienodo jautrumo kolonų girdisi vienodai garsiai. Su sąlyga, kad nei vienas nei kitas nelabai kreivai padaryti.
Nors galima padaryti tranzą, kad būtų su lempa 1:1, bet beprotiškai sunku.
O kodėl taip... įsivaizduoju, tik paaiškinti nemoku. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 10 12, 18:07 |
|
|
|
|
| Nesuvokiu kaip litras vandens gali būti lygus 5 litrams vandens. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 10 13, 04:19 |
|
|
|
|
| leopard rašo: |
| Nesuvokiu kaip litras vandens gali būti lygus 5 litrams vandens. |
Ir aš n esuvokiu, kaip tiek laiko klausantis ir besidomintis ne vien pavadinimais, negirdėjo normalių stiprintuvų?!
Ne kartą teko tempt į kambarį oscilografą, generatorių.... kad įrodinėt, net gerai išmanančiam, kad esamu metu, stipro išėjimo pikas, kuriuo klausom, neviršyja 0,5 vato. Jautrumas kolonų visada būdavo 90 +-0,5 dB. O visiems atrodydavo, kad prie 90 dB jautrumo groja 4...6 vatai.
Ir aš ne apie lempą, aš apie teisingai (kiek sugebėjau) padarytą tranzą. Ir tai su gryžtamu ryšiu. O nuimk dar ir jį... |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |