|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 09, 22:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Blykstes galingumo reguliavimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Blykstes galingumo reguliavimas |
Parašytas: 2009 03 05, 16:03 |
|
|
|
yra tokios blykstes ir ju galingumas valdomas mygtuku pagalba gal kas nutuoke kaip tas galingumas reguliuojamas ?
man irgi reikia kazkaip pareguliuoti galinguma. siuo metu idetas 5w potenciometras prie blykstes lemputes + laido.
Minusas tas kad uzima daug vietos ir suveikus galingumas prarandamas ant potenciometro (finale sviesa kokios reikia) bet uzsikrovimo laikas toks pat kaip ir svysteltu visu pajegumu ... gal suprasit
o sios orginalios blykstes jei galingumas mazesnis uzsikrovimo laikas daug trumpesnis nesji tik dakrauna kondensatoriu.
galima meginti reguliuoti sakykim 3 padetim imti skirtingo talpumo kondensatorius. ir ju talpumus vis sudeti jungikliu
gal but galima meginti riboti uzsikrovimo itampa kondesatoriuje tarkim pasiekus 160v nebekrautu.
bet gal atsiras zmoniu kurie ismastys kaip galingumas reguliuojasi siuolaikineje blyksteje. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 05, 16:43 |
|
|
|
Bent jau pas mus, lempomis kaupinamuose lazeriuose, galia reguliuojama keiciant kondensatoriu itampa.
Kaip tas daroma fotoaparatu blykstese nezinau. Bet klausimas idomus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 03 05, 16:51 |
|
|
|
Reguliuojama gan paprastai, atidarant šalia tiristorių ir per nedidelį kondiką patrumpinant bliclempę kad užgestų nepilnai išsikrovus pagrindiniam kondikui. Principas labai panašus į ką tik aptarinėtą temoje apie įėjimų selektorių. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 03 05, 17:38 |
|
|
|
tik kondensatoriaus uztenka ? bet tas galios reguliavimas bus tik vienas nekintantis arba daryti keleta skirtingu kondensatoriu trumpintoju kad gale reguliuotusi bent 3 padetim.
arba nesupratau ... jei galima placiau apie ta trumpinima
o selektorius tai radau panasuma kad mygtuku pagalba bet man tinka ir tumbleris potenciometras ar dar kazkas mazesnio uz 5w vienlini potenca.
ne mygtukuose esme |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 05, 18:49 |
|
|
|
KONKOLAS rašo: |
tik kondensatoriaus uztenka ? bet tas galios reguliavimas bus tik vienas nekintantis arba daryti keleta skirtingu kondensatoriu trumpintoju kad gale reguliuotusi bent 3 padetim.
arba nesupratau ... jei galima placiau apie ta trumpinima
o selektorius tai radau panasuma kad mygtuku pagalba bet man tinka ir tumbleris potenciometras ar dar kazkas mazesnio uz 5w vienlini potenca.
ne mygtukuose esme |
Blykstės galia kinta ne dėl kondiko-trumpintojo, bet nuo to, kad tiristorius paleidžiamas pagal fotodaviklio duomenis, kada jau užtenka išspinduliuotos šviesos kiekio. Principas paprastas, tačiau išpildymas nėra toks paprastas. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 03 05, 19:50 |
|
|
|
nu vistiek kazkaip keblokai as cia suvokiu. 1/250 sekundes dali kaip ten tas tiristorius gali speti kazka pakeisti |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 05, 19:51 |
|
|
|
Contax rašo: |
Reguliuojama gan paprastai, atidarant šalia tiristorių ir per nedidelį kondiką patrumpinant bliclempę kad užgestų nepilnai išsikrovus pagrindiniam kondikui. Principas labai panašus į ką tik aptarinėtą temoje apie įėjimų selektorių. |
nu idomu ar tu matei kad realiai tai galetu suveikti?
esu bandes taisyti viena fotoaparata tai valdymas daromas visai kitaip
tiesiog stovi igbt kuris atidaromas ir uždaromas norimam laikui
normali blico lempute dega iki 10ms tai nera dideles problemos srove nutraukti po 0.5ms ir dar tureti puspilni kondensatorių
gana įdomus faktas kad tam pakanka SO8 korpuse esančio igbt
kurio aprašyme paminėta srove 200A
sitas metodas leidzia blykstelėti net keleta kartu is eiles norimu galingumu, pvz naudojama akiu raudonumui nuimti, pirmas(arba keletas pirmu) silpnas trumpas blykstelėjimas ir po kurio laiko antras ilgas pagrindinis. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 05, 21:09 |
|
|
|
o labai dekui tik dabar ta valdyma reiktu man suprasti
kaip patobulinti tokia schema
blyksiukas
ar cia taip paptrasta kaip atrodo principine
kad i 4 koja paduodu atitinkama itampa ir valio ? ...
nepykit suprantu kad jau viska padavet bet anglu kalba apleista pas mane po 10 klases. jei nesunku padekit igyvendinti schema |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 05, 21:37 |
|
|
|
o labai dekui tik dabar ta valdyma reiktu man suprasti
kaip patobulinti tokia schema
blyksiukas |
cia yra standartine shema kuri negali buti valdoma
Citata: |
ar cia taip paptrasta kaip atrodo principine
kad i 4 koja paduodu atitinkama itampa ir valio ? ... |
taip ten viskas taip paprasta ir yra. tik reikia tinkamos valdymo schemos tam IGBT. impulso laika galima kad ir 555 taimeriu sugeneruoti arba galima procesoriumi, tada galesi blyksinti po kelis kartus betkokiu pasirenkamu galingumu.
su 555 taimeriu manau neturėtu buti problemų rasti shema norimo ilgio impulsui sugeneruoti.
tik butina pakankamai galinga igbt dariveri panaudoti kad veiktu greitai
jei igbt valdysi letai gali jisai sudegti ,todel nebandyk jungti tiesiog prie 555 isejimo be papildomo stiprintuvo siulau pasirūpinti kad igbt valdymo shema sugebetu isejime duoti bent kokia 0.5A srove
tokia shema rasti irgi nera labai sudetinga, jei napavyks galesiu paieskoti |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 05, 22:08 |
|
|
|
Digix rašo: |
nu idomu ar tu matei kad realiai tai galetu suveikti?
esu bandes taisyti viena fotoaparata tai valdymas daromas visai kitaip
tiesiog stovi igbt kuris atidaromas ir uždaromas norimam laikui
normali blico lempute dega iki 10ms tai nera dideles problemos srove nutraukti po 0.5ms ir dar tureti puspilni kondensatorių
gana įdomus faktas kad tam pakanka SO8 korpuse esančio igbt
kurio aprašyme paminėta srove 200A
sitas metodas leidzia blykstelėti net keleta kartu is eiles norimu galingumu, pvz naudojama akiu raudonumui nuimti, pirmas(arba keletas pirmu) silpnas trumpas blykstelėjimas ir po kurio laiko antras ilgas pagrindinis. |
Aš dar giliu sovietmečiu buvau padaręs tuo principu veikiančią studijinę blicų sistemą, į kurią kaip į stebuklą važiuodavo žvilgterti fotografai iš visos Lietuvos. Vienintelė iš keliolikos tuo metu mano gamintų dar iki šiol gyvena Karoliniškėse, Povilaičio g. fotostudijoje. Galima nueiti žvilgterti. Dabar, žinoma gal nauji blicai veikia ir kitaip, šito nežinau.
P.S.
Principas labai panašus į šitą, tik paprasčiau išspręsta. Pagal to laiko galimybes.
http://phototech.by.ru/flash/auto2.shtml |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 05, 22:54 |
|
|
|
tai velnes dar ir rusiskai ...
"SO8 korpuse esančio igbt " ant lietuvos sito gerio galima gauti ? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 03 05, 23:59 |
|
|
|
tai velnes dar ir rusiskai ...
"SO8 korpuse esančio igbt " ant lietuvos sito gerio galima gauti ? |
kam tau soic korpuse reikia, vietos truksta?
dek normalu igbt bus maziau problemų, tik pasirūpink kad butu greitas(nu jei rinksiesi is keleto imk ta kuris greitesnis)
soic korpuse reikia kai nori i ta muilines didumo fotoaparata sukimsti viska.
Contax:
tavo shema naudoja iprasta principa su dviem tiristoriais, seniau tas buvo gana populiaru prie igbt atsiradima.
bet jis veikia biki kitaip nei pasakojai. trumpinama ne lempute tiristorius, jei megintum trumpinti lempute jinai taip greitai neužgestu.
tavo shema taip bjauriai nupaisyta, kad nera ko stebėtis jog neteisingai supratai |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 06, 00:12 |
|
|
|
na vietos neperdaugiause siuo metu atrodo viskas Taip
jei turesi kada laiko mestelk linka su schema man kol kas nepavyko rasti bet jei ka darbe rytoj paskirsim sem reikalui diena |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 03 06, 11:31 |
|
|
|
Citata: |
Contax:
tavo shema naudoja iprasta principa su dviem tiristoriais, seniau tas buvo gana populiaru prie igbt atsiradima.
bet jis veikia biki kitaip nei pasakojai. trumpinama ne lempute tiristorius, jei megintum trumpinti lempute jinai taip greitai neužgestu.
tavo shema taip bjauriai nupaisyta, kad nera ko stebėtis jog neteisingai supratai |
Aš žinau kaip jis veikia, tik tingėjau traktatą rašyti. Maniškė schema ne tokia bjauri, gerokai paprastesnė nors veikimo principas panašus. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |