|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 24, 19:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » TDA 7294?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 20, 16:13 |
|
|
|
|
| o spauzdindamas pcb neuždėjai kartais veidrodinio efekto? |
|
|
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 20, 16:35 |
|
|
|
|
| Maitinimo įtampa ne per didelė? |
|
|
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 20, 18:25 |
|
|
|
|
Padauginus maitinimo-atsijungia. Žiūrėk, ar įėjimo varžų su kondais nesumaišei, ar nesigavo kažkuri įėjimo koja "be varžos" į žemę ir ar nesižądina. Oscilą turi? Jei ne, žiūrėk nors su testeriu (multimetru) "ant" 200v. kintamos matavimui, padalos, jei kažką rodo, vadinasi žądinasi.
Kiek operai kainavo?
Arba nufotkink abi platos puses, čiuju taip bus greičiau. Tik ne mažiau 2mbps. kamera, bu kondo nuo varžos neatskirsim  |
|
|
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 21, 09:14 |
|
|
|
|
neturiu osilo,kainavo po 12lt.
Nufotkinsiu ir imesiu tuoj
P.s. vietoj intejimo plevelinio kondo naudojau elektrolita,ir dariau pagal schema kuria dave RCL,ten kur linka imeciau,tai kaip pavz del tu maitinimo kondu buvo |
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 21, 11:20 |
|
|
|
|
3 mikrės koją užtrumpink į žemę (pabandymui). Atjung įėjimo dratus. C5 kondiką išlupk visai, jis tau reikalingas (teisingiau visai nereikalingas) tik max. galingumui išlaužti, bet prie max. galingumo 7294 velniškai kais ir žiauriai kraipys. Gali jo visai nedėti.. Kondikus (vima) lituok tiesiai prie kojų, į žemę irgi kuo arčiau korpuso ir tik didesnius, mažesnius visai išmesk!!! Rašiau gi, kad kondai turi būti PRIE PAT KOJŲ, mikrės.
Cobelio grandinę užkabink (išėjimas į žemę, pagal datasheat-ą per varžą ir nuosekliai kondą), tada žiūrėk.
Tu bent kintamos įtampos vltmetru žiūrėjai ar rodo nors keletą voltų?
Jei tos rekomendacijos nepadės... mikrės blogos, jei, žinoma klaidų nepridarei.
O 7294 kainuodavo 22...26 lt. Bet tai prieš 8 metus, paskutinę pirkau. |
|
|
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 21, 12:39 |
|
|
|
|
ka reiskia cobelis?
Kintamos,tai cia isejime? |
|
|
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 21, 13:07 |
|
|
|
|
Nu kiek tau kartų kartoti?! Pasižūrėk datasheat-e, grandinė nuo išėjimo į žemę, Greičiausiai punktyru pažymėta.
Taip, kintama išėjime. Jeigu žądinasi, tai atsiranda išėjime kintama, tik labai aukštam dažnume, bet testeris kažkiek "užgriebs" rodys keletą voltų, nors jam tokio dažnumo rodyti nepriklauso, bet rodys.
Gal tu išėjimą maitinimo atžvilgiu matuoji? Nu tada tikrai bus tiek voltų iėšėjime
Bu žiūriu, dar visai "agurkas" elektronikoje  |
|
|
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 21, 18:00 |
|
|
|
|
| Su šita mikre dariau gal 5 kanalus ir visi be problemų veikė iš karto. Viską rinkau ir litavau griežtai pagal RCL schemą. Nesuprantu, kokios dar problemos? Tiesa, įėjimo kondikas jokiu būdu negali būti elektrolitinis! Ir dar: mikrės kojelės kartais gali būti apsioksidavusios ir neturėti kontakto su lydmetaliu. Nusipirkus kad ir naują mikrę patariu peiliuku paskusti kojelių galiukus, kuriuos lituojant aplies lydmetalis. |
|
|
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 21, 18:09 |
|
|
|
|
Dekuj, dar bandysiu viska ka isvardinot.
O del agurko,tai is dalies sutinku,bet esu padares ne viena tranzini stiprintuva,o su mikrem man amzinai problemos  |
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 21, 18:10 |
|
|
|
|
| xumot rašo: |
| Su šita mikre dariau gal 5 kanalus ir visi be problemų veikė iš karto. Viską rinkau ir litavau griežtai pagal RCL schemą. Nesuprantu, kokios dar problemos? Tiesa, įėjimo kondikas jokiu būdu negali būti elektrolitinis! Ir dar: mikrės kojelės kartais gali būti apsioksidavusios ir neturėti kontakto su lydmetaliu. Nusipirkus kad ir naują mikrę patariu peiliuku paskusti kojelių galiukus, kuriuos lituojant aplies lydmetalis. |
Nu ir aš dariau, gal 20 ar 30 kanalų, nu ne vienoj dėžėj
Bet buvo papuolusios (tur būt visa partija) kai niekaip žądinimosi nenuėmiau ir gale buvo beveik maitinimo įtampa.
Ot apie prastą kontaktą, tai gerai pastebėjai! Aš visai pražioplinau, io gal neparašiau todėl, kad nedrau šaltų paikių jau senai. Aš kanifolijos geriau prikrėsiu daugiau (paskui nuplaunu, jasno delo) negu pajkę paliksiu šaltą.
Įėjime gali būti elektrolitas, kodėl gi ne? Juk daugumoje CD (net mano DCD 2700 elektrolitai. Jei stipre irgi elektrolitas, tai perėjimas gaunasi bipoliarus. Tam ir jungia elektrolitus išėjime ir įėjime priešingai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 21, 18:14 |
|
|
|
|
| KULKA rašo: |
Dekuj, dar bandysiu viska ka isvardinot.
O del agurko,tai is dalies sutinku,bet esu padares ne viena tranzini stiprintuva,o su mikrem man amzinai problemos  |
Tai gi matavimai ir cobeliai ir dar daug, daug kas yra vienoda, ar schema MIKRO, ar MAKRO (iš atskirų elementų) Tik su operu paprasčiau, mažiau painiavos, klaidų.
Agurkas pasirodei, kad labai jau elementarius klausimus uždavinėjai r ne po vieną kartą. Man dabar atrodo, kad ne agurkas esi, bet pomodoras Karštas per daug, skubi ir užtai raudonas
Nu nepriimk giliai. Šutka! |
|
|
|
|
|
 |
TDA 7294? |
Parašytas: 2008 08 22, 08:06 |
|
|
|