|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 15:27. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » Marantz CD-75MkII "tobulinimas"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Marantz CD-75MkII "tobulinimas" |
Parašytas: 2009 06 17, 23:17 |
|
|
|
|
| Donatas P rašo: |
Čia ir idomiausia, kad pas mane ne SAA7220 ant kurios kvarcas labiausia triukšmauja, o SAA7210. (SAA7220 palyginus tikra tylenė ). |
na taip ir rašiau mikrė ant kurios užkartas generatorius, šiuo atvej kristalas yra SAA7210. SAA7220 - tai skaitmeninis filtras (over-sampling) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 18, 12:03 |
|
|
|
|
Bet kvarcas ir kaba ant skaitmenos filtro. (ne ant 7210).
O iš skaitmenos filtro SAA7220 jau eina XSYS (pin9) į SAA7210 Xin (pin19).
Ir visas inetas šaukia, kad 7220 (skaitmenos filtras) ypač triukšmingas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 24, 19:46 |
|
|
|
|
Nieks nieko nerašo tai bent aš parašysiu.
Gal nieks nieko kito ir nedaro kaip tik: kokį opamp dėti, tas geras - o tas ne - briedas visa tai. Signalas + šimtas dalių - visad blogiau (nesvarbus ir ausų kreivumas), nei signalas plius 10 dalių (rėkyt, kad neteisus!!!!!).
P.S.
Tiesiog pradeda imti pyktis kai visi "žinovai ir hi-end'šikai" ekspermentuoja "kopijuoja" internetinius briedus ir klauso dalių, lydmetalio, ir 1,5cm laidų įtakos (gaila negalim garsiai keiktis).
ČIA MANO MINTYS PO SAVAITĖS "CD UPGRADE" INTERNETE.
Beje Vyciokas: nesutinku, kad gali sukišt daug litų ir nerealių dalių ir tik viską sugadint. Čia jau kažkokie burtai! |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 24, 19:51 |
|
|
|
|
Dar:
jei žmogus pakeitė vieną kondensatorių +5V maitinime ir jau girdi žymų garso pagerėjimą.....!!!??? Atsiprašau, bet pykina.
Kondensatorių maitinime (ne skyrime) keitimas iš gero į gerą - juokina (jei nekeičiama talpa).
Va taip ir galima suprūdyti n litų ir nieko neišgaut. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 24, 19:54 |
|
|
|
|
| Citata: |
Tiesiog pradeda imti pyktis kai visi "žinovai ir hi-end'šikai" ekspermentuoja "kopijuoja" internetinius briedus ir klauso dalių, lydmetalio, ir 1,5cm laidų įtakos (gaila negalim garsiai keiktis).
|
Belieka tik pritarti visu 100%. Bet tai žinių spragų pasekmė visame savo grožyje. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 25, 16:34 |
|
|
|
|
| Donatas P rašo: |
Dar:
jei žmogus pakeitė vieną kondensatorių +5V maitinime ir jau girdi žymų garso pagerėjimą.....!!!??? Atsiprašau, bet pykina.
Kondensatorių maitinime (ne skyrime) keitimas iš gero į gerą - juokina (jei nekeičiama talpa).
Va taip ir galima suprūdyti n litų ir nieko neišgaut. |
tai jeigu toks protingas tai kurių velnių čia klausinėji?pamokyk kitus tada aišku ir be operacinių yra problemų,bet daug proto nereikia lizdą įlituoti ir palyginti tarkim kokį lm833 su ad823 ar lm4562-manau ausų auksinių nereikės kad išgirsti skirtumus,su konderiais panašiai ir ezoterikos jokios nėra kažkad lyginta net su oscilografu ir tam tikros markės konderį įdėjus triukšmai mažėjo apie 30 procentų lyginant su originalu(beje ne blogiausiu)
Beje Vyciokas: nesutinku, kad gali sukišt daug litų ir nerealių dalių ir tik viską sugadint. Čia jau kažkokie burtai!
man giliai px sutinki ar nesutinki,paklausei-atsakiau.ir nekalbu iš oro..Manes niekas nepykina,aš atsirenku kas man priimtina.... |
|
_________________ stereo tai jėga!!!!!!!! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 06 26, 10:53 |
|
|
|
|
Tik nereikia čia karščiuotis
Cituoji žodžius, kuriuos ne tau rašiau. Rašiau apie interneto platybių idomybes.
Tavo nuomonė ir patirtis man idomi. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 06 26, 13:33 |
|
|
|
|
Jo -tos interneto platybės
Visko ten prirašyta,tačiau ir pas žmones skoniai skirtingi,vieni daro taip kiti kitaip,treti vien dėl to kad vienas ar kitas "guru" pasakė-reiškia blogai būti negali  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 07 05, 21:18 |
|
|
|
|
Sveiki.
Maistas sutvarkytas - analogo maiste ant TDA1541A - apie 12mV triukšmų ir niekur nieks nebedainuoja.
Atėjo eilė atrišimui per Adum ir reclokui.
Gal kas turit konkrečių pavyzdžių SAA7210+TDA1541A? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 07 19, 19:29 |
|
|
|
|
Tarkit žodį dėl reclock'o kas nors.
Ar reclockint tik DATA ar dar ir BCK, WS.
Žiūrint per osc. DATA pati baisiausia: ištisas visų trijų signalų chaosas.
BCK ir WS kaip ir visai nieko.
Reclokint 2,82MHz ar 11,2Mhz ar dar didesniu dažniu?
Ar naudot keliu ns perstūmimą tarp signalų?
Ar paimt; nuspirkt (74VHC74); pajunkt; pažiūrėt su osc. ir nustot čia klausinėjus? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 08 07, 15:47 |
|
|
|
|
Esu bandes Kwack clock'a su dvipoliu nauju maitinimu - manau, viskas su juo gerai. LClock saituose yra jungimo i cd schemos.
Del skaitmeninio filtro, tai pats turiu labai panasios schemos cd. As padariau taip - reclockintas signalas ir tada tda1543 (8 v maitinimas) su varzos I/V konversija bei senobinis PIO konderis. Atkreipiu demesi i siu komponentu kokybe - pigus metalo oksido varziokai ir elektrolitai - NETINKA! Minimum AB anglies kompozito varzos ir BG-C konderiai. Daugeliui patinka Riken varzos. Thorstenas tda1541 siulo susivynioti is varines vielos Bifiliara paciam (imamas dialektrikas, su drele suvyniojama dviguba viela dvigubai didesnes varzos viju, veliau galai priesingomis pusemis sujungiami lygegreciai) tda1543 tokia varza nera imanoma, nes 2.4kohm variu neprivyniosi. Del Oscon'u man jie tinkami gal tik skaitmenineje dalyje clock'ui bet jokiu budu ne salia DAC'o. BG-Nx neblogai maitinimo filtravimui.
tinkami linka:http://www.fortunecity.com/rivendell/xentar/1179/projects/adagio/Adagio.html
http://www.dddac.de/http://www.diyparadise.com/clock.html |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 08 09, 15:54 |
|
|
|
|
Nerealiai.
Man kažkas atrašė....
Šiaip tikrai ačių už atsakymą.
Pabandžiau praktikoje. BCK, WS ir DATA reklokas su 74HC74 - efektas žiūrint osc. žymus; klausant - taip pat. - aukšti atsigavo, vokalas dar pagyvėjo, niekas nebesivelia. (Aišku, tikslu, gražu).
74VHC74 - žymūs tiek priekinio tiek galinio frontų "išskridimai" - ne viskas kas greita - būtinai geriau.
74HC174 - mano atveju iš jos aš gavau tik šiukšlyna (vieni švytavimai).
Kuo didesniu dažnių klokinu - tuo gražiau.
Dar reiks pabandyt dviguba recloka - pažiūrėsiu efektą.
Žodžiu atsakiau į savo klausimus. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 08 11, 11:31 |
|
|
|
|
| augisk rašo: |
Esu bandes Kwack clock'a su dvipoliu nauju maitinimu - manau, viskas su juo gerai. LClock saituose yra jungimo i cd schemos.
Del skaitmeninio filtro, tai pats turiu labai panasios schemos cd. As padariau taip - reclockintas signalas ir tada tda1543 (8 v maitinimas) su varzos I/V konversija bei senobinis PIO konderis. Atkreipiu demesi i siu komponentu kokybe - pigus metalo oksido varziokai ir elektrolitai - NETINKA! Minimum AB anglies kompozito varzos ir BG-C konderiai. Daugeliui patinka Riken varzos. Thorstenas tda1541 siulo susivynioti is varines vielos Bifiliara paciam (imamas dialektrikas, su drele suvyniojama dviguba viela dvigubai didesnes varzos viju, veliau galai priesingomis pusemis sujungiami lygegreciai) tda1543 tokia varza nera imanoma, nes 2.4kohm variu neprivyniosi. Del Oscon'u man jie tinkami gal tik skaitmenineje dalyje clock'ui bet jokiu budu ne salia DAC'o. BG-Nx neblogai maitinimo filtravimui.
tinkami linka:http://www.fortunecity.com/rivendell/xentar/1179/projects/adagio/Adagio.html
http://www.dddac.de/http://www.diyparadise.com/clock.html |
Gal galima būtų smulkiau,kuo os-con blogai prie DAC? kažkadais naudojau ir lygtais jokių anomalijų nepastebėjau,išskyrus tai kad brangūs.Ar tik dėl to kad kažkas taip pasakė?
"Lampizatorius" juos net į operacinių maitinimą kiša.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 08 11, 18:45 |
|
|
|
|
Išbandžiau signalo dvigubą rekloka: tiesioginiu 11,2896 ir po to invertuotu 11,2896. (vieno signaliuko reklokas vienoj 74HC74 dukart). Efektas tiek klausant, tiek žiūrint osc. blogesnis nei viengubas reklokas - atsiranda pašalinių triukšmų lendančių iš maisto.
Na dabar dar kilo klausimas dėl maisto: kuom išgaut tylų, mažos įšėjimo varžos maitblokį DAC; recklokui; kvarcui?
Gal bandyt kaip Lynx DAC'e voltage reference. Jų triukšmas tikrai labai menkas.
Bet minusai:
1. menka ir leistina srovė (+-10mA);
2. išėjimo varža virš 10kHz labai didelė;
3. kaina taip pat "nebloga"; |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |