|
Forumas » Elektronika žaliems » Apsaugokime IGBT
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 15, 19:30 |
|
|
|
|
taigi taigi, papaišiau savo apsaugos idėją. Mažiau suprantantiems paaiškinsiu kas kaip:
matome IGBT dirbant Harde (kai junginėjama ne rezonanse), jis valdys 100-200W lempą, ir ant jos jungiklį (matyt bus relė mirtininkė, valdoma per atstumą), normaliu rėžimo bus saturacija paimta iš lentelės pagal galingumą, plius 0,5V. tai fiksuos komparatoriaus įėimas (+), kai sumažės, reiškia IGBT saturuoja, ir jam nebemalonu dirbti. Tai supratęs LM311 įžemins savo išėjimą, ir tai fiksuos draiveris UCC37321, kuris gavęs 0 (įnulinimą) momentaliai atjungs generaciją ir įžemins geitą (IGBT vartus>>kaip bazė),taipogi įžeminus LM311 išėjimą, aš įžeminu įėjimą, ir užsirakinu LM311, ir jis mano kad igbt saturuoja pastoviai, ir taip išvengiu užsižadinimo
ką manote ?
http://img58.imageshack.us/img58/7300/4318918la6.gif |
|
_________________ Experience is the simply the name we give our mistakes |
|
|
|
 |
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 18:14 |
|
|
|
|
1. LM311 suveikimo laikas - apie 150-200ns + RC grandinė 5kom 1nF. Minėjai, kad apsauga turi suveikti per 50ns.
2. UCC37321, kuris gavęs 0 (įnulinimą) momentaliai atjungs generaciją - t.y. nupjaus impulsą. Minėjai, kad taip negalima. |
|
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 18:20 |
|
|
|
|
| stryga rašo: |
1. LM311 suveikimo laikas - apie 150-200ns + RC grandinė 5kom 1nF. Minėjai, kad apsauga turi suveikti per 50ns.
2. UCC37321, kuris gavęs 0 (įnulinimą) momentaliai atjungs generaciją - t.y. nupjaus impulsą. Minėjai, kad taip negalima. |
O ar tu žinai, kas yra prototipas ? TAi principą bei schemos idėją patikrinantis įtaisais. čia man nesvarbu nei delay, nei kur yra signalas,o kai suderinsiu schemą iki "tobulumo" užsisakysiu padorias RF detales, ir tada pažiūrėsim, ką ta schema gali...
(nepyk tik už kalbėjimo toną, nesiseka man su šia schema... ) |
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 18:32 |
|
|
|
|
| Parinkęs detales pagreitinsi veikimą, bet nišsprendi antros problemos - nesinchronizuoji su impulso pabaiga. |
|
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 18:38 |
|
|
|
|
| stryga rašo: |
| Parinkęs detales pagreitinsi veikimą, bet nišsprendi antros problemos - nesinchronizuoji su impulso pabaiga. |
gavus signalą, yra visa loginė grandinė su daug loginių elementu, kurie atliks tą funkciją (konkrečiau 555 74HC109N 74HC14 )
Veikimas toks, gaunamas impulsas apie klaidą IGBT, sistema įsijungia ir delsia tą signalą kelias ms, tai stebi 74HC109N ir laukia kada jos įėjime pasirodys nulis, ir galės atjungti IGBT valdymo signalą....
Dėl šito neverta jaudintis, su šita dalimi viskas paprasta |
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 19:24 |
|
|
|
|
Niekaip nesuprantu,kam tokia schema reikalinga-ji gi uzsirakins po pacio pirmo IGBT atsidarymo ir daugiau nebeveiks
Ar tu galvoji daryt keitikli,kuriame IGBT nebus pilnai atidarinejamas,o ant jo paliekama kokia 10V(kambario pasildymui,kiausinienes kepimui,etc?) |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 19:29 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
Niekaip nesuprantu,kam tokia schema reikalinga-ji gi uzsirakins po pacio pirmo IGBT atsidarymo ir daugiau nebeveiks
Ar tu galvoji daryt keitikli,kuriame IGBT nebus pilnai atidarinejamas,o ant jo paliekama kokia 10V(kambario pasildymui,kiausinienes kepimui,etc?) |
Nejaugi neaiškiai rašau, gi mane tik veikimas domina, paskui bus viskas modifikuojama, užsakinėjamos "egzotinės" detalės su savo neblogais parametrais. Esmė tos schemos, pažiūrėti kaip dirba , pasirodo ji dirba tik prie mažų galingumų, kai trumpinu tiesiogiai apsauga nereaguoja ( ant 12V testuoju, 100W).
VISKAS BUS PERDARYTA< MANE DOMINA TIK VEIKIMAS< Pats pRNCIPAS< ČIA TAIP SAKANT YRA PROTOTIPAS
Taip, aš beabejo supratau blogai, bet klysdami mokomės...  |
|
Paskutinį kartą redagavo Linas.k, 2009 01 16, 19:31. Redaguota 1 kartą _________________ Experience is the simply the name we give our mistakes |
|
|
|
 |
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 19:31 |
|
|
|
|
Suklydau
Kadangi tarp LM311 isejimo ir neinvertuojancio iejimo pajungtas diodas-katodu prie isejimo-tai LM311 kaip atsidarys-isejime pliusas,artimas maitinimo itampai ir jis per ta dioda paduodamas tiesiai i neinvertuojanti iejima-tai jau daugiau nebeuzsidarys ir jai pox kas ten ant to IGBT darysis
Nerasinek didelem melynom raidem,o issiaiskink,kaip paprasciausias komparatorius veikia ,paskui burk PROTOTIPUS  |
|
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 19:34 |
|
|
|
|
Keista, savo schema surinkta kaip tik pagal PDF, veikė proto ribose. Čia ir bėda, kas pas mane tie IGBT bus beprotiškai prievartaujami (PDF net nenumato tokio IGBT darbo rėžimo, kokį aš naudosiu, visi grafikai man nebetinkami, mat esu už jų ) |
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 19:45 |
|
|
|
|
| Linas.k rašo: |
| .... kai sumažės, reiškia IGBT saturuoja, ir jam nebemalonu dirbti. |
Šitos frazės nesuprantu. Gal kitais žodžiais parašyk ar srovės , įtampos grafikus nupiešk. |
|
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 19:55 |
|
|
|
|
| str rašo: |
| Linas.k rašo: |
| .... kai sumažės, reiškia IGBT saturuoja, ir jam nebemalonu dirbti. |
Šitos frazės nesuprantu. Gal kitais žodžiais parašyk ar srovės , įtampos grafikus nupiešk. |
SAmonės srautu rašiau. Mat labai painiojuosi su tais invertavimais, high low signalais, sunku paaiškinti. Hm, dėl grafikų, aš kituosi pasiekti 1500A pikus, per 16us periodą.... Tai bus maždaug prie 300V  |
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 20:08 |
|
|
|
|
| Gal vis tik nupiešk, kas būna kai tvarkingai veikia ir kuriuo momentu nori kad suveiktų avarijos atveju. Neskubėdamas piešk tą 16 us. |
|
|
|
|
|
 |
Apsaugokime IGBT |
Parašytas: 2009 01 16, 20:29 |
|
|
|
|