|
Forumas » Elektronika žaliems » Indukcinis kaitinimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 07, 10:00 |
|
|
|
|
cia toks klausimas iskilo
o jei paimti ATX koki 500W ir vietoje trafo ideti shita indukcinio kaitintuvo apvija. suveiktu ?
 |
|
|
|
|
|
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 07, 10:30 |
|
|
|
|
| AndriuZ rašo: |
o jei paimti ATX koki 500W ir vietoje trafo ideti shita indukcinio kaitintuvo apvija. suveiktu ?
 |
Veiktų, tai būtų SH (semiconductor heater), ir iš silicio išsiskirtų daug dujų, daugiau nieko. Reikia IGBT arba galingų fetu, sujungti halfu, nuo vidurio jungti induktorių, solidų, po jo LC kontūrą su žeme
Have fun ! |
|
_________________ Experience is the simply the name we give our mistakes |
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 07, 15:25 |
|
|
|
|
| Linas.k rašo: |
| AndriuZ rašo: |
 |
Veiktų, tai būtų SH (semiconductor heater), ir iš silicio išsiskirtų daug dujų, daugiau nieko. Reikia IGBT arba galingų fetu, sujungti halfu, nuo vidurio jungti induktorių, solidų, po jo LC kontūrą su žeme
Have fun ! |
Veiks jam ir taip kaip sako. tik silpnai.
tik viea proglema, kad atx blokas nedirba be transformatoriaus, kiek as zinau |
|
|
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 07, 19:57 |
|
|
|
|
| Tikrai gera Andriaus mintis panaudoti galingą PC maitinimo bloką. Tam tikslui reiktų panaudoti du po12v apviją(gausim jau24V~) Tada panaudoti nuoseklų virpamąjį virpamąjį kontūrą (LC ) ir suderinti jį rezonansui.Gausim įtampą ritėj didesnę Q kartų .Tik nevisai aišku koks ten dažnis (gal 30 -50 kHz) .Gal kas tiksliau matavo?Tada panašiai galima primest ritės vijų sk (10 -20)ir kondensatorių.Manau, to užtektu greitai iki raudonumo įkaitinti 10 -15mm plieninius strypus. Gali prireikti paderinti dažnį kai bus įvedamas strypas į ritę. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 07, 20:06 |
|
|
|
|
kam reikalingas tas ATX ?? iš jo nieko dora nebus.
Paimi 74HC14, pasigamini CT, pajungi prie įėjimo, ir pasiėmęs signalą sustiprini likusiais inverteriais, kad būtų non invertingas, tada per 50K rezą paduodi Osi start dažnį, tai bus apie 100KHz.Pasigamini tada halfą iš kokių nors 40N60A3 IGBT, pasinaudojus GDT (santykis 1:1,5 prie 12V valdymo) na ir iš IRFZ24N IRF9Z34N padarot stiprintuvą GDT valdymui (Gate Driver Transformer)
visa bėda kondikas, reikia labai gero (daug KVAR)
įprastus kondikus padegdavai, tam geriausia yra WIMA FKP1 serija
per dieną galima pasidaryti, reikia tik noro
http://4hv.org/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?49746 |
|
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 07, 22:51 |
|
|
|
|
| PetrasL rašo: |
| Tikrai gera Andriaus mintis panaudoti galingą PC maitinimo bloką. Tam tikslui reiktų panaudoti du po12v apviją(gausim jau24V~) Tada panaudoti nuoseklų virpamąjį virpamąjį kontūrą (LC ) ir suderinti jį rezonansui.Gausim įtampą ritėj didesnę Q kartų .Tik nevisai aišku koks ten dažnis (gal 30 -50 kHz) .Gal kas tiksliau matavo?Tada panašiai galima primest ritės vijų sk (10 -20)ir kondensatorių.Manau, to užtektu greitai iki raudonumo įkaitinti 10 -15mm plieninius strypus. Gali prireikti paderinti dažnį kai bus įvedamas strypas į ritę. |
taip taip, 90% ka sakai tiesa, tik kokia prasme?
kokia nauda is nuoseklaus kontūro? gal nori tranzistorius iškepti? įtampa tai bus Q kartu didesne, bet ir srove taip pat.
geriau jau naudoti lygiagretu kontūra
geležies strypo tai lengvai neįkaitinsi ne puse energijos bus tavo ritėje ir kondensatoriuje sudeginama. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 08, 07:21 |
|
|
|
|
Kiek man žinoma, didžioji dalis tenka L ir kaitinamam daiktui, nes kai pas mane ėmė 2KW, kondikai nekaito (mat pritaikyti dirbti tokiame rėžime) va o 1cm vamzdis kaito, kad net raudonavo, juo reikia leisti vandenį, tada padidės NK, nes įkaitus variui jo vidinė varža padidėja, ir procesas tik stiprėja...
be abejo, su atx veiks, bet ne ką ten įkaitinsi, net mano silpnai kaitino, pramoniniai yra po 100KW, nepasilyginsi |
priedo ATX turi BJT, o tai daug nuostolių  |
|
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 08, 15:53 |
|
|
|
|
Kiek man žinoma, didžioji dalis tenka L ir kaitinamam daiktui, nes kai pas mane ėmė 2KW, kondikai nekaito (mat pritaikyti dirbti tokiame rėžime) va o 1cm vamzdis kaito, kad net raudonavo, juo reikia leisti vandenį, tada padidės NK, nes įkaitus variui jo vidinė varža padidėja, ir procesas tik stiprėja...
be abejo, su atx veiks, bet ne ką ten įkaitinsi, net mano silpnai kaitino, pramoniniai yra po 100KW, nepasilyginsi |
priedo ATX turi BJT, o tai daug nuostolių  |
bjt nera niekuo blogesni uz mosfetus. tik kitoks ju valdymas |
|
|
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 08, 21:02 |
|
|
|
|
na drįstu prieštarauti
iš viso geriausia būtų maitinti nuo trifazio IGBT, tada nuotoliai labai sumažėja, kaip pavyzdį galiu duoti savo IGBT:
jei įtampa yra 560V prie 160A aš turiu tik 1V įsisotinimą, kas yra labai neblogai, taigi perjungimo nuostoliai bas BJT bus kur kas didesni nei pas IGBT, arba lygūs, taigi aš išlošiu labai daug daug watų šilumos:
t.y prie 90KW(trifazis 160A) aš gaunu tik 320W ant halfo, tai yra įspūdinga (beabejo, junginėjimo nuostoliai bus kur kas didesni, bet esmės nekeičia) |
|
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 08, 21:07 |
|
|
|
|
na drįstu prieštarauti
iš viso geriausia būtų maitinti nuo trifazio IGBT, tada nuotoliai labai sumažėja, kaip pavyzdį galiu duoti savo IGBT:
jei įtampa yra 560V prie 160A aš turiu tik 1V įsisotinimą, kas yra labai neblogai, taigi perjungimo nuostoliai bas BJT bus kur kas didesni nei pas IGBT, arba lygūs, taigi aš išlošiu labai daug daug watų šilumos:
t.y prie 90KW(trifazis 160A) aš gaunu tik 320W ant halfo, tai yra įspūdinga (beabejo, junginėjimo nuostoliai bus kur kas didesni, bet esmės nekeičia) |
gerai 1v isisotinimo itampa. o kokia manai BJT? jinai irgi normaliai buna apie 1v taip kad su igbt nieko nelaimesi. iskyrus kad valdymas lengvesnis
ir 1v is igbt tai cia beveik nerealu gausti nebent naudojant visokia egzotika, normali itampa yra 2.5v
beje manau paprastiem zmonem pasakoti apie savo vebeik megavata siekiancius galingumus nera parasmes. nes tai niekam nenaudinga. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 08, 22:16 |
|
|
|
|
kita vertus IGBT yra PNP+NPN+FET
kiek žinau visi HV BJT yra panašus kaip ir HV IGBT, nors pas mane kažko charakteristikos labai geros  |
|
|
|
|
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 08, 23:13 |
|
|
|
|
kita vertus IGBT yra PNP+NPN+FET
kiek žinau visi HV BJT yra panašus kaip ir HV IGBT, nors pas mane kažko charakteristikos labai geros  |
nu siap ti BJT yra greitesni ir turi mazesni itampos kritima nei IGBT
tik jim reikia labai dideles valdymo sroves todel gana sudetinga juos valdyti.
sakykime kokio 100A kolektoriaus srovei reiketu apie 5-10A valdymo sroves
ir ne kokiu impulsu, bet nuoltines sroves tekancios visa laika kol tranzistorius atidarytas |
|
|
|
|
|
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 09, 07:24 |
|
|
|
|
na siaip mano ideja buvo ne efektyvume, o paprastume ir pigume, koki M6 varsta uzkaitini ir tiek ziniu  |
|
|
|
|
|
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 09, 10:33 |
|
|
|
|
o jie norėčiau kokia detalę užsigrūdinti, tiksliau tik paviršių, reiktu kad labai greit įkaistu, gal kas galėtumėt tokį aparatą pagamint, nes paskaičiau ir nieko nesupratau apie ką čia rašot  |
|
_________________ Kad ir ne reklama, bet skelbimams čia - ne vieta.
Tokį tekstą čia įrašė forumo administracija. Kaip manot dėl ko? |
|
|
|
 |
Indukcinis kaitinimas |
Parašytas: 2009 01 09, 15:52 |
|
|
|
|
| Amo norai dideli. sunkiai įgyvendinami .Tam tikslui reikia superaukštų dažnių galingo generatoriaus.Kaitimo(SAD)įsiskverbimo gylis priklauso priklauso nuo dažnio(Ščiukino -Leotovičiaus sąlyga SAD).Pramoniniai tokie įrenginiai veikia.Tai bus galingi magnetronai. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |