|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 07, 10:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » Patarkit. Laidai kolonėlėms.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Patarkit. Laidai kolonėlėms. |
Parašytas: 2008 12 28, 15:24 |
|
|
|
Na, kogero dažnas klausimėlis. Bet teko susidurti su tokia problemėle. Teko pajungti vienas, gan nejautrias, vos 87db kolonėles. Ir dar lentynines. Kokia optimali tuėtų būti laido kvadratūra tokiom kolonėlėm? |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 28, 15:26 |
|
|
|
Na cia pats skaiciuok. Man 5A i mm². Manau 2.5mm² turetu uztekt, jei galingumas proto ribose |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 28, 19:44 |
|
|
|
Aš S-90 išbandyti pilna galia naudojau 2x1.5mm2. Tiko kaip tik, dabar tik tokį ir tenaudoju. |
|
_________________ Džiaugiuosi tuo, ką turiu! |
|
|
|
 |
Re: Patarkit. Laidai kolonėlėms. |
Parašytas: 2008 12 28, 20:36 |
|
|
|
SPX rašo: |
Na, kogero dažnas klausimėlis. Bet teko susidurti su tokia problemėle. Teko pajungti vienas, gan nejautrias, vos 87db kolonėles. Ir dar lentynines. Kokia optimali tuėtų būti laido kvadratūra tokiom kolonėlėm? |
jei esi ne vien skaiciu zmogus, fizikas ir t.t. tai turek omenyje jog netik laido stori reikia ziuret bet ir jo konstrukcija... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 28, 22:56 |
|
|
|
Kai galingumas iki 100W atstumas nuo stiprintuvo iki 3-4m-užteks ir 1,5mm,iki 10 m-2,0-2,5mm,toliau 4-6mm. |
|
|
|
|
 |
Re: Patarkit. Laidai kolonėlėms. |
Parašytas: 2008 12 28, 23:25 |
|
|
|
Neo rašo: |
jei esi ne vien skaiciu zmogus, fizikas ir t.t. tai turek omenyje jog netik laido stori reikia ziuret bet ir jo konstrukcija... |
Čia ta prasme? Triukai apie pynes, priemaišus ir t.t.? Na, vargiai ar paparstose kolonėlėse, kurios skamba paprastai, tokios vielytės turės kažkokią įtaką. Pas mane patį dabar visada naudojami laidukai 2x2mmq OFC ir asmeniškai esu patenkintas. O ir kolonėlės bent jau 91db. 87 mano manymu yra nekas, kaip lentyninėm. Stulpam ir 85 užtektų vien dėl turio dėžės didesnio. Na, ką bandysim kažką. Bet klausimo esmė netokia buvo. Fizikai ar ne, bet man įdomu laido kavdratūra jautrumo atžvilgiu. Aj, na, jei įdomu kolonėlės ten 30W prie 6omų (nors ta varža kogero irgi turi įtakos) |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 12 29, 10:20 |
|
|
|