|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 13, 05:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Vaizdo plokštės, monitoriai, TV-tiuneriai » Nvidia sedevras nForce
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Ar turejote problemu su nForce plokstem. |
Ar turejote problemu su nForce plokstem. |
Taip |
|
36% |
[ 13 ] |
Ne |
|
41% |
[ 15 ] |
Neturejau reikalu su nForce |
|
22% |
[ 8 ] |
|
Iš viso balsų : 36 |
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 14, 19:45 |
|
|
|
Pastebejau kad Nvidia firma jau niekaip neusgeba padaryti normaliu motininiu. nuolat kas nors neveikia, o ipac daznai sugenda integruotos tinklo plokstes. (bet taip pat pasitaike nusibaiges audio ir ide kontroleris)
su tinklo plokstem vyksta stebuklai, paparstai viskas kaip ir dirba, bet pvz neina pasto patikrinti, arba neatdaro kai kuriu puslapiu arba letai veikia, pasekmes tiesiog nenuspejamos ir nesuprantamos.
VIA plokstems tokiu problemu su tinklu nepasitaiko, nors ten IDE megsta nusibaigti.
ar cia tik man taip atrodo ar ir kiti esate su tuo susidure?
p.s.
kam blogai veikia internetas irgi pasitikrinkite ar nera kartais nForce plokste ideta. ( tai pagal mano supratima galioja tik internetui tiesiogiai be pppoe) |
|
Paskutinį kartą redagavo Digix, 2008 12 15, 07:29. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 14, 20:37 |
|
|
|
Kiek turėjęs nF2 motinų (apie 4), su chipsetais problemų nebuvo.
Dažniau BIOS'ai nulėkinėjo, kondikai išsipūtė. |
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 15, 00:11 |
|
|
|
Susiduriu su kompų gedimais vos ne kasdien (dirbu šioje srityje). Dažniausiai problema būna ne čipsetuose, o pačios plokštes surinkime ir gamyboje Kaip manai Digix, kas daugiau kreipia dėmesio į kokybę ir patikimumą: 4 pagrindiniai čipsetų gamintojai ar 20+ plokštes surenkančios noneiminės kompanijos? Paskutinis pavyzdys - MSI vaizdeškės su pasyviu aušinimu, per keletą mėnesių berods 5 vienetai ant lentynos atgulė. Keli skirtingi modeliai, tačiau pagaminti maždaug tokiu pat metu.
O apie nForce lustų rinkinį tikrai nieko blogo pasakyt negaliu, netgi uždėčiau + jiems Kas dėl gedimų - statištiškai nuo konkurentų nelabai kuo ir skiriasi. |
|
_________________ eyeamcomputer |
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 15, 00:56 |
|
|
|
Turejau geforce mx 4 (64mb) atidirbo ~5 metus ir poto uzsilenke pradejo vaizdas mirguliuot ir dinginet nors ploksteje stovejo du kondikai elektrolytiniai su uzrasu "low esr" gal isdziuvo ar kas, nebesigilinau toliau ir siaip itarinejau kondikus Nusprendzia ATI vaizduske |
|
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 15, 07:18 |
|
|
|
man daznai irgi tenka remontuoti kompiuterius, ir kai pamatau nvidia, tai jau iskart sakau zmogui kad: kai bus problemu del tinklo mastyk apie paipildoma tinklo plokste. Kyla itarimas kad cia tas nvidios hardvaris firewall tas nesamones sukelia. o kai internetas pajungtas per pppoe tai nepasireiskia.
Qoo rašo: |
Susiduriu su kompų gedimais vos ne kasdien (dirbu šioje srityje). Dažniausiai problema būna ne čipsetuose, o pačios plokštes surinkime ir gamyboje Kaip manai Digix, kas daugiau kreipia dėmesio į kokybę ir patikimumą: 4 pagrindiniai čipsetų gamintojai ar 20+ plokštes surenkančios noneiminės kompanijos? Paskutinis pavyzdys - MSI vaizdeškės su pasyviu aušinimu, per keletą mėnesių berods 5 vienetai ant lentynos atgulė. Keli skirtingi modeliai, tačiau pagaminti maždaug tokiu pat metu. |
jei tu taisai tik gedimus kai neveikia tai cia siek tiek kitas dalykas, sitas atmeskim is tatistikos, man daugiau roblemu sudaro pusiau veikiancios plokstes. kuriosie durniuoja tinklas. jei tu neituri reikalu tiesiogiai su zmogum tai gali buti kad ir nepastebesi to dalyko.
galimas dalykas kad problema yra ir dalinai softwarine nes kai kada windows perinstaliavimas padeda, bet dazniausia trumpam arba nepadeda.
Citata: |
O apie nForce lustų rinkinį tikrai nieko blogo pasakyt negaliu, netgi uždėčiau + jiems Kas dėl gedimų - statištiškai nuo konkurentų nelabai kuo ir skiriasi. |
Keistai cia, tai kodel as toks nelaimingas? man nforce tei reiskia beveik 50% tikimybe tureti problemu anskciau ar veliau.
pastebejau kad kai kurios firmos isvis nenaudoja nvidios tinklo, o ilituoja kokia nors papildoma mikroshema ir realtek ar 3com.
Dar, idomu ka pasakytum apie via? man jose jei jau kas sugenda tai IDE ar PCI, praktiskai nebeimanoma naudotis kompiuteriu nes dirba nestabiliai, o kartais ir windows neisiinstaliuoja raso disko skaitymo klaidas.(nesu garantuotas kad cia butent ide kontroleris kaltas)
butu galima galvoti kad kokie nors kondensatoriai blogi, bet nesimato jokiu gedimu isoriskai.
prei vios del to nesikabineciau, bet va kazkaip labai jau specifiniai gedimai pas chipsetu gamintojus. senovinese plokstese tai VIA buvo tikra tragedija, jei tik didesnis apkrovimas pci sistemai tai butinai windowsai pakibdavo. daznai net negaledavai diskams dma naudoti, nes dirbdavo nestabiliai.
atrode kad problema dabar dalinai iatisyta, bet vistiek kartais pasireiskia.
va intel ploksciiu nelabai tenka sutikti, arba jos negenda arba zmones isvis ju nenaudoja del dideles kainos. |
|
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 15, 10:12 |
|
|
|
Digix, nesupyk, bet man toks vaizdas susidarė kad tamsta su kompiuteriais užstrigęs kažkur 4-5 metai atgal VIA jau šią vasarą paskelbė kad nebedevelopins čipsetų desktop platformai. Dabar rinkoje dominuoja 3 didžiausi gmaintojai - Intel, nVidia ir ATI. Dar kartais SIS pasivaidena nepatingek užeit į betkurį e-shop ir peržvelk mamytes.
Intel tikrai nemiega ir kepa čipsetus. Mamų kainos - nuo pigiausių 945 (~150) iki naujausio x58 (~850)
Pats dar turiu savo veikiantį kompą su nForce2 čipsetu. Berods jau kokie 4-5 metai kaip sukasi be problemų |
|
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 15, 11:49 |
|
|
|
Qoo rašo: |
Digix, nesupyk, bet man toks vaizdas susidarė kad tamsta su kompiuteriais užstrigęs kažkur 4-5 metai atgal VIA jau šią vasarą paskelbė kad nebedevelopins čipsetų desktop platformai. Dabar rinkoje dominuoja 3 didžiausi gmaintojai - Intel, nVidia ir ATI. Dar kartais SIS pasivaidena nepatingek užeit į betkurį e-shop ir peržvelk mamytes.
Intel tikrai nemiega ir kepa čipsetus. Mamų kainos - nuo pigiausių 945 (~150) iki naujausio x58 (~850)
|
nu zinai as kompiuteriu hardwaro remontu taip jau labai smarkiai neuzssimu, ir teisybe, kad kalbejau apie gana senus kompiuterius.
o va kad VIA nebebus tai blogai, dabar reikes atnaujinti kompiuteri tai negi man teks ta slykstyne nvidia imti?
Citata: |
Pats dar turiu savo veikiantį kompą su nForce2 čipsetu. Berods jau kokie 4-5 metai kaip sukasi be problemų |
as irgi turiu viena sena nvidia ir ka, pradzioje nusibaige tinklas(galima sakyti iskarto neveike), paskui garsas pakabindavo viska jei bandydavai ka pagroti, o paskui ir viskas pradejo strigti galutinai. |
|
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 15, 13:56 |
|
|
|
Pabandyk padaryt hard reset arba bios atnaujink. Beje, jei nepaslaptis, kokių būtent gamintojų mamos tave taip nervuoja? |
|
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2008 12 15, 16:39 |
|
|
|
nu as gamintoju nelabai ziuriu.
tiesiog zmogus sako kad jam internetas dirba letai, arba kad pvz laisku neina patikrinti.
ateini, ziurei, pingai visi pareina, puslapiai atsidaro o pvz susti neina dideliu failu arba siunciasi kokiais 5kb/s
arba buvo kad pingai veikia, puslapiai neatsidaro nors tu plaktuku ji dauzyk
tada pajungiu kita plokste per usb viskas tvarkoj
kai kada pakanka draiveri perinstaliuoti.
tokie dalykai daugiau pasitaikydavo and senesniu chipsetu, nf1 tai galima sakyti 100% nedirbo isvis, nf2 durniavo panasiai, o nf4 tai dar nezinau, kolkas dar skundu nebuvo, bet ko gero speju kd iki galo nesitaise vistiek
o ka tu nori del to bioso pasakyti? kodel jsi turetu daryti itaka? ipac kad tai pavojinga gali kompiuteri nugalabyti. |
|
|
|
|
|
|
Re: Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2009 02 27, 19:22 |
|
|
|
Digix rašo: |
Pastebejau kad Nvidia firma jau niekaip neusgeba padaryti normaliu motininiu. nuolat kas nors neveikia, o ipac daznai sugenda integruotos tinklo plokstes. (bet taip pat pasitaike nusibaiges audio ir ide kontroleris)
su tinklo plokstem vyksta stebuklai, paparstai viskas kaip ir dirba, bet pvz neina pasto patikrinti, arba neatdaro kai kuriu puslapiu arba letai veikia, pasekmes tiesiog nenuspejamos ir nesuprantamos.
VIA plokstems tokiu problemu su tinklu nepasitaiko, nors ten IDE megsta nusibaigti.
ar cia tik man taip atrodo ar ir kiti esate su tuo susidure?
p.s.
kam blogai veikia internetas irgi pasitikrinkite ar nera kartais nForce plokste ideta. ( tai pagal mano supratima galioja tik internetui tiesiogiai be pppoe) |
Kad nVidia aplamai kokybiškiausius gaminius daro... Gal su broku papuolė. |
|
_________________ Neklausykit Trance, House, Techno ir Dance kvailos muzikos. |
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2009 02 27, 21:00 |
|
|
|
kad cia ne is vieno egzemplioriaus ar ta sugalvojau.
daugybe man zinomu zmoniu turi problemu su nvidia. dazniausia su tinklu. nes megsta tas hardwarinis firewal suurniuoti.
p.s.
beje cia kalbu apie nforce1 ir nforce2 senus chipsetus, su nausjais reikalu neturejau,
tomshardwareguide.com
atrodo irgi raso panasiai kad tie chipsetai turejo daug ptoblemu, ipac nforce1
su naujais kol kas nepastebėjau nieko labai rimto |
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2009 02 28, 10:48 |
|
|
|
vienintele panasi problema, kokia esu turejes su nforce chipsetu, tai atnaujinus network adapterio tvarkykles, nebeatidarinejo https puslapiu, teko grizt prie microsofto default'iniu. |
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2009 02 28, 15:12 |
|
|
|
Aidas4 rašo: |
vienintele panasi problema, kokia esu turejes su nforce chipsetu, tai atnaujinus network adapterio tvarkykles, nebeatidarinejo https puslapiu, teko grizt prie microsofto default'iniu. |
va tai labai panasus dalykas. |
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2009 02 28, 18:17 |
|
|
|
Tai gal nVidia drivers programerių rankos kreivos? Nesinori tikėt kad hardware blogai kas.. |
|
_________________ Neklausykit Trance, House, Techno ir Dance kvailos muzikos. |
|
|
|
|
|
Nvidia sedevras nForce |
Parašytas: 2009 02 28, 20:13 |
|
|
|
wormazz rašo: |
Tai gal nVidia drivers programerių rankos kreivos? Nesinori tikėt kad hardware blogai kas.. |
nemanau. matai nvidia suugalvojo didziusia kvailyste istorijoje, hardwarinis firewall apsaugai nuo hakeriu.
galima pagalvoti kad tai kam nors reikalinga. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|