|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 20, 23:54. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » Ar tinka si lempa PCB svitinimui?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Ar tinka si lempa PCB svitinimui? |
Parašytas: 2009 08 30, 15:02 |
|
|
|
|
o as sugebejau uz 30Lt pasidaryt kad daigtas veiktu ir nestu nauda man.... (dar nera dezes kaip minejau anksciau)
prie progos gal imesiu nuotraukas kaip atrodo veikiantis UV spinduliu saltinis be korpuso (jei jau tave taip domina).
manau kad 200 su 50Lt geras bus galutinis skirtumas.... (cia kai jau bus su korpusu...) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 08 30, 15:22 |
|
|
|
|
Nu ok biskiuka gal ir padidinau.  |
|
_________________ Išmoksta netas kuris klausinėja, o tas kuris supranta atsakymus.. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 08 30, 15:39 |
|
|
|
|
Pas tave 2 UV lempos pas mane 4 UV Lempos.
Hm... kaip suprasti nerandi tinkamp korpuso nusiperji 5-10 sluoksniu fanieros ir susikonstruoji..  |
|
_________________ Išmoksta netas kuris klausinėja, o tas kuris supranta atsakymus.. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 08 30, 15:46 |
|
|
|
|
tavo 4 lempos pigesnes (o UV spinduliu isspinduliuoja ~ tiekpat (4x4=16 o mano 2x8=16 (na cia labai suapvalinus nes kalbu apie W...), bet jom reik dvigubai daugiau paleidimo mechanizmu, nenorejau kad butu tiek daug vamzdeliu.... (jokios is to naudos nemaciau).
O kalbant apie korpusa - nemegstu faneros.... lauksiu progos kol pasitaikys kur parduotuvej kazkas palsmasinio su panasiais gabaritais... O plokstes jau ir daba galiu svitint  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 08 30, 16:05 |
|
|
|
|
Na 4 UV lempu + manau tas gad galiu apie 2 kartus didesne plata apsvitinti.
- tas kaip jau tu ir minejai 2 kartus daugiau paleidimo sistemu...
 |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 08 30, 16:12 |
|
|
|
|
| na man kolkas nereikejo dideliu ploksciu gamint, bet nesutinku kad tavo 4 lempos apspinduliuotu didesni pavirsiaus plota nei 2x8W lempos.... Tie vamzdukai ~30 cm ilgio aisku tik siauresni plota gali padengti.... , jei truks plocio nesunkiai galesiu dadet dar viena vamzduka..... Ateityje ir galvoju sudeti iki 4x8W vamzdukus ir padaryti jiems taimeri su kokiu PICu.... ir kad galetu pagal poreiki svitinti 2 , 3 ar visom 4 lempom.... (viskas turetu but valdoma trim mygtukais ir laikas bus isvedamas i LCD 2x16.... Jau po biski kuriu ta taimeri, tik vis nepakanka laiko ji uzbaigt..... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 08 30, 16:34 |
|
|
|
|
Na laiko dabar dar maziau bus... Kodel tu nesutiki kad 4 UV lempos apima didesni plota?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 08 30, 16:39 |
|
|
|
|
nezinau, net ir nenoriu gincytis..... tikrai ka zinau tai kad mano dvi lempos po 8W tikrai perspjautu tavo 2 po 4W.... , o jei lyginti nevienoda kieki lempuciu - vistiek abejoju ar tavo 4 lempos apsvitina didesni pavirisuas plota!
(nekalbu kokios formos tas pavirisau plotas.... (kvadratas.... ,pailgas staciakampis.....))
Vistiek nematau logikos naudoti 4 mazytes lemputes! (kai prie tu paciu paleigdeju gali prikabinti didesnes... ir automatiskai galima svitinti didesnes plokstes) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 08 30, 18:58 |
|
|
|
|
| Man iskilo klausimas... Is kur tu zinai kad pasman yra 4w uv lempa? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 15, 18:38 |
|
|
|
|
| kur tu tokiu pigiu lempu radai uz 2,99 lt. siandiena bangini isnarciau ir tik pigiausia radau uz 4,99 lt. |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 15, 18:51 |
|
|
|
|
kaip ir minejau Ermitaze (Siauliu) buvo kazkokiu uzsiveze..... ,kai buvau neperseniausiai - tu po 2.99 jau nebeturejo. (reikejo koki kibira prisipirk ateiciai... ) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 15, 18:59 |
|
|
|
|
na jo reikejo nes prie savaite buvau ermitaze, tai nieko irgi papigiai nemaciau siandiena nuvariau i senukus, tai tik 4,9 lt. ir taip atrodo, kad akcija kazkokia buvo tai reikia nusipirkti ju ciuju  |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 09 23, 18:53 |
|
|
|
|
| 22Lt uz lempute.... nera labai pigu, bet ivertinus kad nereikia konstruot..... gal.... .O kokio didumo ploksete svitini? is kokio atstumo? kiek laiko? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |