|
Forumas » Elektronika žaliems » Klausimas del šviesos muzikos schemos
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
Klausimas del šviesos muzikos schemos |
Parašytas: 2005 06 16, 23:40 |
|
|
|
|
ad: matai, kazkaip sumasciau, kad cia lygis ne tas, bet gal zmogams konstruoti sviesos muzika noro neatmusem. Po keleto metu ziurek - ras koki demesio verta ir pasiteisinusi sprendima. Gal po to mintimis pasidalins su daranciais kazka panasaus.  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 06 16, 23:42 |
|
|
|
|
| O ka ten reikia padaryti kad uzsidegtu lepute kai muzika negroja??? Beja kaip galiam patobulinti sviesos muzika??? Nes ta mano per daug paprasta atrodo... |
|
_________________ Svarbiausia kas viduj, o ne grazi isore...
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 06 16, 23:56 |
|
|
|
|
| mindaugelis rašo: |
| O ka ten reikia padaryti kad uzsidegtu lepute kai muzika negroja??? Beja kaip galiam patobulinti sviesos muzika??? Nes ta mano per daug paprasta atrodo... |
Atsvara - lygiagreciai tristoriui pajungta fonine lempa, apytiksliai 3-4 kartus silpnesne nei pagrindine lempa. Parenkama praktiskai, atsizvelgiant i kanalo greitaeigiskuma ir apsvietimo isdestyma, pagrindines lempos sviesos srauta esant ramybes busenoj.
Jei "tavo per daug paprasta atrodo", tai pradziai reikia padaryti, kad ta paprasta veiktu, tada kurti nauja, projektuojant gabalais: signalo "nuemimas" nuo signalo saltinio (linijinis isejimas, kolonkiu gnybtai), juostu isskyrimas - signalo lygio uztikrinimas, jegos grandine (iskaitant tristoriu ar simistoriu valdyma). Patikek: vien galios grandines patikima funkcionavima uztikrinti nera taip paprasta, kaip atrodo is pirmo zvilgsnio, nors sviesos muzikoj praktiskai jokio induktyvumo nera.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 06 17, 00:03 |
|
|
|
|
| Pas mane jau yra taip padaryta: stiprintuvas, kuris stiprina sviekei kad nuo linijinio veiktu, trys atkiros schemos, i viena schema galima 'susukti' iki 350w, jos mirgsi taip, viena auksti, kita zemi, trecia viduriai... Galima kiekvienos jautruma reguliuoti atskirai, ant stipriako garsa ir tembrus... Ir man tai atrodo per daug simple... K dar padaryti??? Butu smagu kai daina baigesi, tai uzsidegtu kokios kelios lemputes, o kai prasideda uzgestu... Dar kad butu kokia funkcija kad butu kaip begancios ugneles... |
|
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 06 17, 00:11 |
|
|
|
|
| Galima kiekvienos jautruma reguliuoti atskirai, ant stipriako garsa ir tembrus... Ir man tai atrodo per daug simple... K dar padaryti??? Butu smagu kai daina baigesi, tai uzsidegtu kokios kelios lemputes, o kai prasideda uzgestu... Dar kad butu kokia funkcija kad butu kaip begancios ugneles... |
Kad kokia funkcija papildoma butu - tam ir skirti foniniai kanalai. Kaip ju veikima suprojektuosi - cia tavo reikalas: gali padaryti, kad tik sviestu, gali padaryti, kad paeiliui "minkstai" persijunginetu, gali padaryti kad blyksteltu taip, kad visam rajone sviesa dingtu. O rimtesnes svieskes esme yra ta, kad darbo eigoje nereiktu kistis i jos darba su visokiais tembru ar garso lygio reguliavimais. Nesvarbu koki signalo saltini naudoji - CD, mikrofona ar dar ka nors - "svieske" pati dirba. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 06 17, 00:29 |
|
|
|
|
O kaip padaryti kad dingtu elektra??? Tai pas mane ir dirba, suderini ir dirba, tik kartais kai pvz. tyliai kalbi i mikrafa, tai nelabai mirksi, tik retkarciais, bet kai sujautrini, tai tada nemirksi, o beveiks sviecia, kai kalbi garsiai, cia manau nieko nepakeisi... Na palauks mano sviesos muzika, reikia konstruoti, kad butu per ka tos muzikos klausytis, nes per el. lemputes nieko nesigirdi kaskodel... |
|
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 06 17, 01:38 |
|
|
|
|
| Viena ten esanti schemute labai panasi i mano... Viskas beveik taip pat, tik ten dar kaskokia viena mikre... |
|
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 06 17, 01:53 |
|
|
|
|
O kaip padaryti kad dingtu elektra??? Tai pas mane ir dirba, suderini ir dirba, tik kartais kai pvz. tyliai kalbi i mikrafa, tai nelabai mirksi, tik retkarciais, bet kai sujautrini, tai tada nemirksi, o beveiks sviecia, kai kalbi garsiai, cia manau nieko nepakeisi... Na palauks mano sviesos muzika, reikia konstruoti, kad butu per ka tos muzikos klausytis, nes per el. lemputes nieko nesigirdi kaskodel... |
Tu klysti, per elektros lemputes galima girdet garsa, pajunk lempa prie stipriaus isejimo ir prikisk magneta |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 06 17, 12:33 |
|
|
|
|
Chemikui: aš manau kad šio puslapio skaitytojams tavo schema dar kol kas stiproka.Na bet už kokių metų Mindaugėlis gal užrištom akim surinks
Jei per savaitgalį rasiu gal nuskanavęs įmesiu kelias neblogai veikiančias.
Sauliuckai: aš ir norėjau pasakyti, kad geras kompresorius atlieka automatinio reguliavimo funkcijas ir nelabai sudėtingos schemos, kažkuriam rusiškam puslapyje mačiau, bet reikia ieškoti iš naujo.Galima bandyti rusiškai Google.ru užduoti "svetomuzika". |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 06 17, 15:59 |
|
|
|
|
Yo, taip galima, bet labai didele apkrova stiprintuvams, girdisi tikrai nesmarkiai, nu bet norint galima isgirsti... Dar galima voltmetra ant isejimo pajungti, tai irgi girdesi muzika...  |
|
Skype - Mendiis |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|