|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 03 06, 23:11. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » Klaviatūros mygtukų signalų keitimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Klaviatūros mygtukų signalų keitimas |
Parašytas: 2009 07 07, 02:53 |
|
|
|
Sveiki.
Klausimas: Kaip pakeisti mygtukus, kad, tarkim spaudžiu "1", o man nusimyga "0"?
Softwariniai variantai netinka.
Kaip pavyzdį imam "1", "2", "3", "4" ir "5".
Man reikia, kad juos mygant, klaviatūra į kompą siųstų "0", "p", ";", ">" ir "<" signalus.
Kaip tai būtų galima padaryti?
Tiesa, elektronikoje aš visiškai žalias, taigi, jeigu galima paaiškinkite kuo paprasčiau  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 07 07, 22:56 |
|
|
|
Donatassj rašo: |
O mygtukų (pačių knopkių) apkeitimas netinka?  |
Pakolkas as ir toki buda isgalvojau, tik kad jei autorius pateiktu detalesni prasyma, tai ieskotume tam dalykui racionaliausio sprendimo, nes tokiame atvejy galima ir daugiau sugalvot budu, bet reikia tiklsiai zinot, ko autorius nori  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 07 07, 23:08 |
|
|
|
O jis nori, kad paspaudus mygtuka, isivestu kitoks zenklas negu papaisyta ant maigelio Ir visa tai atlikti mechaniniu budu
Siulau laideliu kruva. Senose klavose buna plastiko gabaliukas su isvedziotais takeliais, ir tose vietose kur mygtukas paraityta siek tiek kontaktui. Nutraukti pries ta raizgala takelius ir nuvesti laideliais iki kito raizgalo, ir prabliemąs neber  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 07 07, 23:57 |
|
|
|
Kai nezinomi tikslus autoriaus ketinimai tai mum nelabai ir apsimoka speliot. Pvz cia konsole ar dar koks velnias ? nors panasu, kad tai kompo klava. Joje tas plastmasiukas yra kontrolis ir tarkim jei sukeisi ten isvadus tai pakeisi bene puse klavos, nes kontroleris arba nesupras taip kiek tau reikia. O siaip manau kad galima sita puikiai atlikt ir softwariniu budu tik tereikia pasknist googleje. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 08, 01:39 |
|
|
|
Konkrečiai - tai kompiuterio klaviatūra.
Ją naudočiau kompiuteriniam žaidimui - Jamlegend. Jeigu kas girdėję yra Guitar Hero, ar Frets on Fire, tai čia tas pats, tik kad naršyklinis. Kas negirdėję, tai ritminis žaidimas, klausantis muzikos, reikia nuspausti tam tikrą mygtuką.
Prie reikalo.
Man patinka defaultiniai controls - 1, 2, 3, 4 ir 5. Bet su jais negaliu nuspausti kai kurių mygtukų kartu, kaip kad pavyzdžiui - 345 ar 245.
Atradau, kad visus penkis kartu galiu nuspausti, jeigu naudoju šiuos mygtukus: - [ ' / >
Esmė ta, kad man nepatinka jų išsidėstymas, ir man reiktų, jog, pvz, spaudžiant 1 nusispaustų -
Softwariniai variantai netinka, nes vistiek negalėčiau nuspausti tų pačių mygtukų kartu.
Kaip supratau, teks lituoti  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 07 08, 02:13 |
|
|
|
Nu dabar aiskiau. Klava man rodos bus sunku perdaryt, nes joje yra ikistas kontroleris ir istrasuotos mygtuku schemos sukeiciant isvadus neisnyks ta pati problema kai uzspaudi kelis mygtukus. Manau paprasciausias variantas nusipirkt joysticka prie pc per midi game porta ar dabartiniai usb'iniai
P.S o tas zaidimas neturi nustatymu valdymui ?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 07 08, 03:31 |
|
|
|
nu galima pasidaryti savo klaiviatura
paimi is klaviatūros kontroleri, prilituoji laidasi mygtukus ir naudoji.
jei klaviatura jungiasi per usb tai klaviaturu gali kiek nori jungt
arba galima prilituoti keleta papildomu mygtuku. ir pasigaminti savo valdymo pulta. tada turesi normalia klaviatura + dar valdyma savo zadimui. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 07 08, 20:05 |
|
|
|
nu tai supras taip kaip ir savo mygtukus
tiesiog jug prilitusoi lygereciai ant u kur jau yra.
zinoma kadangi klaviatura visdelto netur jokiu mygtuku, reikes ant kontrolerio platos ieskoti kur prisilituoti |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |