|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 12, 03:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Garso stiprintuvai » Bi- ampingas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 14, 14:45 |
|
|
|
Na štai, didelis Ciuffoli padarytas keliais variantais, iškeliavo visi, nebeturiu nė vieno. Mažiukas mini padarytas, groja šalia. Sėdžiu, spoksau į sienas ir kyla erezija, gal pasigaminti hibridinį bi-ampą. Štai tokiu principu:
Turi tokia sistema daug pliusų, turi ir minusų. Atkalbėkit, kad nevargčiau be reikalo |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 14, 17:22 |
|
|
|
O kam atkalbinet??? Geras variantas, reik daryt. Konstrukcija mazumele sudetingesne, bet skambejimas turetu dar pageret.
Tik kam dvi lempos? Signalas i filtrus gali eiti is vieno tasko. Nebent garsiakalbiu jautrumas labai skiriasi ir reikalingas skirtingas stiprinimas, tada pries lempas statomi potencai ir suvienodinam jautruma. |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 14, 19:20 |
|
|
|
Aha, daryk, AB kanalui pritaisyk galą tokį , kaip pas mane (vistiek geriau nesugalvosi - ideali apkrova lempai), gausis toks variantas, kaip kad mane chebrytė įkalbinėjo daryt. O tada pamatysi, kad A kanalo nė nereikia Čia aš rimtai |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 14, 19:29 |
|
|
|
Ties kokiu daznumu bus skiriami kanalai? |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 14, 19:55 |
|
|
|
tai vis dėl to mažiukas per silpnas, ar tik su žemais problemos, kaip vienam pasidariusiam irgi buvo? |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 14, 23:37 |
|
|
|
As naudoju bi-ampinga, tikrai neblogas dalykas, manau turetu gautis siuo atveju kas nors Pas mane vd ir ad groja placiajuostis, zd wooferis, skiriamasis daznis apie 330Hz |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 14, 23:46 |
|
|
|
leopard rašo: |
tai vis dėl to mažiukas per silpnas, ar tik su žemais problemos, kaip vienam pasidariusiam irgi buvo? |
Su normaliom kolonėlėm jokių problemų su žemais ir mini nepastebėta. Talpumai kondensatorių skiriamųjų tik padidinti. |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 15, 17:13 |
|
|
|
As irgi bi ampinga naudoju. Tik zemiems filtras pries stiprintuva, kolkas naudoju namu kinui, o siaip tai koncertines koloneles naudoju, ne tokios klases kaip jusu aisku bet uztat jausmas kaip kinoteatre |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 16, 14:25 |
|
|
|
:StasysS
Citata: |
Tik kam dvi lempos? Signalas i filtrus gali eiti is vieno tasko. Nebent garsiakalbiu jautrumas labai skiriasi ir reikalingas skirtingas stiprinimas, tada pries lempas statomi potencai ir suvienodinam jautruma. |
Elementariai planuoju pastatyti lempą su dviem atskirais anodais
:saulius.g
Aha, daryk, AB kanalui pritaisyk galą tokį , kaip pas mane |
Turiu tokią mintį
:gnt
Ties kokiu daznumu bus skiriami kanalai? |
Priklausys, nuo to, kokie bus garsiakalbiai
:leopard
Mažiukas veikia puikiai, problemų su žemais nėra. Tiesiog norisi pabandyti ką mandresnio |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 18, 12:19 |
|
|
|
Visiskai nematau prasmes atkalbineti taippat. Na, skirtus nuo mano idealo tik tuo, kad naudociau 3 atskiras dezes- Lempini aktyvu krosoveri, ciufoli ir AB. |
|
_________________ +37062806980 |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 20, 21:22 |
|
|
|
Pats save atkalbėjau. Pirmiausia dėl to, kad kol kas nėra garsiakalbių, su kuriais būtų verta daryti bi-ampingą. Todėl kyla mintis apie hibridinį cirklotroną:
Privalumai: pirma - praktiškai lempinio garsas turėtų būti. Antra, paleidus AB klasėje, mažose galiose dirbtų grynoje A klasėje. Trečia, galima išgauti daugiau galios, kas daug kam svarbu. Ketvirta, mažiau problemų su kaitimu.
Trūkumai: pirma - sudėtingesnis maitinimo šaltinis. Antra, reikalingas trafas. Tačiau trafas tokioje schemoje gali būti neypatingai sudėtingas ir gramozdiškas, nes dirba be pamagnetinimo šerdyje. Gali būti nedidelis toroidas. Lempa apkrauta srovės šaltiniu, panašiai kaip Ciuffolio tranzas. Turime didelį tiesiškumą ir signalas neina per lempos maitinimą.
Žodžiu, variantas man įdomus, norisi išbandyti. |
|
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 20, 23:17 |
|
|
|
IMHO,per silpni tranzai gale.
Skiriamasis trafas pigus nesigaus,jei stiprintuvui reiks dirbt visam garsiniam diapazone,maitinime reikės labai didelės talpos kondų,kad nebūtų fono,iš viso reiks trijų išlygintų įtampų plius kaitinimo.
Kainuos daug,o galingumas bus mizernas su 610-tais |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 21, 08:23 |
|
|
|
gnt rašo: |
IMHO,per silpni tranzai gale.
Skiriamasis trafas pigus nesigaus,jei stiprintuvui reiks dirbt visam garsiniam diapazone,maitinime reikės labai didelės talpos kondų,kad nebūtų fono,iš viso reiks trijų išlygintų įtampų plius kaitinimo.
Kainuos daug,o galingumas bus mizernas su 610-tais |
Tai tranzus gale galima prikabinti pagal poreikį, praktiškai bet kokius. O dėl trafo tai taip, reikia vynioti ir matuoti. Trafas būtų žeminantis, maždaug 3:1:1. Maitblokis irgi neprastas reikalingas, tas teisybė. |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 21, 08:37 |
|
|
|
Esu girdėjęs, kad toks galas nepaprastai jautrus maitinimui, be to reiks net keturių įtampų, neskaitant lempos. Kodėl nedaryt tradicinio galo su komplementariais tranzais? |
|
|
|
|
|
Bi- ampingas |
Parašytas: 2009 07 21, 08:51 |
|
|
|
saulius.g rašo: |
Esu girdėjęs, kad toks galas nepaprastai jautrus maitinimui, be to reiks net keturių įtampų, neskaitant lempos. Kodėl nedaryt tradicinio galo su komplementariais tranzais? |
Todėl kad taip vadinamas tranzų komplementariškumas yra labai sąlyginis dalykas. Nors toks variantas irgi turi teisę gyventi. Dar galima atsisakyti cirklotrono principo, ir gale statyti dar vieną, primityvų trafą. Tokį panašų variantą jau esu kažkada atmaketavęs. http://audio.ring.lt/hybrid/hibr2.html
Tik kad tada jau svoris auga smarkiai |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|