|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 23, 10:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Vėjo jėgainės darymas iš automobilio generatoriaus.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
 |
Vėjo jėgainės darymas iš automobilio generatoriaus. |
Parašytas: 2008 11 11, 15:14 |
|
|
|
|
Siūlau pasiskaitinėti mano bendradarbio straipsnį:
http://www.researchsupporttechnologies.com/bumerangai/dekoratyvus%20bumerangai1_files/index.htm
Ten jis gražiai išdėstė, kaip veikia ir kaip pasigaminti tulpės žiedo formos vėjo jegainės rotorių. Veikia tikrai nuo labai lengvo vėjo. Teko su juo diskutuoti ir apie normalesnį elektros generatorių. Sakė yra internete keli verti projektai, kuriuos įgyvendinti tikrai nesunku, o rezultaia - akivaizdūs Jeigu trumpai, tai liaudis prie tokio rotoriaus tvirtina didelį diską, ant kurio išdėsto daug pastovių magnetukų, taip lengviau gaunama didesnė įtampa prie mažesnių apsūkų. Kažkada turėjau idėją pasigaminti tokį generatoriuką ir pasistatyti kieme, kad jo generuojama elektra suktų fontano varikliuką. Būtų ir gražu, ir įdomu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 11 11, 16:17 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
| Digix rašo: |
nu tai gerai, bet as ne to klausiau, klausimas buvo kaip demonstracija atliksi.
o jinai tikrai be reikalo uz toki niekala 10 pazadejo nes cia darbas 20 minuciu kai turi ka reikia |
Demonstracija teks atlikti klaseje o veja imituoti ranka, t,y su ranka sukt propeleri
Jei nepraskaiciau, kad metiniam 10 pazadejo, tai tikrai ne taip ir is tikruju kas jai ta 10 irasyt i trimestra, cia dar nieko, o kai uzsises tada pamatysi kad bereikalo prasidejai  |
gali buti kad tiesiog apgaus. mane destytoja sitai buvo universitete apgavusi uzdave durna darba ir mane kad niekas nedarys, o paskui nustebo ir isaiskino kad atseit ji ne to norejo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 11 11, 16:19 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
| O hardo tinka varikliukai tie BLDC ? |
netinka, nes ten per mazas
cia reikia variklio su neodiminiais magnetais arba kokio nors pakankamai didelio zinsninis patogisuai nes jis itampos daug duoda o sukti letai tereikia |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 11 11, 16:21 |
|
|
|
|
| Medkirtys rašo: |
o jinai tikrai be reikalo uz toki niekala 10 pazadejo nes cia darbas 20 minuciu kai turi ka reikia |
Kad ir į lauka išnešt. Prabliemos. O tia kad čia niekalas pilnai sutinku. Matyt nuvertina mane....  |
nu tai jokiu problemu, surask koki ventiliatoriiu nuimk profeleri ir uzmontuok ant zingsninio variklio, tada uzdesi tilteli ir gali jungti LED ar ka nors kita. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 11 11, 22:14 |
|
|
|
|
| Medkirtys rašo: |
Kad ir į lauka išnešt. Prabliemos. O tia kad čia niekalas pilnai sutinku. Matyt nuvertina mane....  |
nu tai jokiu problemu, surask koki ventiliatoriiu nuimk profeleri ir uzmontuok ant zingsninio variklio, tada uzdesi tilteli ir gali jungti LED ar ka nors kita. |
Jo bet aš noriu daryt su vertikaliu rortorium, nes taip iš visų pusių kai vėjas pus jinai suksis. O taip tai dar viena ašį reikia daryt. Uodega ir t.t. Ir iš kur gaut žingsninį varikli pigų? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |