|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 23:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » elektronikos komponentų db
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
elektronikos komponentų db |
Parašytas: 2009 04 18, 22:19 |
|
|
|
|
Sveiki. Gal kam teko matyt ar naudot kokią nors programulką kur galima susidaryt sakykim turimų elektronikos komponentų duomenų bazę. Užkniso verst visą spintą dėl kokio vieno tranzo. Kiek googlinau tai neradau atitinkančios visus lūkesčius. Norėtusi kad būtų galima suvest pagrindinius detalės parametrus, prikabinti pdf'inį datasheetą ir sakykim įvest kokį nors dėžutės šifrą, pagal kurį jau raust spintą... Dar būtų super kad išeitų taip: įvedi sarašą komponentų, reikalingų kokiam nors gaminiui, ir išrikiuoja ką turi o ko reikia bėgt į parduotuvę Aišku galima pasiimt kokią tai filmų db ir ją pakoreguot, bet neefektyvu. Pačiam programuot-irgi pakankaimai ilgas paprasto dviračio išradimas. Taigi gal ką žinot? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 18, 23:13 |
|
|
|
|
Dezuciu tinkamu nusipirk ir pasidaryk tvarka savo spintoje-nereikes jokiu programu
Bet tinkamos dezutes-nepigus malonumas |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 19, 12:19 |
|
|
|
|
na aišku gražus tas paveiksliukas, bet mano atveju tai nelabai tinka gyvenu su mergina kuriai dirbtuvės vidury buto didelio įspūdžio nedaro, tad baigus darbą - viską gražiai į dėžes ir į spintą. bet ne tame esmė. Sakykim man reikia tranzo X. Sakykim kad mano visi tranzai guli dezutėse A B ir C. Taigi, perkratai visų dėžučių turinį ir paaiškėja, kad ten tranzo X nėra. Sugaišta kokia valanda laiko ir vistiek reikia į lemoną. DB paskirtis būtų įvedus tranzo X parametrus sužinot ar jis išvis ten guli ir kur tiksliau  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 04 19, 13:37 |
|
|
|
|
Man idomu,kiek tu tu tranzu rusiu turi?
As tai gal koki simta-jokio vargo susirast reikiama,nes jie tinkamose dezutese sudeti
Aisku,jei pas tave koks tukstantis skirtingu,tada jau ir duomenu bazes gal reiktu,tik ar tu pagalvojai,kiek reiks sugaist laiko,kol tu kiekviena ivesi ir aprasysi
As tau dar karta is patirties sakau-cia svarbiausia tinkamos dezutes,su daug ir ivairaus dyzio skyreliu
Smulkioms detaliukems as naudoju savadarbius "boxus" po 10 degtuku dezuciu kiekvienas
Labai patogu ir pigu
Stambesnems detalems-tinkamo dydzio plastikines dezutes(bet jau nepigu)
Visi tranzai surusiuoti pagal pagrindinius parametrus-galinguma,struktura-vienu zodziu reikiama surandi arba tampa aisku,kad jo nera per nepilna minute
Jei tu visas detales laikai trijose dezutese,jokia programa nepades
p.s. gali susidaryt sarasa,susivest parametrus ir t.t. bet kokia tekstu programa,po to viska paversti i PDF formata,pvz su PdfFactoryPro-turesi viena,ar keleta,kaip noresi, dideli PDF faila.
O naujesnese Acrobat Reader'io versijose yra search'o funkcija-ivesi tranzo marke,ir tau atvers reikiama puslapi
Pas mane taip darbui naudojami autodetaliu katalogai sudaryti,detaliu ten tukstanciai,veikia normaliai |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 04 20, 10:25 |
|
|
|
|
Na ne vakar gimiau ir iki šiol i exeli ir dėliojau viską. Bet netenkina. O gnt pastabos gal ir praktiškos bet kažkiek moralizuojančios 1) argumentas dėl ilgo suvedinėjimo manau netinka nes surašyt viską ar į exelį ar į specializuotą programą truks bent jau tiek pat, o jei bus protinga sąsaja su vartotoju duombazėje tai gal ir greičiau. Aišku ar to reikia ar nereikia yra slidus klausimas, gal ir man tai NEBŪTINA. Juolab kad elektronika nėra mano tesioginis darbas, net su specialybe siejasi tik iš dalies, tačiau nereikia į viską žiūrėti iš vienos - praktinės - pusės. Dar yra mokymosi/išprūsimo faktorius. Į exelį sukeverzoti viena - o išmokti naudotis tvarkinga duombaze ir po to pasigrožėti rezultatu - kita. Juk ir knygas bibliotekoje galima i exeli surašyti, bet kažkodėl taip nedaroma  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 04 20, 10:31 |
|
|
|
|
Nelabai įsivaizduoju ko tu nori tada. Pabandyk excel'i susieti su access'u ir bus gražu patogu ir t.t.
P.s. Excelis puikiai tinka ir bibliotekoj, tiesiog kuriamos paprastos programos, kad močiutės bibliotekininkės neprimaigytu ko nereikia
p.p.s. viską galima su exceliu tik reikia įdėti darbo. Gali pasadaryti ir protinga ir paprasta duombaze. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 20, 10:38 |
|
|
|
|
Tada prašau dar kartą isiskaityti į pirmąjį postą: pilnai sutinku kad galima pasidaryti KO TIK ŠIRDIS GEIDŽIA. Cituoju "reikia įdėti darbo"... Taigi ir rašiau, kad ieškau produkto kur jau tas darbas įdėtas ir tereikia parsisiūst ir naudot. Neikiu, kad dar niekam nėra kilusi tokia idėja ir joks japaškė nėra to darbo idėjęs. Na jei nežinot tai nežinot, apsieisiu, bo dabar toks jausmas, kad turiu pasiteisint fisai elektronikų bendruomenei, kodėl sugalvojau pasidaryt duombazę  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 20, 10:53 |
|
|
|
|
Na matai, man tai idomu prie tokiu dalyku pasedėti ir kažko naujo išmokti todėl taip ir rašau. Va jau puse metų kaip mano darbas tiesiogiai susijas su MS excel'iu ir vis bandau kažką naujo atrasti, kažką pasidaryti, kažką pasilengvinti  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |