|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 18, 16:12. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Cirkulaicinis siurblys, ar tinka baseinėlio fontanui?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Cirkulaicinis siurblys, ar tinka baseinėlio fontanui? |
Parašytas: 2009 06 15, 22:05 |
|
|
|
|
Sveiki, namie sode pasidaria uiš akmenų dekoratyvini baseinėli gylis max 1,5m plotis 2m ilgis 4m pasijungiau atliekamą cirkuliacini siurbliuką (jam vandeni nuo bendro lygio reikai pakelti max 1m). Tai va pasijungus ilgai vargau kol užpildžiau sistemą ir užpildžius vanduo vos varvėjo nuo akmens galia 28w, bandžiau galią didinti ir tas pats efektas vanduo vos bėga...
Tai klausimas ar aš blogai užpildžiau sistemą (yra nuorinimo varžtas bet jį atsukus išsykio nustoja bėgti vanduo ir tenka sistemą pildyti per naują) ar cirkulaicinis siurbliuaks tiesiog tam dalykui netinka (tipo jam reik grynai uždaros sistemos ir tada jis ten vandenį varinėja gerai).
O gal siurbliuko galai per maža?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 15, 22:49 |
|
|
|
|
| Nu rytas už vakarą protingesnsi tia ryt bandysiu kažką daryti, siurbliuke yra oro tirkai nes girdisi kai jis dirba, o jei oro nebūtų eitu vos girdimai, bet kaip minėja uatsukus nuorini varžtuką oras ne lauk eina, o į vidu ,,subėga" ir nustoja vanduo išvis varvėti. Manau kad kai yra šildymo sistemoj siurbliukas tne yra slėgis didesnis ir atsuksu tą varžteli oras išeina lauk dėl vandens slėgio, o dabar pas mane ten jokio slėgio nėra... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 15, 22:59 |
|
|
|
|
nu tai taip ir yra ipac jei dirdii kad jo viduje oras,
jei tu siurbliuka pstatei auksciaus nei vandens lygis arba vandens lygyje, tai taip ir turi buti.
surbliukas turi buti patalpintas tokime aukstyje kad jei tu atsuki nuorinimo varzta tai is jo vanduo turi begti lauk.
nesuppratntu kodel tu tieskiesi kad oras eis lauk jei sistemoje nera jokio spegio? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 15, 23:06 |
|
|
|
|
Na aš tą suprantu je islėgio nebus tai neiko nesiguas, bet va yra tas slėgis išėjime yra vamzdis kuris pakyla max 1m nuo vandens lygi otai iš jo turėtų slėgis susidaryti, arba jo nepakanka. NA šaindien pilną vandens baseini nepripyliau šulinį vanduo kelis sykius net spėjo pasibaigti tai ryt bandysiu siurbliuąk leisti žemiau bendro vandens lygio.  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 15, 23:15 |
|
|
|
|
| Nu bliamba man tiek nereikai man reikai kad normaliai čiurlentu nuo akmens į baseinėli, o iš to baseinėlio per užtvaką mubėgtu į didijį baseinėlį, ryt įmesiu foto kas ten do bardakas pas mane... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 21, 22:05 |
|
|
|
|
Esmė tokia surbliuko bėdos nukrtito į antrą planą, pasirodo mano mažesnis sumūritas šulinukas leidžia vandenį (jame grožio sumetimais nenaudota spec plėvelė) taigi aš ištepiau stikl ovandeniu bet pasirodo jsi parazitas tirpsu vandenį ir nusiplauna ir vl leidžia vandenį, taigi gal žinot kokios chemijos kuri tinka betono apdirbimui kad neleistu vandens? O gal ką nors gudriau turit pasiūlyt?  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 21, 22:18 |
|
|
|
|
betonas ir taip nepralegzia vandens kiek zinau.
jei jau persprogo tada kitas reikalas
gal pamegink nudazyti poliesterine derva?
arba parketiniu laku? bet reikia ideti kazkokiu pimentu, nes jei paliksi permatoma UV spinduliai sugadins |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 21, 22:31 |
|
|
|
|
Na ten sumūritas tas šulinukas iš akmenų taigi tapr akmenų yra betono siūlės ir kad ir kaip kruopščiai stengiausi liko kažkokie mikro įtrūkimai, tia ya džiūnant betonui ir kai jo nedidelsi keikis jis biški paskeldėja ir pro tuso tarpus man leidžia vandenį ir gan stipriai... Pats betonas irgi praleidžia bet jis leidžia lėtai ir tas jo leidimas irgi blogai nes kai guana šalčio trūkinėja...
Nete panaršiau tai radau ka-kokių birzgalų tam reikalui, ryt lėksiu į senius ieškot gal ko turės, norėtųsi kad būtų permatoam kai išždiūna. Su laku tai čia kraštutinis variantas... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 21, 23:42 |
|
|
|
|
nu yra toks vienas gana keistas ir pigus varisntas, tai i baseineli pripilti labai koncentruoto druskos tirpalo kas i visus mikro plysius prisigertu, ir paskui viska labai gerai isdziovinti.
jei pavyks druska isdziovinti tai jinai daugisu neistirps. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |