|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 28, 12:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Prietaisai, įrankiai, medžiagos » islitavimas is dvipusio montazo?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
islitavimas is dvipusio montazo? |
Parašytas: 2009 05 04, 08:47 |
|
|
|
|
sveiki,nusibodo knistis tai sugalvojau paklaust,kaip tvarkingai islituoti is dvipusio montazo, dalis kurios turi daug koju,nenaudojant jokiu stoteliu su karstu oru ir pan,gal sakasu ira koks gudrus budas kuri naudojate?  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 08:53 |
|
|
|
|
bent jau as naudoju stikliniu svirkstu atitinkamo storio adata
pakaitini norima islituot koja su lituokliu o po to kisi adata is sukioji kol lydmetalis atvesta
koja jau laisva, svaru ir patogu |
|
_________________ persimeciau y fotografija
astuoni63447du88 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 09:50 |
|
|
|
|
tada gal tu adatu daug rusiu reik,pagal storius,as ir su viena esu bandes,sekesi nekaip,nes ant kojos tiko idieliai o i skyle jau nelindo  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 11:33 |
|
|
|
|
| Žiūrint koks kiekis tų kojų. Pvz iš maitblokių TL494 išlituodavau bene paprasčiausiu būdu , tik reikia atsargiai. Jeigu yra tarpas tarp mikroschemos ir platos tai į tą vietą ikišu kokį ploną atsuktuvą ir šiek tiek spaudžiu į viršu , t.y keliu mikroschemą. Tada atitinkamai toje vietoje kur atsuktuvas iš kairės į dešinę mažomis dozėmis kaitinu litavimo vietas ir jaučiasi kaip po kiekvieno prisilietimo lyg traška mikroschema. Kol praeini puse mikroschemos analogiškai su kita puse. Ilgai , bet ką padarysi , tada vėl kartoji kol pilnai išlenda ;] |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 11:34 |
|
|
|
|
pirma kart matau toki kas cia per daiktas ir kur tokiais prekiauja lietlempe primena!idomu kokiu principu veikia sis daikciukas?? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 11:42 |
|
|
|
|
| Paprastas butano degiklis, pirktas seniuose, už maždaug 30 Lt. Iš nurašytų PCB tinka išlituoti, nes pati plokštė apdega, užtai greitas darbas, pakaitini, trinktelėji ir susirenki detales. Iš remontuojamos aparatūros, blogai mikrei nupjaunu kojas ir išlituoju po vieną. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 11:43 |
|
|
|
|
marozai esu as ir taip dares,bet cia ne tas budas is lengvuju kartais nepaskaiciuodavau per daug palenki ta atsuktuva ir mikre per puse luzdavo arba antroje montazo puseje gerai neatsildavo,tai ir takeliu nusitraugdavau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 11:51 |
|
|
|
|
jeigu zinau kad mikre tikrai bloga tai taip nukerpu ir as tas kojas,o poto kaip sakai po viena,bet kartais buna kad nesi garantuotas ar tikrai bloga ir nori pasibandimui nauja isidet,ir nenori senos sugadint,nes galbut ta sena irgi gera,ir juolab jai mikre kokia is brangiu  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 11:55 |
|
|
|
|
| Jakaz rašo: |
marozai esu as ir taip dares,bet cia ne tas budas is lengvuju kartais nepaskaiciuodavau per daug palenki ta atsuktuva ir mikre per puse luzdavo arba antroje montazo puseje gerai neatsildavo,tai ir takeliu nusitraugdavau  |
Ech tas noras kuo greičiau Čia jau reikia neblogai pasistengt kad per pusę sulaužyt ;D Radiotechnikos U-101 kelias mikres buvau ištraukęs , tai tik 1 lūžo , visos kitos stebuklingai išsirietė , matyt nuo karščio. Praktikai kaip tik ;] |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 11:56 |
|
|
|
|
| Tuomet perdirbk pigų rusišką 40W lituoklį; sutrumpini antgalį (kad labiau kaistu), įpjauni iš galo, įdedi vario plokštelę, kad galėtum vienu metu kaitinti visą mikrės kojų eilę. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 04, 12:13 |
|
|
|
|
nu jo mintis gera tik 40w gali but mazai,reiktu kokio 100w imt,tai tik kyst kyst ir vsio dar esu mates kaip vienas senas zmogelis gamino aparata plasmasei virint,tikino mane kad degtuka per 5 cm uzdega,zodziu technologija tokia,padarytas pistoletas per kuri eina vamzdelis,ir ta vamzdeli kazkaip kaitina is lygintuvo(proso) paimtos spirales o kita gala,paduotas oras is kompresoriaus,sakau si buda reiktu pritakyt karstam orui,panaudojant is maximos automobilini kompresoriuka  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 05 05, 12:21 |
|
|
|
|
tada gal tu adatu daug rusiu reik,pagal storius,as ir su viena esu bandes,sekesi nekaip,nes ant kojos tiko idieliai o i skyle jau nelindo  |
ka zinau as turiu viena ir ji man visur telpa, kalbant apie mikroschemas, kiteim maizai koju turintiem komponentam kaip buvo mineta yra atsuktuvai ar kiti ynagiai |
|
astuoni63447du88 |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 05, 12:49 |
|
|
|
|
nu jo mintis gera tik 40w gali but mazai,reiktu kokio 100w imt,tai tik kyst kyst ir vsio dar esu mates kaip vienas senas zmogelis gamino aparata plasmasei virint,tikino mane kad degtuka per 5 cm uzdega,zodziu technologija tokia,padarytas pistoletas per kuri eina vamzdelis,ir ta vamzdeli kazkaip kaitina is lygintuvo(proso) paimtos spirales o kita gala,paduotas oras is kompresoriaus,sakau si buda reiktu pritakyt karstam orui,panaudojant is maximos automobilini kompresoriuka  |
Del aparato plasmasei virint, tai esu pasidares, virina puikiai. Popierius pr kelias sekundes paruduoja. Maitinamas 220V, turiu ir gamyklini 36V.
Tai tos stoteles mikruskes islituoja karstu oru? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 05 05, 13:25 |
|
|
|
|
sakau si buda reiktu pritakyt karstam orui,panaudojant is maximos automobilini kompresoriuka [/quote]
manau nuo garso to kompresoriuko apkursi, as turiu is senuku toky MADE in CHINA tai padanga pripute per 15 min. o jau garsas kai gero traktoriaus.
jau geriau pramoniny fena imt ir oro srautas bus ir karstis .tik truputy reguliavimo ydet y vidu ir gatava oro litavimo stotele |
|
astuoni63447du88 |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |