|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 08 23, 01:58. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » NE555N kontaktu reiksmes ir variklio performinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
NE555N kontaktu reiksmes ir variklio performinimas |
Parašytas: 2009 04 10, 21:02 |
|
|
|
Sveiki, Reikia sulituoti tokia chemike automobilio RPM signalui gauti nuo zvakes laido, tik niekaip negaliu suprasti, kaip schemoj pazymeta kazkaip netradiciskai N+, N- ir ar Vcc reiskia maitinimo pliusa?
Tie raudoni mirksintys skaiciai ir klaustukai cia mano spejimas. Padekit teisingai nustatyt kontaktus.
Dar kalusimelis, ar galiu viska uzmaitinti 14V itampa?
Is anksto dekoju.
 |
|
Paskutinį kartą redagavo mad.scientist, 2009 04 29, 22:28. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 11, 10:23 |
|
|
|
Su kuo tas procesorius "valgomas"? Gal kokia paprasta schemike turit.
Pageidautina, bet nebutina signalo forma:
___|______|_____ geriausia
___|‾|____|‾|___ tinka ir taip
pasiule sujungt taip
IN + turetu buti trigerio signalas ...( 2 kontaktas)
IN - resetas .................................(4 kontaktas)
Kas gali patvirtint/paneigt/pataisyt? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 11, 16:18 |
|
|
|
is kur cia nusprendei kad trumpi impulsai geriau?
procesoriui nesvarbu kokie jie yra svarbu kad triukšmo nebutu.
o del procesoriaus tai sita schema tik sensorius, kur tu is jos paduosi signala? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 11, 16:36 |
|
|
|
sitas signalas bus irasytas i kompa i garso faila .wav formatu o is to failo programa paskaiciuos masinos variklio galia/sukimo momenta vs RPM. Tipo "road dyno" Siandien bandziau tik su sitos schemos priekine dalim tiesiai vietoj mikrofono jungti, sis tas gavosi tik daug triuksmu ir per silpnas signalas. Gavosi panasiai _|_|_|_|_|_|_ tik tie spaikai nevienodo aukscio. Jei tureciau user friendly softa paredaguoti ta wav faila, gal kas ir iseitu, dabar naudojau audacity. Betkokiu atveju reikia baigti pilnai ta schemike. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 11, 16:41 |
|
|
|
pabandyk su cool edit ta faila paredaguoti, ten daug filtru truksmus nebus sudetinga nuvalyti
bet tau tikrai uztenka tos dalies iki ne555 tik duok i line iejima o ne mikrofonini |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 04 13, 22:38 |
|
|
|
pagalvojau toki varianta:
jei kartais tiesiog pastatyti mikrofona prei variklio ir klausyti jo garso, paskui iskleisti ta garsa i furje spektrograma ir tiesiog ziureti i dazniu pokycio grafikus. kurie atitinka variklio greicio grafika
cia jau universaliau nesugalvosi |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 04 14, 10:56 |
|
|
|
kazka tokio bandziau tik mikrofonas buvo salone nes variklis pas mane kriokiantis. Viskas buvo normaliai iki 4000RPM paskui pasidare makalyne triuksmo.
Na jei "mikrofona" padaryciau is mazo garsiakalbio, islupciau jo popieriu ir vietoj jo pritvirtinciau svareli ~0,5-1gr. Tipo gautusi mikrofonas kuris reaguoja tik i labai zema dazni. Tada ji pritaisom prie variklio ir kazkas tikrai turetu gautis
Dyzeliai man nelabai idomus nes mazai kas uzsiima dyzeliu performinimu. O benzininiai pats tas, nes esu paskaiciaves teoriskai kokiu reikia vamzdynu (mano varikliui), kad ivaryti visa sistema i rezonansa, efektas kaip su zemo slegio turba, tik be turbo lago, nes nera pacios turbinos, dabar ir dirbu ties tuo. Reikia tik to apsuku daviklio. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 04 14, 14:58 |
|
|
|
mad.scientist rašo: |
kazka tokio bandziau tik mikrofonas buvo salone nes variklis pas mane kriokiantis. Viskas buvo normaliai iki 4000RPM paskui pasidare makalyne triuksmo.
Na jei "mikrofona" padaryciau is mazo garsiakalbio, islupciau jo popieriu ir vietoj jo pritvirtinciau svareli ~0,5-1gr. Tipo gautusi mikrofonas kuris reaguoja tik i labai zema dazni. Tada ji pritaisom prie variklio ir kazkas tikrai turetu gautis
Dyzeliai man nelabai idomus nes mazai kas uzsiima dyzeliu performinimu. O benzininiai pats tas, nes esu paskaiciaves teoriskai kokiu reikia vamzdynu (mano varikliui), kad ivaryti visa sistema i rezonansa, efektas kaip su zemo slegio turba, tik be turbo lago, nes nera pacios turbinos, dabar ir dirbu ties tuo. Reikia tik to apsuku daviklio. |
o kuo tas triuksmas kenkia?
jei ziuri i spektrograma tai net ir labai dideliame triuksmo lygyje aiskiai matosi viskas |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 04 14, 16:46 |
|
|
|
mad.scientist rašo: |
sitas signalas bus irasytas i kompa i garso faila .wav formatu o is to failo programa paskaiciuos masinos variklio galia/sukimo momenta vs RPM. Tipo "road dyno" |
idomiai skamba, gal galima siektiek smulkiau?  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|