|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 14, 22:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Telefonija, tinklai, ryšio elektronika » wimax technologija mezon netas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
|
wimax technologija mezon netas |
Parašytas: 2009 09 16, 11:59 |
|
|
|
Kaip tik šiuo metu bandausi mezon paslaugas ;] Pasiėmiau vakar jų mezon usb modemą. Gyvenu žemuose paneriuose nuosavam name. Buvau daug pasiskaitęs apie problemas, tad iškarto pasiėmiau 3m usb prailgintuvą ir modemą pajungiau per jį. Jeigu be prailgintuvo, tai greitis labai mažas, arba visiškai nesugauna tinklo (bent jau pas mane). Su prailgintuvu modemą padėjau ant palangės. Greitis (iš galimų 10mbps) pakilo iki 1-2mbps. Betkuriuo atveju supratau, kad be metalinio reflektoriaus (aka antenos) nieko nebus. Pasibandymui paėmiau elementarų metalinį emaliuotą bliuduką (apie 30cm skersmens) ir palaikiau mezon modemą jo viduryje - efektas momentalus - gavau visus 10mbps. Taigi, belieka susimontuoti kažką gražaus, prie interjero derančio ir veikiančio kaip antena, ir internetas bus stabilus. Aš čia nešneku apie mobilumą, kadangi man to nereikia. Man reikalingas pastovus fiksuotoj vietoj interneto ryšys ir kad būtų geriau už telekomo siūlomą. Kol kas esu patenkintas, ir, manau, grąžinti nereikės Aišku, yra problema su tuo, kad vidinį tinklą name padaryti yra ne taip paprasta, tačiau įmanoma - o tai svarbiausia |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 16, 13:28 |
|
|
|
nu neblogos prognozes o kaip greitis? Ar greiciau downlodina uz zebra nors dabar zebra irgi pagreitejo kai sviesolaidini padare |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 16, 17:19 |
|
|
|
Pasiieskok straipnsiu inete pilna. Panagrinek planus ir t.t , pasitikrink kokioje zonoje esi, ten yra zemelapis kur kokioje zonoje stiprumas.. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 16, 21:50 |
|
|
|
Su šviesolaidiniais internetais nėra ką lyginti. Mezonas gerai ten, kur nėra jokio interneto, arba yra tik variniais laidais tiekiamas telekomo internetas (zebra). Kitais atvejais - nelyginami dalykai. Taigi, jeigu yra galimybė turėti šviesolaidinį internetą, tai nereikia net svarstyti. O jeigu nėra galimybės, tuomet galima plačiau pagalvoti apie kitas alternatyvas, tame tarpe ir - mezon.
O aš jau antrą dieną smagiai naršau, bandaus, ir kuo toliau, juo labiau patenkintas. Šiandien radau saugią vietą modemui, ir turiu stabilius 8mbps ir be antenos. Kažkokių trūkinėjimų ar stabdymų nepastebėjau. Netgi dienos metu p2p programa siuntė stabiliai 8mbps greičiu iš užsienio. Sunku būtų dabar rasti tokį tiekėją, kuris dienos metus teiktų 8mbps greitį į užsienį už tokią kainą (69Lt/mėn.). Žinoma, kaip ir internete daug rašė - pingas yra tikrai didelis - šimtų milisekundžių eilės. Tačiau aš nelošiu jokių žaidimų "online", tad man tai visiškai netrukdo.
Dėl vertingos informacijos internete apie mezon, tai radau labai mažai, o daugiau visokiausių blėvyzgų. Tačiau, neradęs labai didelių problemų, nutariau pabandyti. Jei ką domina, klauskite - galiu pateikti ir kitokių duomenų.
O pradžiai, tai, kaip rašė kionig, reikia išsamiai išsinagrinėti mezono portalą. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 16, 22:59 |
|
|
|
diodas - gal gali pratestuoti savo greitį per http://www.speedtest.net/ su pvz. Londonu ?
p.s. mane daugiau domina greičiai su užsieniu , ir vietinių interneto "tiekėjų" visokios "akcijos" ))
p.s.2 - mano rezultatai |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 16, 23:18 |
|
|
|
Štai testo rezultatai su Londonu. Iškarto turiu pasakyti, kad šį vakarą baisus oras, perkūnijos ir lietūs, ir, kiek matau, mano signalo lygis nukrito bent keliais decibelais. O tai reiškia, kad ir greitis nuo dieninio yra šiek tiek mažesnis.
Testo rezultatai su Vilniaus serveriu yra beveik tokie patys.
O štai čia testo rezultatai su Rusija. Beveik tokie patys, kaip ir su Londonu
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 27, 15:44 |
|
|
|
diodas rašo: |
Štai testo rezultatai su Londonu. Iškarto turiu pasakyti, kad šį vakarą baisus oras, perkūnijos ir lietūs, ir, kiek matau, mano signalo lygis nukrito bent keliais decibelais. O tai reiškia, kad ir greitis nuo dieninio yra šiek tiek mažesnis.
Testo rezultatai su Vilniaus serveriu yra beveik tokie patys.
O štai čia testo rezultatai su Rusija. Beveik tokie patys, kaip ir su Londonu
|
Kiek is torrentu siuncia ?ar seip ir kur nors, koks buvo didziausias greitis ?
Aciu |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 27, 21:08 |
|
|
|
Skirtumo visiškai nėra - ar iš Lietuvos ar Rusijos. Tiek per linkomanija, tiek per rusų torentus pasiekiau maksimaliai 950kb/s (apie 8mbps). Čia mano mezonas kabėdamas prie lango Nors pati mezon programa rašo, kad vakar buvau pasiekęs 9.8mbps, bet pats nestebėjau, kokiu greičiu siuntėsi duomenys, tad 100% negaliu teigti. Vis nėra laiko pritaisyti kokį koncentratorių, kad išbandyti ar tikrai įmanomi tie 10mbps Nors man ir dabar labai gerai. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 27, 22:02 |
|
|
|
Nu jo , įdomūs rezultatai - panašu jog "mezonas" beveik 10 kartų "kerpa" upload'ą ?
p.s. Gal tas "upload" nelabai kam reikalingas , bet toks skirtumas manau "nėra sveikas" . Seniau naudojausi intero tiekėju , kuris irgi taip ribojo upload'ą - tai dabar to "tiekėjo" nebėra ))) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 28, 08:28 |
|
|
|
Upload ribojamas ne specialiai. Kadangi duomenų siuntimu užsiima viena mikroschema, kuri šiuo atveju sugeba praleisti 12mbps, tai ir gaunam, kad turim 10mbps - download ir 2mbps upload. Naršant puslapius svarbiau užlaikymai (ping'as) nei srauto greitis. Bet kuriuo atveju problemų tikrai nėra su naršymu. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 28, 22:50 |
|
|
|
diodas , labai abejoju jog "Upload ribojamas ne specialiai" , ir ta "mikroschema" tikrai įtariu ne tavo pusėje "sulituota" ) , paprastam naršymui tai gal ir "nekenkia" , bet "ping'ą" tai labai didina - kas rodo mūsų testų rezultatai .
p.s. jokios antireklamos - čia grynai paprasto vartotojo "pastebėjimai" ) |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 29, 09:21 |
|
|
|
Gal ir tavo teisybė Aš irgi nieko nereklamuoju, tad kol nežinom tikros tiesos, tol ir galima diskusija. Reiks pasiskaityti daugiau apie Wimax technologiją. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 29, 22:13 |
|
|
|
Tai gal pažiūrim kaip "eina" į Vilnių ? , mane domina ne bendras greitis , o skirtumas tarp siuntimo ir priemimo .
Mano rezultatai : |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 09 29, 22:27 |
|
|
|
Ble chebra kaip aš jum pavydžiu.....
|
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko |
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|
FS25 Tractors