|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 02, 22:39. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » Padėkit dėl šitokios schemos(Schema su otpo perjungėju)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
|
|
Padėkit dėl šitokios schemos(Schema su otpo perjungėju) |
Parašytas: 2009 06 06, 10:12 |
|
|
|
Štai iškilo problemų dėl šitos schemos(Schema nėra graži, bet suprasti viską įmanoma):
http://www.part.lt/img/49601aca466938bd75889799fe0d4c56631.jpg
Turiu keltą klausimų:
1. Kokį tranzistorių galėčiau naudoti vietoj BC547? Kad man schemoje jie nenudegtų.
2. Ar galiu vietoj 0.1 uF daugiasluoksnio keramikinio kondensatoriaus naudoti plėvelinį daug didesnį(pagal išorę) kondensatorių? Kadangi "Lemona" keramikinių kondensatorių tokio talpumo neturi, o vieno kondensatoriaus man neapsimoka siųstis iš "RCL".
3. Ir visgi gal yra kokių klaidų šioje schemoje?
Ačiū iš anksto už sugaištą laiką skaitant mano sukurtą temą |
|
_________________ Vytautas |
|
|
|
|
|
Re: Padėkit dėl šitokios schemos(Schema su otpo perjungėju) |
Parašytas: 2009 06 06, 10:22 |
|
|
|
vitkele15 rašo: |
Štai iškilo problemų dėl šitos schemos(Schema nėra graži, bet suprasti viską įmanoma):
http://www.part.lt/img/49601aca466938bd75889799fe0d4c56631.jpg
Turiu keltą klausimų:
1. Kokį tranzistorių galėčiau naudoti vietoj BC547? Kad man schemoje jie nenudegtų.
2. Ar galiu vietoj 0.1 uF daugiasluoksnio keramikinio kondensatoriaus naudoti plėvelinį daug didesnį(pagal išorę) kondensatorių? Kadangi "Lemona" keramikinių kondensatorių tokio talpumo neturi, o vieno kondensatoriaus man neapsimoka siųstis iš "RCL".
3. Ir visgi gal yra kokių klaidų šioje schemoje?
Ačiū iš anksto už sugaištą laiką skaitant mano sukurtą temą |
1. Žiūrėk tranzistorių parametrus ir dėk tokius, kurie daugiau amperų atlaikytų, jei problema dėl to.
2. Gali.
3. Dėl klaidų nežinau, nelaibai suprantu šitos schemos. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 06, 19:28 |
|
|
|
vitkele15 rašo: |
Išvis nieko apie tranzistorius nežinau, bet vat tada ar galiu dėti šį "n-p-n" 2SD882-MBR tranzistorių? |
Pagal schema gali deti ta tranza, bet as nelabai suprantu kam tau tokia
schema reikalinga, is mano puses ziurint tikra nesmone ir ja galima zymiai
supaprastint ir tos opto poros cia visai neitema.
Ka su ta scema ruosiesi daryti? Nes tikrai galima sugalvoti ir geresni varijanta. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 06, 19:37 |
|
|
|
BC547 yra mazo galingumo tranzas ir sioj schemoj dirba jis rakto rezimu,todel vietoj BC547 gali det bet koki mazo galingumo n-p-n tranz.
2SD882 yra galingesnis, ir toje schemoje gali neuztekti bazes sroves jam atidaryti, todel netinka.
0.1 uF kondikai cia praktiskai nereikalingi,schema veiks ir be ju.
Schema logiska,ten ne optoporas,o kazkokie opto imtuvai, suveikia kai is isores pagauna tamtikro daznio sviesos srauta,gal lazerio kokio nors ar pan.. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 06, 20:05 |
|
|
|
Iš tikro tai čia motociklui optinė uždegimo sistema(Degimas) Ten yra optoporos, per jas praeina koks nors tai daiktas, ir uždaro, arba atidaro optoporas. Dėl to kondensatoriaus aš irgi turėjau tokią minti kad nereikia, tai dėkui už tai kad mano mintis patikslinote. Tai kokį man tranzistorių siūlote dėti, ar man tą pati palikti? Buvau susilitavęs šitą schema, ir man vienas tranzistorius pradėjo nebeveikti, ir manau kad reiktų pakeisti truputėlį galingesniu(arba litavimas pakenkė, nes esu nepratęs lituoti, ir galėjau perkaitinti). Kaip šitą schemą būtų galima supaprastinti? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 06, 23:19 |
|
|
|
kionig rašo: |
O tai kas ten per Ex1 Ex2 ? Kokio tipo ten apkrova eina ? |
Ten EX1 ir EX2 yra "opel" komutatoriai, apkrovos nežinau, vienam pažįstamam ši sulituota schema veikė, bet su truputi kitokiomis dalimis, kurių aš negausiu, nes ten jis turėjo senas rusiškas turbūt dalis. Arba mano klaida lituojant buvo kad nukepė tranzistorius, arba lituojant perkaitinau. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 07, 00:01 |
|
|
|
O kas per komutatoriai ? tiksliau ka tie tranziukai turi valdyt ? Nes del to idomu koks galingumas. Siaip is schemos matosi, kad pagal dioda ten yra induktyvine apkrova, ir del ko nusvilo vienas tranzas tai gali buti keletas priezasciu, nuo rites evj, bet kadangi yra diodas, tai sitas variantas turetu atkristi, o tikriausiai, jei pats sumaisiai kojeles lituojant ir tik vienas tranzas nusprogo, o kitas liko sveikas ir veikia iki siol tai gali nekeisti i ta 2SD882, arba is bedos, jei problemos kartosis, tai gali kist ir ta 2SD882, o cokoliuote rasi http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=2SD882 cia kad nesumaisytum Siaip ta optopora reaguoja i IR spindulius, o idomu dar su kuo ta tarpeli perkirsi ? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 07, 01:17 |
|
|
|
kionig rašo: |
O kas per komutatoriai ? tiksliau ka tie tranziukai turi valdyt ? Nes del to idomu koks galingumas. Siaip is schemos matosi, kad pagal dioda ten yra induktyvine apkrova, ir del ko nusvilo vienas tranzas tai gali buti keletas priezasciu, nuo rites evj, bet kadangi yra diodas, tai sitas variantas turetu atkristi, o tikriausiai, jei pats sumaisiai kojeles lituojant ir tik vienas tranzas nusprogo, o kitas liko sveikas ir veikia iki siol tai gali nekeisti i ta 2SD882, arba is bedos, jei problemos kartosis, tai gali kist ir ta 2SD882, o cokoliuote rasi http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=2SD882 cia kad nesumaisytum Siaip ta optopora reaguoja i IR spindulius, o idomu dar su kuo ta tarpeli perkirsi ? |
Tie komutatoriai yra nuo OPEL ASCONA, ten tie komutatoriai yra kibirkščiai duoti. O ką turi valdyti tranzai tai nežinau, nes nežinau išvis tranzistorių veikimo principo, nes nesimokiau nieko apie elektra, mokausi tik iš praktikos. Pastebėjau kad į tarpelį galima kišti bet ką, nuo popieriaus iki metalinio daikto. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 07, 02:02 |
|
|
|
kazkaip intuityviai abejoju ar tai veiks. 470 omu varzos per mazos kad optronas jas sugebetu iveikti. reiketu kokiu 5-10k
as tai siulau naudoti ne tranzistoriaus o kokius nors loginius inverterius mikroshemas.
jei visdelto naudoji tranzistorius tai kam tas stabilizatorius? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 07, 09:48 |
|
|
|
Šiaip tai, įveiks tuos 470, tik tokios ten nereikia, bet va užsidarymą tranzo dėl diodo palikai dievo valioje. Aš tai daryčiau taip. Vietoj R1 ir R4 410 Om, diodus VD6 ir VD7 lauk. R2 ir R5 27k ir tarp bazės ir emiterio po 10k. Tranzai: stiprinimas >50, įtampa ke > 7v ir npn. Jei išėjime užtenka 5mA. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2009 06 07, 11:41 |
|
|
|
krienas rašo: |
Šiaip tai, įveiks tuos 470, tik tokios ten nereikia, bet va užsidarymą tranzo dėl diodo palikai dievo valioje. Aš tai daryčiau taip. Vietoj R1 ir R4 410 Om, diodus VD6 ir VD7 lauk. R2 ir R5 27k ir tarp bazės ir emiterio po 10k. Tranzai: stiprinimas >50, įtampa ke > 7v ir npn. Jei išėjime užtenka 5mA. |
Taip turėtų būti?
http://www.part.lt/img/2e07afbe24157bcc9ba54348ecd98a39975.jpg
Tai tranzistorių gal man tą patį palikti?(Tranzistorius BC547B N 50V 0.1A 0.5W 300MHz NPN) |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|