|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 23, 00:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl vatų ir Gainclone'o
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Dėl vatų ir Gainclone'o |
Parašytas: 2005 05 06, 02:43 |
|
|
|
1. Tarkim aš turiu vieną 100W žemadažnę dinamiką ir vieną 50W aukštadažnę. Jei jas abi sudėsiu į vieną kolonkę, tai kolonkės galia bus jau 150W?
2. Ruošiuosi gaminti Gainclone'ą http://www.elektronika.lt/schematic/theme/64/1032/
Daviau tėvui sąrašą detalių, kad pakeliui užvažiuotų į lemoną ir nupirktų detales, tai pardavėjui kilo klausimų dėl potenciometro ir transformatoriaus.
Kaip aš suprantu, tai čia reikia paprasto 50k potenciometro, o tėvas sakė, kad tas pardavėjas klausinėjo ar aceit ŽD signalams reguliuoti ar pan. Arba nusispango, arba aš kažko nesuprantu.
Kas dėl transformatoriaus, tai noriu dėti 2, kaip supratau po 100w, tik pardavėjas sakė, kad dar trūksta duomenų, aš buvau lape užrašęs taip: Transformatorius 18V 250VA 100W toroidinis. Ko dar trūksta?
Ir dar, kas tie greitaeigiai diodai?
Ačiū už atsakymus  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 06, 11:05 |
|
|
|
paskaityk literatūtą o nepulk gaminti. parašei transformatorius 18 V 250VA 100W - kas tai, juk 250Va ir yra W, tai kokios galios transformatoriaus reikia 250W ar 100W
KOLONĖLĖS GALIA PAGRINDINAI SKAIČIUOJAMA PAGAL ŽEMUS DAŽNIUS
pradžiai Gainkloną net nedaryk užteks ant LM3886 - transformatoriaus įtampa 2 po 22V, galia 200 - 300W 2 kanalams. čia nereiks greitųjų diodų (šotkių). aiškinant paprastai maitinime juos naudojant geriau dirba stiprintuvas ypač bosų srityje nes sugeba greičiau atiduoti galią (labai paprastai aiškinu).
PIRMA PASKAITYK DAUGIAU LITERATŪROS |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 06, 14:53 |
|
|
|
Cia is serijos: "Darau aukstos klases stiprintuva, ne silpnesni kaip 1000 W. Schemoj yra tokia detale, tipo ant laido du skersi bruksniukai su tarpeliu tarp ju. Prie jos parasyta C5 100mF. Kas cia per daigtas ir kam jis reikalingas ?" Megstu tokias temas  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 06, 17:44 |
|
|
|
To Sauliucka,
Ne, aš tikrai ne iš tos kategorijos, bent tiek kaip tu parašei tai tikrai susigaudau, na o be to šitas skyrius ir yra žaliems, tai ko kabinėtis?
To vinor,
Kas dėl vatų, tai tikrai nesamonę parašiau, tiesiog susimaišiau, nes apie stiprintuvo gamybą buvo rašoma angliškai (tik po to pamačiau lietuvišką aprašyma www.elektronika..), o kai į Alkoną įvedžiau VA man išvertė atseit voltamperius ar kažką panašaus. Nu aš nesupratau, tai ir darašiau šituos 250VA, sakau gal čia kažkoks reikalingas duomuo, apie kurį aš nesuprantu (angliška terminija man mažai pažystama). Kodėl man jo negamint, juk tokia paprasta schema, papraščiau nebūna? Na o dėl greitaeigių diodų, tai man juos gal visgi dėt, jei žemi bus geresni? Gal tuomet galit parašyti kuo galėčiau pakeisti tuos MUR860, nes lemonoj jų nėra? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 06, 23:47 |
|
|
|
Manau, dėl potenciometro pardavėjas buvo teisus: logaritminį ar tiesinį?
Garsui ar tembrams? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 07, 15:01 |
|
|
|
ten tau tiktu abu potencai, bet logaritmis butu geriau, nes stipriaus galia pradetu staigiau augti ties potenco pasukimo galu. ir tokie naudojami daugumoje garso stiprintuvu |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 09, 18:15 |
|
|
|
jeigu nieko elektronikoje nesigaudai ir svajoji apie gainClone stiprintuvo gamybą - tai viskas paprasta ir kartu sudėtinga, pigu ir kartu brangu. kaip atrodo galima rasti
www.chiamp.com
o kaip daryti - nuo ko pradėti ir kuo baigti
www.vikash.info/audio/gainclone02/
paskaityk ir suprasi, kad potenciometro už 2 litus ir kondikų už 1,60 nepakaks, stereo variantas su LM 3875 tilps į 400 Lt |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 10, 16:39 |
|
|
|
Imela666 rašo: |
To Sauliucka,
Ne, aš tikrai ne iš tos kategorijos, bent tiek kaip tu parašei tai tikrai susigaudau, na o be to šitas skyrius ir yra žaliems, tai ko kabinėtis?
|
Atsiprasau  |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Dėl vatų ir Gainclone'o |
Parašytas: 2005 05 10, 19:32 |
|
|
|
1. Tarkim aš turiu vieną 100W žemadažnę dinamiką ir vieną 50W aukštadažnę. Jei jas abi sudėsiu į vieną kolonkę, tai kolonkės galia bus jau 150W?
2. Ruošiuosi gaminti Gainclone'ą http://www.elektronika.lt/schematic/theme/64/1032/
Daviau tėvui sąrašą detalių, kad pakeliui užvažiuotų į lemoną ir nupirktų detales, tai pardavėjui kilo klausimų dėl potenciometro ir transformatoriaus.
Kaip aš suprantu, tai čia reikia paprasto 50k potenciometro, o tėvas sakė, kad tas pardavėjas klausinėjo ar aceit ŽD signalams reguliuoti ar pan. Arba nusispango, arba aš kažko nesuprantu.
Kas dėl transformatoriaus, tai noriu dėti 2, kaip supratau po 100w, tik pardavėjas sakė, kad dar trūksta duomenų, aš buvau lape užrašęs taip: Transformatorius 18V 250VA 100W toroidinis. Ko dar trūksta?
Ir dar, kas tie greitaeigiai diodai?
Ačiū už atsakymus  |
1. Darant kolonke reikia ziureti i visai kitus skaicius, Watai paskutinej vietoj ir turetu maziausiai rupeti.
2. Ruosiesi daryti gainklona ir visai neisiskaitai net i tai kas parasyta lietuviskai. Ten gi aiskiai parasyti ir vatai ir itampos transformatoriui.
ieskok su dvigubom antrinem apvijom, ir uzteks vieno.
Potenciometras logaritminis kaip jau atsake kiti.
Diodai SB560, BYW29-200. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 11, 18:58 |
|
|
|
To DainiusT:
Aš suprantu, kad watai sako bene mažiausiai, bet tiesiog norėjau paklausti, pagal ką nustatoma pagamintos kolonkės galia. Na, pvz. s-90 ŽD galia 35W (sinusinė ~70W), bet skaitoma 90w, taigi taip suprantu, kad visų dinamikų galią reikia susumuoti, ar klystu?
Ir dar noriu paklausti, AT arba ATX komp. maitblokis yra dvipolis ar vienpolis? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2005 05 11, 21:03 |
|
|
|
Tau čia kas, atsiprašinėjimo manija?
Jei jau taip, tai atleidžiu , nors nėrą čia ko pykti  |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2005 05 12, 11:48 |
|
|
|
Imela666,
koloneles galia pagrinde nusakoma zemo daznio garsiakalbio galingumu. Bet tas nieko visiskai nereiskia. Jeigu stiprintuvas negalingas ir ant maksimalios galios isduoda daug aukstadazniu siuksliu, labai laisvai gali sudegti snypstukas.
Aplamai , ka tu darysi su ta galia? nu ka sako pvz kad S90 yra 90W galingumo? ka tu su ta galia darysi? as visiskai nesuprantu. Vistiek stiprintuvo rankenele suki tol kol girdi kad garsiakalbis pradeda iskraipymus duoti. Ar tu matuoji stiprintuvo isejimo galia kiekviena syki sukdamas garso rankenele?
O kompo maitblokiai isduoda +5 ir +12 berods, tai nera jie dvipoliai
Kurtas, zemes visas geriausia suvesti i viena taska, galima dar signalines i viena taska, maitinimo i kita taska, o tada juos bendrai sujungti.
http://www.elektronika.lt/forum/viewtopic.php?t=4373 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2005 05 12, 13:48 |
|
|
|
Tau čia kas, atsiprašinėjimo manija?
Jei jau taip, tai atleidžiu , nors nėrą čia ko pykti  |
Atsiprasiau del to, kad praeita karta vos vos susilaikiau nuo komentaro, bet siandien nebesusilaikiau. Turetum pagalvoti apie savo klausimus ir pasidaryti isvadas apie savo galimybes konstruojant gainklona. Sio forumo gainklono "tevas" DainiusT aiskiai leido suprasti, kas tai per daigtas ir kam jis skirtas, todel nera ko sokti nuogu uzpakaliu i dilgeles, nesuprantant kas per velnias tos dilgeles yra. Pradziai reiktu geriau teoriskai pasiruosti, nei uzdavineti tokius klausimus. O jei sakysi, kad cia "forumas zaliems", tai zaliems nera ko su gainklonais ir prasideti. Jei schemoje tik kelios detales, tai dar nereiskia, jog kiekvienas sugebes tai atkartoti. Prasom nesusidaryti ispudzio, kad as cia vos neissireiskiau: "durniau, nedaryk, visviena neiseis", tik asmeniskai susidariau nuomone, kad kokio nors seno vilko kaip ad tranzistorinis stiprintuvelis gali skambeti "kelis kartus geriau" nei tavasis stebuklingas kurinelis.
Na, tik itikinkit, kad as neteisus, tai is kart susilaikysiu nuo panasios teisybes isdestymo .
p.s. Imela666: jau atsiprasiau praeita karta  |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |