Elektronika.lt
 2025 m. gruodžio 25 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 12 25, 00:41. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Garso stiprintuvai » Kaip saugiai paleisti galinga stiprintuva nesudeginus tranzu
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Kaip saugiai paleisti galinga stiprintuva nesudeginus tranzu
PranešimasParašytas: 2008 09 02, 22:07 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Aivaras Rutkauskas rašo:

Tik su priešgaliniu laipsniu išėjime nustačiau ~0mV, įlitavau T8 (schema apačioje) išėjime įtampa pakito tik iki 9mV bet dega jos emiterinė varža 150R. Tai nebegaliu toliau dėti galinių ir žiūrėti, reik šią bėda spręsti.

Kazkas cia ne taip
T8 ir yra priesgalinis,sekantis "priesgalinis"-T5
Galiniai-T6 ir T7 (stipro galas-klasikine "trojke")
Ir sudek atgal islituotus tranzus kur rasei-uz diff laipsnio-nezinai gi tiksliai ka jie daro
Siaip geriausia butu visus alei vieno tranzus islitavus pratestuot,nes tikslios schemos neturi ir cia gaunasi burimas is kavos tirsciu su didele rizika ka nors susvilint.
PranešimasParašytas: 2008 09 02, 22:45 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Na aš sakydamas priešgalinis turėdavau omenyje T1-T4. Vadinasi ne tinkamai vadinau. Kaip tada derėtu vadinti schemos dalį su T1-T4?
Žodžiu kai schemoje nėra T5-T8 tranzistoių išėjime stiprintuvas išduoda sinala parodyta nuotrukoje, DC dedamoji ~13mV ir nežymi dreifuoja tai daugiau tai mažiau. Dabar aš noriu sudėti galnius. Tai pirma įdedu T8 ir jis degina emiterines varžas. Kaip pavadinai, pilnos tos "troikės" (T8, T5 ir tarkim T6) nedėjau. Nors gal reikejo, nes tada įtampa ant emiterinės varzos ribotu sekancio kaskado tranzistorius Ube+I*Re. Tai reikia surinkti butinai pilna troike?
PranešimasParašytas: 2008 09 03, 11:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Užduosiu dar viena klausima. Schemoje, kur aš parašęs jog ateina signalas iš differencialinio kaskado tai turi buti ~0V kai nėra signalo tolimesnių tranzų T8, T5, T6? nes pas mane 140V (žemes atžvilgiu) kai iš viso nukerpu ta takelį ir atrišu diff kaskada nuo šio priešgalinio. Kai gražinu kontaktą tarp diff ir T8 dalies tačiau pačio tranzo neylituoju tai įtampa nukrenta iki 30V, o kitam petį iki 40V. padavus signala pradeda mirkseti apsauga.
PranešimasParašytas: 2008 09 03, 20:33 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
Be tikslios schemos per atstuma nieko neisbursim
Kazka ziuret galima tik be galiniu tranzu-visa kita turi buti savo vietoje,nes visi laipsniai galvaniskai suristi ir priklausomi vienas nuo kito.
Matavimai nukirpus takeli ar pan,tuo labiau neturint schemos ir nezinant is esmes,kas yra daroma,ir kas turi pasikeist/nepasikeist po sito veiksmo-beprasmiskas laiko gaisinimas.
PranešimasParašytas: 2008 09 03, 20:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Citata:
Kazka ziuret galima tik be galiniu tranzu-visa kita turi buti savo vietoje,nes visi laipsniai galvaniskai suristi ir priklausomi vienas nuo kito
Va kiek daug pasakei vienu sakiniu. Labai daug paaiškėja mano klaidų ankstesnių.
Labai ačiū tau už nuoširdžią pagalbą. Bandysiu kariauti su tuo tiprintuvu vadovaudamasis tuo ką pasakei sakiniu pacituotu viršuje. Taip suprantu aš galiu nepajungti tiktai T6 ir T7?
PranešimasParašytas: 2008 09 03, 21:02 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
LY1
Senbuvis
Senbuvis
Aivaras Rutkauskas rašo:
Citata:
Kazka ziuret galima tik be galiniu tranzu-visa kita turi buti savo vietoje,nes visi laipsniai galvaniskai suristi ir priklausomi vienas nuo kito
Va kiek daug pasakei vienu sakiniu. Labai daug paaiškėja mano klaidų ankstesnių.
Labai ačiū tau už nuoširdžią pagalbą. Bandysiu kariauti su tuo tiprintuvu vadovaudamasis tuo ką pasakei sakiniu pacituotu viršuje. Taip suprantu aš galiu nepajungti tiktai T6 ir T7?

Gali Wink

PranešimasParašytas: 2008 09 03, 21:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
Aivaras Rutkauskas rašo:
........... Taip suprantu aš galiu nepajungti tiktai T6 ir T7?

Viena is dvieju diodu-kurie pajungti prie T6 T7 emiteriu ir rezistoriu 0,22R-bandymu metu pajunk prie T5 emiterio.Kitas tegu lieka kur buves.
Is principo ten kaip ir apsauga nuo perkrovos,bet gali but ir kazkuo susije su automatiniu ramybes sroves nustatymu (jei toks yra ir delto gali durniuot-sunku dabar pasakyt)
PranešimasParašytas: 2008 09 05, 09:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Na stiprintuvas jau veikia Smile Sulitavau jau visus galinius ir veikia. Liko patikslinti ramybės srovę ir tada bandyti jungti be srovės ribotuvo. Pajungus apkrova ir "pasildzius" stiprintuvą sureguliuoti ramybės srovę dar kartą kaip ir patarė vinor.
Kaip protingai pamatuoti ramybės srovę, kad sveikajam kanalui nereikėtų karpyti laidų ir jungti ampermetro? Norėjau pasimatuoti kritimus ant emiterio ir bazės varžų ir paskaičiuoti emiterio srovę, bet kad man kritimus rodo 0V.
PranešimasParašytas: 2008 09 05, 23:34 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
gnt
Veteranas
Veteranas
Aivaras Rutkauskas rašo:
..................
Kaip protingai pamatuoti ramybės srovę, kad sveikajam kanalui nereikėtų karpyti laidų ir jungti ampermetro? Norėjau pasimatuoti kritimus ant emiterio ir bazės varžų ir paskaičiuoti emiterio srovę, bet kad man kritimus rodo 0V.

Cia ir yra protingas matavimo budas(nes reikia zinot Omo desni Smile )-matuoti ant emiteriniu rezistoriu,tik ne ant baziniu-jie ne prie ko,ideti tam,kad padidint schemos stabiluma(turimas omenyje parazitinis susizadinimas ant AD)
Jei ir ant sveiko kanalo rodo nuli voltu ant emiteriniu varzu,galimi du variantai:
kazkas jau pries tave "pareguliavo" ramybes srove Smile
Stipras dirba B klaseje-be ramybes sroves,rezikai dirba tik kaip datcikai sroves apribojimo-apsaugos-schemoje(nors,IMHO,sis variantas ir maziau tiketinas uz pirmaji,bet...)

p.s. - tai kas buvo nutike?
PranešimasParašytas: 2008 09 06, 00:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
gnt rašo:
Cia ir yra protingas matavimo budas(nes reikia zinot Omo desni Smile )-matuoti ant emiteriniu rezistoriu,tik ne ant baziniu-jie ne prie ko

Na ramybės srovė tai (kaip sakei pats) srovė per kolektrių. Tad jei aš pamatuosiu emiterio srovę tai gausiu nelabai korektišką atsakymą. Nu aš taip pagalvojau tik praeitam pranešime sumaišiau žodžius, norėjau pasakyti:
Citata:
....pasimatuoti kritimus ant emiterio ir bazės varžų ir paskaičiuoti kolektoriaus srovę, bet kad man kritimus rodo 0V.

Tai kaip suprantu kai nėra signalo galiu laikyti Ik=Ie ?

Ant emiterio varžos tikrai 0V rodo, tiek sveikojo tiek ir sutaisyto kanalo. Prieš mane kažkas pasidarbuoti ir nustatyti 0V tikrai galėjo, nes matėsi, kad sudegęs kanalas jau taisytas anksčiau. Tik tas "sveikasis" kanalas atrodo tikrai nejudintas, bent jau su lituokliu. Ar gali būti, kad dėl ramybės srovės blogo nustatymo man diff kaskado tranzistoriukai kaista? Taip, kad net ranka sunku nulaikyti. Čia taip abejuose kanaluose. Jiem jau užmauti maži radiatoriukai, bet nelabai padeda matyt.

Kas buvo negerai sunku pasakyti, nes tiesiog ėmė ir pradėjo veikti Smile galiu smulkiau apibūdinti situaciją. Pirmas mano sumanymas buvo atstatyti kanalą ir aklai tikėtis, kad jis pradės dirbti, bet sudeginus galios tranzistorius atėjau pas jus klausti patarimų kaip saugiai paleisti stiprintuvą nesudeginant. Supratau, kad užteks paprasto ribotuvo iš lempos. Pirmą kartą ribotuvą jungiau tik ant 70V dalies. Naudojau 2 x 40W 36V lempas (gaunasi apie 1A apribojimas). Jas pajungiau jau už diodo pastatyto ant 70V linijos, nes pamaniau jokio skirtumo prieš riboji ar už (patogiau pajungti buvo už diodo). Na ir prasidėjo mano didieji eksperimentai ir įvairūs jungimai siekiant išsiaiskinti ar su ribotuvu viskas veikai kaip priklauso Smile Kai vėl viskas sudegė padariau ribotuvą ant 140V ir 70V su 220V 200W lempom (gaunasi apie 0,5A apribojmas) ir pajungiau tvarkingai iškarto už maitinimo bloko plokštės. Vėl supirkau dalis ir atstačiau schemą tik šį kartą sudegė abejų pečių priešgaliniai tranzai. Anksčiau aš testuodavau su vienu orginaliu ir su kitu pakeistu iš parduotuvės. Taip pat tu pasakei, auksinę info kad viskas absoliučiai išskyrus galinius turi būti pajungta. Gal čia ir buvo kabliukas, nes tie tranzai skirtingų parametrų buvo, o ir schemą ne visada pilna leisdavau. Žodžiu atstačiau schemą ir tiesigo viskas veikė.
Šiandien prisipirkau molinių rusiškų varžų ir rytoj bandysiu apkrauti kanalą.
PranešimasParašytas: 2008 09 06, 10:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Su nichromo stora viela irgi kaitint tinka Wink
PranešimasParašytas: 2008 09 06, 18:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nespejo apšilti ir nulėkė galas Confused einu skaiciuoti kiek galiniu reikės keisti Sad
PranešimasParašytas: 2008 09 06, 19:21 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
LY1
Senbuvis
Senbuvis
na ir sekas tau ble Sad

PranešimasParašytas: 2008 09 06, 19:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
kionig
Veteranas
Veteranas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
Aivaras Rutkauskas rašo:
Nespejo apšilti ir nulėkė galas Confused einu skaiciuoti kiek galiniu reikės keisti Sad

AS atsimenu derinau savaji 100W su kazkur 2 omu nichromo viela, bet is principo tas pats reikia palaukt kol uzkais normaliai o tada derini.
PranešimasParašytas: 2008 09 06, 19:52 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aivaras Rutkauskas
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nu dar ne taip baisiai gavosi. Viena pora is 140V sekcijos, viena pora is 70V sekcijos bei vienas be poros. Taip pat viena emiterinė varža.
Net neysivaizduoju ką daryti? Čia negali būti taip dėl tranzistorių parametrų išsibarstymo? Vienas žmogus patarė keisti emiterines varžas į didesnio nominalo, kažin čia protinga?
Jau baisu, net sveikajį kanalą apkrauti Confused
O dėl 0V ant emiterinės varžos ir B klasės tai turėtu matytis isškraipymai paleidus sinusoidę ties nuliniu lygiu, bet jų nematyti Question
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu