|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 23:30. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Itampos islyginimas masinoj...
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Itampos islyginimas masinoj... |
Parašytas: 2008 12 11, 19:42 |
|
|
|
|
Taigi nusipirkau Asus Eee... O ten pasirodo lygiai 12V Tad sakau turretu but nesunkiai galima prijungt masinoj. Pasijemiau multisim
http://img237.imageshack.us/my.php?image=lygintuvasmj7.jpg padariau shtai tokia schemute... Generatorius manykim tai masinos generatorius, o tiltelis taip pat yra masinoj, tad che tik modeliavimui. Kiek zinau kondensatorius ishlygina ta bangavima kazkiek, bet... Ji prijungus meta klaida, gal dar kokia varzele reik prijungt ar pan? Po to kondensatoriaus aishku turetu eit LM7812 Tad tiek. Gal apshviesit kad ir kaip. |
|
_________________ a man p***j ash ish kaima |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 11, 19:54 |
|
|
|
|
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 11, 20:04 |
|
|
|
|
LM7812 minimali itampa yra 14,5V. Kai masina uzvesta 14.5V retai kada buna. Be to LM7812 gali duoti tik 1.5a sroves, o laptopas tikrai ims kokius 4-5a taigi is mikroschemos tuoj paruks dumas.
Paprasciausias variantas prijungti nuosekliai 3-4 galingus diodus, kad sumazintu itampa ir pastatyt rele, kuri uzvedus masina tuos diodus prijungtu, o esant neuzvestai masinai laptopas maitintusi tiesiai nuo akumuliatoriaus. Jei laptopas kraunasi ir esant kokiu 10V itampai, galima diodus laikyti pastoviai prijungtus. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 11, 21:49 |
|
|
|
|
Laptopas jama 3A max, tad sakau lygiagrecei 4 LM7812 sudet ir tvarka, na su kondensatoriais ir pan bet jei sakai kad min 14.5V tada not gut :S Reiktu manau isbandyt praktishkai kas gaunas su viena LM7812 kokia itampa duoda Tada daryt isvadas  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 11, 23:17 |
|
|
|
|
| 14.5V datasheete parasyta, o kaip is tikruju velnias zino, galima bandyt, gal veiks. Idomu, koks pas tave laptopas, kad tik 3A ima. Laptopai maitinami 19V ima 3A ir daugiau, o cia 12V. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 12, 16:23 |
|
|
|
|
Masinoj laptopa jungiu tiesiai prie "prikuritelio". Laptopas tada veikia ir be akumuliatoriaus. Taciau yra niuansas, jog taip prijungus, laptopo akumuliatorius pilnai nepasikrauna.
Siaip mano laptopas turetu buti maitinamas 19V (is blokelio tiek eina). |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 15, 08:14 |
|
|
|
|
dar į tą pačią temą.
Ar labai svarbu laptopui maitinančios įtampos didumas? Sugedo maitblokis ( 16V 3,36A), tai noriu pritaikyti kitokį, bet įtampa kitokia- 19V.Ar laptopui gali būti dėl to chana? Bet teko skaityti kažkokiame forume, kad laptope yra keletas impulsinių keitiklių,maitinamčių atskirus jo mazgus, taigi jo maitinimo įtampa iš adapterio nėra kritiška |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 12 17, 17:41 |
|
|
|
|
Pas mane Asus Eee PC 1000 HD... Anie nuo 12V maitinasi. Maitblokis 12V Visad norejau maziuko tad dabar turiu... Taigi
Heh... Katik buvau pratestuot. Prie uzkurtos masinos iš prikuriklio gaunu ~14,4V prie uzgesintos 1V maziau. Sumeciau greit stabilizatoriu ish pora kondensatoriu ir vienos mikroschemos ir pamatavau įtampa, ~11,7, taigi ishvados tokios kad 12V tixlei duoda prie tu 14,5 taip iseina. Paskui dar su analoginiu testeriu pamatavau kintama po mikroscemos... Hmm ~25V. Tiesa pamirsau paziuret kas gaunas prie uzgesintos masinos. Na bet tiek to. Taigi grizau ir pamatavau kokia kintama dedamaja duoda originalus pakrovejas... Gavau ~27V... O nuolatine ~12,22 taigi sumoj itampa butu ~0,5V mazesne. Nemanau kad tai labai didele itaka. Nors ? Gal kas galetu pakomentuot? Taigi reikia sujungt kelias tokias schemeles ir turetu gautis pakrovejas  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 12 18, 00:22 |
|
|
|
|
Masinoje nera kintamos, ten nuolatine. Diodu tiltelio jokio nereikia. Kaip tau gali buti 25V. gal testerio batarejka numire?
neuzkurtai pilnai ikrauto akumo itampa 12,6-12,7V
norint mazesnio itampos kritimo ant reguliatoriaus, reik imti koki LOW-DROPOUT tipo reguliatoriu. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 12 21, 17:50 |
|
|
|
|
Mano ziniom reikia labai dideles talpos kondensatoriaus kad idealiai ishlygint itampa  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |