|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 20, 22:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Klausimelis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 18, 01:44 |
|
|
|
Sveiki! Siandien vakare netycia uzklydau i shi puiku puslpeli, man jis labai patiko, tiek dizainas tiek turinys labai geri... As esu visiskas lamerys, "zalias", tachiau man ishkilo toks klausimelis... Tikiuosi kad Jus labai nepyksit ant manes ir man padesit.
Tai vat as jau labai senai norejau i savo PC idet shioki toki apshvietima... Bet tai laiko nebuvo tai pinigu... Dabar gi viskas yra Norejau Jusu pasiklausti tokio dalyko: Turiu LED (pvz. 3V, 0.02A), ir noriu visa shita dalyka isidet i mano PC.. Bet vat toks idomus dalykas yra kad ant mano maitinimo bloko lipduke parashyta:
rauduonas laidas (+5V, 25A),
geltonas laidas (+12V, 12A),
Taigi paskaiciavus pas mane ishejo toks dalykas: 5V - 3V = 2V, 2V/0.02A = 100Ω, taigi man reikia eiti i parduotuve ir nusipirkt 100Ω rezistoriu.
Ar ash teisus ???
P.S. As ju turiu namie gana daug tiktais jie mazo dydzio visi ir man draugelis pasake kad jie jeigu mazo dydzio tai juos galima atskirt pagal
nupieshtas ant ju juostas ir tu juostu spalvas... Ar tai tiesa ir kur galima apie tai daugiau suzinot???
Labai visiem is anksto dekui !!! |
|
|
|
|
 |
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 18, 03:08 |
|
|
|
350 om dar sakyciau daug. Jeigu desi 1kOm tai sviesos intensyvumas tikrai nalabai skirsis, o ir diodas uztikrintai tarnaus. |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 18, 18:16 |
|
|
|
Labai labai labai visiems didelis dekoooooi  |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 18, 18:52 |
|
|
|
Ir dar norejau pasiklausti tokio dalyko, perskaiciau ta straipsni apie resitorius ir ju markiruote bet nelabai supratau keliu dalyku, pvz.: turiu rezistoriu: juosteles eina taip: auksine/rauduona/rauduona/sidabrine, pazvelgus is kitos puses jau juostos atrodys visishkai kitaip: sidabrine/rauduona/rauduona/auksine Tai is kurio cia galo ziuret reikia kad teisingai apskaiciuot rezistorio varza ?
Su pagarba, Voodoo
P.S. Jei nesunku apskaiciuokit cia pateikta varianta jeigu nesunku kad galeciau greiciau suprast ;] |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 18, 19:53 |
|
|
|
Tokios kombinacijos kaip tu parasei buti negali
Gal spalvas sumaisei, gal vietoj sidabrines geltona turi buti - cia as jau nezinau Auksine ir sidabrine spalvos gali zymeti tik daugikli ar paklaida |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 18, 20:40 |
|
|
|
diodui bus per akis 150omu varzos |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 18, 22:59 |
|
|
|
Ir dar kur Kaune yra normali elektronikos prekiu parduotuvyte kur galima rast diodu, resitoriu ir visokiausiu smulkmenu... Prie manes yra bet ziauriai kainos uzkeltos...  |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 18, 23:14 |
|
|
|
"Lemona" Mituvos g. 5, Kaunas. "RCL" Savanorių pr. 241, Kaunas. Cia pačios pagrindinės Kauno elektronikos prekių parduotuvės  |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 19, 01:02 |
|
|
|
Aimis rašo: |
"Lemona" Mituvos g. 5, Kaunas. "RCL" Savanorių pr. 241, Kaunas. Cia pačios pagrindinės Kauno elektronikos prekių parduotuvės  |
Aciu labai cia dar visai netoli mano namu, PERFECT Blin nepakrtojamas webas  |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 19, 21:17 |
|
|
|
Manijakas rašo: |
diodui bus per akis 150omu varzos |
Na nezinau per akis ar ne
Mano poziuriu ryskiai mazoka |
|
|
|
|
 |
Klausimelis |
Parašytas: 2005 04 20, 00:08 |
|
|
|
Ka as ir sakau. Nors ten jis ligu minejo, kad gaunas 2 V maitikas. tai tada gal ir nieko |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |