|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 17:04. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » Kaip gaminamos spauzdinto montažo plokštės
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 3 Pereiti prie 1, 2, 3 Toliau |
|
 |
 |
Kaip gaminamos spauzdinto montažo plokštės |
Parašytas: 2009 02 19, 21:51 |
|
|
|
1. Pasirenkama schema (kairėje).
2. Nusiperkama sauja detalių. Tada grįžtama į pirmą punktą ir nusibraižoma spauzdinto montažo plokštė (dešinėje).
3. Išsipjaunamas reikiamo dydžio variuoto stiklotekstolito lapelis ir ant jo užklijavus šabloną išgręžiojamos skylutės, atsižvelgiant į detalių kojelių storį.
4. Pasiimama dantų krapštukų bei dažų (tinka dauguma).
5. Uždažomi būsimi takeliai.
6. Ruošinys merkiamas į trivalentės geležies chlorido (FeCl3) vandeninį tirpalą ir laikomas kol nuo neuždažytų vietų pasišalina varis.
7. Ruošinys nuplaunamas vandeniu ir nuskutami dažai. Varinis paviršius nuvalomas smulkiu švitriniu popieriumi. Imami kanifolija bei lydmetalis ir padengiami takeliai.
8. Vyksta litavimas.
9. Pasigrožime savo kūriniu, kol dar visi tranzistoriai sveiki
10. Sujungiame visus mazgus ir testuojame.
 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 02 20, 12:39 |
|
|
|
tai tu gal slapimu ir esdini? siaip geras budas visa laika taip dariau , tik galejai pamineti, kad takelius galima ir markeriu dazyti (patartina keleta kartu pereit). bet aisku su laku ar dazais geriausia gaunasi . o siaip kokiu dar budu galima daryti: be papildomos irangos (turiu rasalini printeri), kad tie takeliai iseitu grazus?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 20, 16:31 |
|
|
|
Bent jau prieš lituodamas spiritiniu kanifolijos tirpalu nudažyk, tikrai mažiau dūmų bus O šiaip po nudažymo kanifolijos tirpalu ir be litavimo n metų takeliai blizga, ir nelimpa kaip nulakuota plokštė atrodo. |
|
_________________ Nedaryk šiandien, gal rytoj nereiks... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 20, 19:01 |
|
|
|
Toks takelių dengimas dažais primena tas senoviškas PCB rusiškos technikos.
Dėl nutepimo kanifolijos spiritu po litavimo ,tai tipo nutepi tuo savo pasigaminti birzgalu išdžiūvą ir ok?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 20, 19:18 |
|
|
|
Taip, labai patogu tada lituot būna. Tik labai lipnus plokštės paviršius būna kol išgaruoja spiritas. Tiesa, ilgokai džiūva - tam naudoju radiatorių. Atkreipkite dėmesį, kad autorius prie alaus bokalo pasidėjęs slovikiuką konservuotų rezistorių.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 20, 20:30 |
|
|
|
Pareikškite man užuojautą. Perdegė mano mėgiamas rusiškas 40W lituoklis medine rankena. O tokie kaip autoriaus nuotraukoje matome man visai nepatinka. Liko dar keturi, bet didesni, o tokio nedidelio nebėr...Gedulas. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 02 20, 20:50 |
|
|
|
Contax rašo: |
Pareikškite man užuojautą. Perdegė mano mėgiamas rusiškas 40W lituoklis medine rankena. O tokie kaip autoriaus nuotraukoje matome man visai nepatinka. Liko dar keturi, bet didesni, o tokio nedidelio nebėr...Gedulas. |
Užjaučiu Jamam bambali ir lekiam i kalvarija  |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 02 20, 21:04 |
|
|
|
Uzuojauta
Maniskis su medine rankena irgi jau i pabaiga, tai sakiau jei rasiu, kelis nusipirksiu ateiciai. Kartais galima uztikti turguje tokiu lituokliu.
Beje dabar daznai pasitaiko baltarusisku su plastmasine rankena. Lituoja gerai, bet stipriai ikaista rankena. Nepatariu tokio imti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 02 20, 21:14 |
|
|
|
Gediminas rašo: |
Uzuojauta
Maniskis su medine rankena irgi jau i pabaiga, tai sakiau jei rasiu, kelis nusipirksiu ateiciai. Kartais galima uztikti turguje tokiu lituokliu.
Beje dabar daznai pasitaiko baltarusisku su plastmasine rankena. Lituoja gerai, bet stipriai ikaista rankena. Nepatariu tokio imti. |
Medis yra medis O tokius kaip nuotraukoje, turiu du. Bet nėra labai patogūs, per stora geležis eina link rankenos, nors geresni už naujadarus. O tas 40W plonu ilgu galiuku buvo pats tas... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 02 20, 22:23 |
|
|
|
Citata: |
o siaip kokiu dar budu galima daryti: be papildomos irangos (turiu rasalini printeri), kad tie takeliai iseitu grazus? |
Galima ir taip: http://www.pasidaryk.puslapiai.lt/UV%20deze.html
Contax: Tokių lituoklių tikrai būna turguj. Vien tik tokius ir tenaudoju medine rankena. Kokie diedukai pardavinėja būna turguose.
PetrasL: taviškių komentarų dažnai nesuprantu  |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |
FS25 Tractors