|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 27, 05:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Kokios talpos maitinimo kondikus deti dviem LM3886?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Kokios talpos maitinimo kondikus deti dviem LM3886? |
Parašytas: 2005 05 12, 01:13 |
|
|
|
|
1000uf kokybiski kondikai tam, kad gerai skambetu vidutiniai ir auksti, o zemus garantuoja akumas.
Primityviai tariant, kondencatoriaus geruma galima matuoti auktais garsais, o talpa zemais. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 12, 10:57 |
|
|
|
|
as su trafu naudoju tik 1000mF. su akumais 1000mF negerai. 100mF kur kas geriau.
Beje su trafu 100mF irgi liuks, nepastebejau kad zemi nukentetu del to.
O vat dedant daugiau nei 1000mF nukencia visas garsas bendrai. Ir neklausinekit kodel, geriau pabandykit ir idemiai paklausykit keleta dienu taip po to kitaip. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 12, 11:34 |
|
|
|
|
| DainiusT rašo: |
as su trafu naudoju tik 1000mF. su akumais 1000mF negerai. 100mF kur kas geriau.
Beje su trafu 100mF irgi liuks, nepastebejau kad zemi nukentetu del to.
O vat dedant daugiau nei 1000mF nukencia visas garsas bendrai. Ir neklausinekit kodel, geriau pabandykit ir idemiai paklausykit keleta dienu taip po to kitaip. |
Tur but didziause problema yra kad tarp dalyvaujanciu labai skirtingas supratimas apie kokybe,vieni klauso kaip groja auksti,o ypac zemi(is cia ir iskreiptas poziuris i ivairius subus,nors pasaulyje subai gaminami TIK namu kinui ir cia galima buti pavadinti spec.Lietuvisku garsu-svarbu KALA ir daug W),O kai kam svarbu kaip groja MUZIKA.
Didelio talpumo kondikai,o to labiau prastos kokybes panaikina skiriamuma tarp tarp instrumentu ir padaro kose is muzikos ir zemuose daznumuose gali pasireiksti tik tada kaip stovi prastos kokybes transformatorius.Kad pajusti niansus kondiku,diodu ir kitu komponentu tikrai neustenka geros garso plokstes ir S-90 koloneliu,to labiau klausantis MP-3... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 12, 12:21 |
|
|
|
|
| Kaudio rašo: |
| Tur but didziause problema yra kad tarp dalyvaujanciu labai skirtingas supratimas apie kokybe |
as dar atsimenu kai perejau nuo 25GDN ir 6AT prie audax, buvo toks keistas jausmas, kad lyg tai truksta zemu ar kazkas panasaus. Nors audaxu tolygus atkurimas is karto pasijuto. Bet po to pradedi suprasti, kad zemi neturi issiskirti ir uzgozhti viso kito, kitaip muzika nebus naturali. Su audax zemi labai teisingi ir tamprus , kai tuo tarpu su 25gdn tik zemi ir ejo, viduriniu ten kaip irnebuvo.
Tas pat ir su stiprintuvais , kai pirma karta isjungi loudnesa ir tembrus atrodo kad neimanoma klausyti, bet paskui jau nebeimanoma padaryti inversini dalyka . Todel ne visiems patinka 1000uF maitinimo bloke ir atrodo kad per mazai bosu. O is tiesu ju nera per mazai, yra butent tiek kiek reikia naturaliam ir tolygiam muzikos perdavimui. Ir bent jau LM-kes puikiai groja ir su maziau uF.
Prie gero ir teisingo garso reikia priprasti. Ir net gi nesvarbu ar klausai mp3 ar cd. svarbu teisingas poziuris(o gal troskulys ... ). |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 12, 14:24 |
|
|
|
|
| Marcius rašo: |
| O del zemu su 100uf tai suprantama, kad jie nenukentes, jeigu sutaps su trafo faze. O gal tas gerasis zemu skambesys ir yra tos 50 sinusiniu bangeliu per sekunde 8) |
Paimk ir pasibandyk,manau ustektinai ta tema atsakymu jau buvo... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 12, 14:53 |
|
|
|
|
| StasysS rašo: |
| DainiauT, kokius Audax turi? Kazkada buvau labai susidomejes Dicko Olsherio "PolyNatalia", bet nespejau isigyti garsiakalbiu. (Audax pakeite gaminius). |
pas mane saite aprasyta siek tiek nuotykiu su audax :
Audax
Dabar man atrodo audax is viso nutrauke garsiakalbiu gamyba, ar kazkas panasaus, neatlaike visuotinio piginimo maratono ... Nors galiu ir klysti. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 12, 15:17 |
|
|
|
|
Puikus puslapis! Daznai ji cituoju
Prekyboj nauju garsiakalbiu yra, tai gar dar gamina. Tik kiek esu skaites senos serijos (170Z0, 130Z0) buvo geresni. (matyt todel pagal kaudio rekomendazijas pasirinkau Eton garsiakalbius) |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 12, 15:29 |
|
|
|
|
| StasysS rašo: |
Puikus puslapis! Daznai ji cituoju
Prekyboj nauju garsiakalbiu yra, tai gar dar gamina. Tik kiek esu skaites senos serijos (170Z0, 130Z0) buvo geresni. (matyt todel pagal kaudio rekomendazijas pasirinkau Eton garsiakalbius) |
aciu, visada malonu, kai kam nors patinka, ne tik man vienam
Prekyboj gali pardavineti is sandeliu. O gal nutrauke nauju kurima, tik gamina senus, nebeatsimenu , pries pora metu kazkur buvo kalbama apie tai.
Nezinau kaip senos serijos, bet HM170Z18 man labai patinka. tveeteriai tik siokiu tokiu nepatogumu kelia.
Aisku kad visada yra geresniu garsiakalbiu. Bet labai daug kas priklauso ir nuo kitu dalyku nesusijusiu su garsiakalbiu.
sitame puslapyje http://www.blackdahlia.com/polycon/polycon.htm geresnis varinatas Stephen Mason's Adaptation of the Poly Natalia.
Apalamai ten naudojamas ispletimas bosu srityje - extended bass-shelf alignment (EBS) , man atrodo nieko gero is to, efektyvumas krenta , garsiakalbis pasidaro letas, bosu daugiau bet prastesne kontrole. Nepatinka man tokie dalykai. Bent jau kiek asmeniskai teko eksperimentuoti. Mano audaxai 20L dezeje skamba daug prasciau nei 17L. Todel sitas EBS man atrodo nesamone, kiekvienas garsiukas sukurtas dirbti tam tikromis salygomis ir tokie issidirbinejimai tik apsunkina tas salygas ir tai girdisi labai visame dazniu diapazone.
Kokius modelius eton naudoji. Idomu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 12, 16:17 |
|
|
|
|
Eton 7-372/32 su Morel MDT33. 12L fazoinvertorius. Filtrai pirmos eiles.
Ateity planuoju perdaryti i uzdaras dezes (~6L), o zemiems dadurti 2 subus Infinity KappaPerfect 12.1. (Taip pat uzdaras dezes). |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 12, 16:41 |
|
|
|
|
Audax perpirko Harman Kardon ir kokybe pagal atsiliepimus gan pablogejo,tai pat nustojo gaminti angliniu difuzoriu garsiakalbius,Sirpatrebine serija nauduoja -JBL ir Infiniti brangesniuoja akustikoje,nors Audax garsekalbiai jau buvo nauduojami ir senoje JBL LX seijoje(pagal kaina dabartine Ti).
Del pablogejusios kokybes daug kas prekevo audiofiliniais garsiakalbiais-atsisake.
The Harmann group has taken Audax and so the philosophy has changed to the American way ( make money ) |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |