|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 06:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » USB AVR ISP programatoriai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
USB AVR ISP programatoriai |
Parašytas: 2009 01 05, 15:38 |
|
|
|
|
| circuit rašo: |
Kai aš bandžiau per schemą iš šio puslapio jungti per FT232 gavosi taip, kad ATmega32 programavo 25 minutes.
O kaip jums greitis?
|
turbtu schema netokepat ar programa nes as pagrinde atmega 32 ir programuoju su juo tai kokes 2-3s uztrunka bandziau atmega 16 atmega 8 atmega 32 attiny13 visos puikiai ir greitai isiraso |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 05, 20:08 |
|
|
|
|
| Heksogenas rašo: |
O kaip šitas http://www.fischl.de/usbasp/ ar jis blogas ar geras, gal pradžiai tiktų? Nes man irgi reiktų per USB tai galvoju apie tą.  |
nebe prisimenu ar sitas... bet atrodo jis per USB Habus neveikia... |
|
_________________ Visada su gera nuotaika ir kryptingu elekronu judejimu  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 05, 20:45 |
|
|
|
|
| DIPOLIS rašo: |
| Heksogenas rašo: |
O kaip šitas http://www.fischl.de/usbasp/ ar jis blogas ar geras, gal pradžiai tiktų? Nes man irgi reiktų per USB tai galvoju apie tą.  |
nebe prisimenu ar sitas... bet atrodo jis per USB Habus neveikia... |
USB Habus kas jie tokie yra gal plačiau nete naršau bet nerandu. Teko ir man girdėti kad šitas ne visiems veikai bet kodėl neaišku... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 05, 21:18 |
|
|
|
|
taip teisinga, biski apie ji jau pasidomejes, neveikia per usb hubus ( usb sakotuvus) Turi junkt tiesiai i pc usb. Buna kazkokia anomalija, jei viekia ant 1 pc ant kito jau gali nebeveikt  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 05, 22:44 |
|
|
|
|
circuit daryk ta is tuxgraphics nes ten naudoja originalu stk500 v2 firmware tik dadetas vietoj serial ftdi susilipdyt schema nera problemu visos dalys lt pasiekiemos  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 05, 22:44 |
|
|
|
|
Siaip daznai ant laptopu ir buna, kad usb praplesta per huba, todel nesukit sau galvos ir darykit ta, kuri siuliau, ir kuri siule man kaskada kaskas veikia is karto  |
|
_________________ Visada su gera nuotaika ir kryptingu elekronu judejimu  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 05, 22:57 |
|
|
|
|
| seip naudoju ta kur avrisp ir jtag ice viskas veiaki liux tik as ji pirkau china ;D dydis tai pzd ;D |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2009 01 05, 23:07 |
|
|
|
|
| gcds rašo: |
| circuit daryk ta is tuxgraphics nes ten naudoja originalu stk500 v2 firmware tik dadetas vietoj serial ftdi :) susilipdyt schema nera problemu :) visos dalys lt pasiekiemos ;) |
Jo, tą ir galvoju darytis, vilioja STK500 v2, nes palaikomų čipų sąrašas nepriklauso nuo programatoriaus firmwaro. Reikės užsiimti kitą savaitę.
| DIPOLIS rašo: |
| Siaip daznai ant laptopu ir buna, kad usb praplesta per huba, todel nesukit sau galvos ir darykit ta, kuri siuliau, ir kuri siule man kaskada kaskas :) veikia is karto :) |
Teoriškai, atsižvelgiant į USB šynos struktūrą, hubas nedaro jokios įtakos. viskas taip realizuota, kad įrenginys to hubo net nemato, paketai persiunčiami adresatui automatiškai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 01 06, 00:23 |
|
|
|
|
Tiesa, papasakokit man daugiau apie tą iš tuxgraphics.org:
Ten naudojamas FT232 čipas, taigi gaunasi kaip ir virtualus COM portas. Kaip jį randa AVRstudio? Susimečiau naują AVRstudio - nematau pasirinkimo STK500, tik STK600. Kur ten nusirodo COM porto numeris, bitreitas, kiti parametrai?
Aš naudočiau FT232RQ, kuris neturi išorinio kvarco (susitaupo vietos) bei turi galimybę paduoti clocką atmegai - ten atmegos XTAL dažnis būtinai 3.6864MHz? Būtų faina atsikratyt visų kvarcų, noriu programatorių sutalpinti į "USB key", kaip kad čia padariau:
http://circuit.lt/?page=image§ion=patarimai/pcbuv&img=11&type=2 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 01 06, 09:15 |
|
|
|
|
Tiesa, papasakokit man daugiau apie tą iš tuxgraphics.org:
Ten naudojamas FT232 čipas, taigi gaunasi kaip ir virtualus COM portas. Kaip jį randa AVRstudio? Susimečiau naują AVRstudio - nematau pasirinkimo STK500, tik STK600. Kur ten nusirodo COM porto numeris, bitreitas, kiti parametrai?
Aš naudočiau FT232RQ, kuris neturi išorinio kvarco (susitaupo vietos) bei turi galimybę paduoti clocką atmegai - ten atmegos XTAL dažnis būtinai 3.6864MHz? Būtų faina atsikratyt visų kvarcų, noriu programatorių sutalpinti į "USB key", kaip kad čia padariau:
STK500 or AVRISP Pats pirmas pasirinkimas
Be Kvarco neisiversi USB 12MHZ reikia kad dirbtu
Ir dar nuotraukoje sis variantas
http://prottoss.com/projects/AVR910.usb.prog/avr910_usb_programmer.htm
jaigu reikia galiu paiskoti PCB SMD Shema kazkur buvo |
|
Paskutinį kartą redagavo Vintikas, 2009 01 06, 09:36. Redaguota 2 kartus(ų) |
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2009 01 06, 12:33 |
|
|
|
|
| Vintikas rašo: |
...
STK500 or AVRISP Pats pirmas pasirinkimas
Be Kvarco neisiversi USB 12MHZ.... |
Tas konverteris jau turi integruota rezonatoriu, tad jam isorinio nereik, kalbama apie atmegos kvarca, o jis parinktas tokio idomaus daznio del UART baud rate, jei tinka belekoks grybiskas baud rate gali naudot, kad ir vidini rezonatoriu, tik kazin ar pavyks ka uzprogramuot... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2009 01 06, 12:39 |
|
|
|
|
2 linkas butent tai ka ash dariausi, pcb tik persitrasavau ant smdshkiu.
avr studio be problemu dirba, programina greit gal vos vos leciau uz comini varianta. kas nervina pastoviai ijungus studio siulo firmware updatint, netycia OK paspaudus po updato jauciu nebeveiks nes programeris neoriginalus STK. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |