|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 20, 01:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » Windows grybauja, arba problemos hardware?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Windows grybauja, arba problemos hardware? |
Parašytas: 2009 09 13, 11:31 |
|
|
|
Taigi turiu tokia situacija. Tvarkau sesers kompa, kuris praėjas n meistrų, ir pareidavo maždaug kas menesį. Tai pagaliau susiprotėjo žmogui kuris for free, ir gerai jį sutvarkys.
Problema tokia. Kai kompas buvo įjungiamas rodydavo juoda screena su užrašu, kad windows/system32/config/system file is mising, ir bandyti ji repairinti. Aš ašiku iškarto ėmiausi windowso perašymo Bet jau suformatavus harda, ir prasidedant failų kopijavimui, išmeta blue screena su užrašu kad norint apsaugoti mano pc windowsai išsijungė ir t.t. Taigi pamanaiu niekis išnaujo viska paleisiu. Ši karta blue screenas pasirodė, ties ta veita kur galima pasirinkti instaliaciją, repairą, ar quit. Na ką išėmiau aš tą HDD isidėjau pas save, viskas labai grąžiai instaliavosi, tiesa rašė kad negali įkelti system32.dll failo, bet visa kita įsirašė puikiai. Taigi. Įdedu aš vėl atgal HDD. Rašo lygiai tą patį. Kad nėra windows/systen32/config/system
Susinervinau. Nusprendžiau įdėti savo HDD į jos pc. Ir ką manote prieš kraunantis windowsui blue screenas ir momentaliai restartas. Bandžiau iš savo HDD tą faila kopijuot - neleidžia.
Ir ko tik nebandžiau. Mieli kolegos, gal jūs ka nors galite pasakyti? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 13, 11:37 |
|
|
|
pratestuok RAM su memtest'u (rasi hirens boot CD). net jei neras klaidu, pabandyk ideti kita RAM moduli, kad kompe apskritai butu tik vienas RAM modulis ir bandyk instaliuoti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 13, 21:46 |
|
|
|
hmzzz rašo: |
pratestuok RAM su memtest'u (rasi hirens boot CD). net jei neras klaidu, pabandyk ideti kita RAM moduli, kad kompe apskritai butu tik vienas RAM modulis ir bandyk instaliuoti. |
Gal galima, smulkiau apie RAM testa? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 14, 16:00 |
|
|
|
Na blogai kad neparasiai koks butent PC, nu nieko, paspeliosiu ir taip, pirma, klaida lb primena ta, kur rodo kai yra blogas CD, t.y. jo pas tave tiesiog nenuskaito, kodel tai sakau, nes rasai, kad ten (pas sese) melynasis mirties langas. o pas tave failo neperskaito (nenukopina = geresnis CD-ROM nei pas ja), bet jei ir tavo HDD ten nepriima, tai jau rimciau, gali buti ijungtas virus worningas, lb pikta opcija, su ja visada microsofto produktai spjaudas melynais langais, padaryk bios`o load default`s. RAMus gali pats ko ramiausiai patikrinti be jokio softo, aishku jei tik jie tavajam kompe, isimi, idedi sau ziuri kas daros, jei viskas gerai, ir auksciau aprasyti bandymai nepades, dok zinia. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 14, 16:11 |
|
|
|
chi rašo: |
Na blogai kad neparasiai koks butent PC, nu nieko, paspeliosiu ir taip, pirma, klaida lb primena ta, kur rodo kai yra blogas CD, t.y. jo pas tave tiesiog nenuskaito, kodel tai sakau, nes rasai, kad ten (pas sese) melynasis mirties langas. o pas tave failo neperskaito (nenukopina = geresnis CD-ROM nei pas ja), bet jei ir tavo HDD ten nepriima, tai jau rimciau, gali buti ijungtas virus worningas, lb pikta opcija, su ja visada microsofto produktai spjaudas melynais langais, padaryk bios`o load default`s. RAMus gali pats ko ramiausiai patikrinti be jokio softo, aishku jei tik jie tavajam kompe, isimi, idedi sau ziuri kas daros, jei viskas gerai, ir auksciau aprasyti bandymai nepades, dok zinia. |
Esmė kad RAM'ai skiriasi. Mąsčiau padaryti bioso defaulta, bet kažkaip nemaniau kad padės. Bandysiu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 14, 16:22 |
|
|
|
Medkirtys rašo: |
Esmė kad RAM'ai skiriasi. Mąsčiau padaryti bioso defaulta, bet kažkaip nemaniau kad padės. Bandysiu. |
Tada kaip rase hmzzz patikrinti rama (tai yra paprasciausias budas) is kokio pvz torrento parsisiusk hirens`a atvaizda, irasyk i CD, tiesiog paleisk kompe kaip bootable cd, pamatysi lb dideli meniu, ten ir rasi RAM`o testotuoja.
Jeigu viskas tvarkoi, bet langas atsiranda, isjunk restarta po klaidos atsiradimo, tada kai pamatysi blue screen`a ten bus apacioj kodas 0x0**** ar panasiai, ji tada cia, kartu, jei imanoma, kompo aprasymu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 09 20, 10:30 |
|
|
|
Taigi problema pasirodo RAM'uose. Na viskas smulkiau.
Tenai yra du slotai ir abu užimti. Tiagi išimu dešinijį slotą, įjungiu pc opa veikia. Gerai. Įdedu dešinijį slota, opa neveikia. Blogai. Paimu dešinijį slota išimu ir įdedu į kairojo vietą. O kairijį išimu veikia. Palieku viena RAM'a dešiniajame slote neveikia Tia kame problemos mamytėje ar kur? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 20, 17:42 |
|
|
|
Tikriausiai mamkeje arba bios nustatymuose, ziurek bios shadows, kad visi butu disable, dar video bios shadows, vnz visus shadows disable padaryk. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 20, 21:18 |
|
|
|
Nerandu tokio dalyko kaip Shadows. O kiek domėjausi update'u tai ne tik kad visi sako kad lb pavojinga bet i tikslios info nėra. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |
FS25 Tractors