|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 21, 00:01. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Maitinimo Shaltinis hy3020 mastech problema.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Maitinimo Shaltinis hy3020 mastech problema. |
Parašytas: 2008 08 15, 23:16 |
|
|
|
Sveiki isigijau maitinimo shaltini Mastech HY3020.
http://www.mastech.ru/catalog/power/hy3020.html
Ir nelabai susitvarkau sujuo arba nesuprantu veikimo principo.
Man reikalinga reguliuojamas maitinimo shaltinis ir gan didelis reguliuojamas amperazas.
Ijungus voltus galiu reguliuoti bet amperazo pakelti negaliu kashkaip toks vaizdas kad pats maitekas to nenori leisti daryti. Turi apsauga nuo trunpo jungimo kaip ir bet...
Pavyzdys: pajungiu 12v lemute nustatau 12v ant maitinimo ir tarkim noreciau lemputei shvieciant pakelti amperaza iki maximumo (20A) kad sudeginciau ir to negaliu padryti pakyla iki 1 ampero sutrupuciu ir viskas nebeduoda kelti
Kodel ?
Nesu specas elektronkoj tiesiog man keista kodel taip yra juk tureciau atsireguliuoti kiek noriu voltaza ir pajungus ka man reik pasireguliuoto koki noriu amperaza.
Atsakykit nepiktai paishkinkit suprantamai gal galima kashka perdaryti ar kashka padaryti kad taip butu. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Maitinimo Shaltinis hy3020 mastech problema. |
Parašytas: 2008 08 15, 23:33 |
|
|
|
ekk rašo: |
Sveiki isigijau maitinimo shaltini Mastech HY3020.
http://www.mastech.ru/catalog/power/hy3020.html
Ir nelabai susitvarkau sujuo arba nesuprantu veikimo principo.
Man reikalinga reguliuojamas maitinimo shaltinis ir gan didelis reguliuojamas amperazas.
Ijungus voltus galiu reguliuoti bet amperazo pakelti negaliu kashkaip toks vaizdas kad pats maitekas to nenori leisti daryti. Turi apsauga nuo trunpo jungimo kaip ir bet...
Pavyzdys: pajungiu 12v lemute nustatau 12v ant maitinimo ir tarkim noreciau lemputei shvieciant pakelti amperaza iki maximumo (20A) kad sudeginciau ir to negaliu padryti pakyla iki 1 ampero sutrupuciu ir viskas nebeduoda kelti
Kodel ?
Nesu specas elektronkoj tiesiog man keista kodel taip yra juk tureciau atsireguliuoti kiek noriu voltaza ir pajungus ka man reik pasireguliuoto koki noriu amperaza.
Atsakykit nepiktai paishkinkit suprantamai gal galima kashka perdaryti ar kashka padaryti kad taip butu. |
taip ir turi būti, kelk įtampą tada ir amperažas didės, o ten tas reguliavimas yra kad pvz nuisitatai 6A 12V ir jei neduok dieve koks nons pajungtas prietaisas paima daugiau nei 6A suveikia apsauga.
p.s. I=U/R taigi pats matai iš šios formulės kas ir kaip  |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 15, 23:42 |
|
|
|
Noriu dar paklausti o kitaip neimanoma
Speju kad nusipirkau visishkai man netinkama prietaisa.
Real ji man reikalingas mazai chromavimo vonei kur turi buti itampa 12v ir reguliuojamas amperazas. Bet jai tik ikishu laidus ishkart maitekas sudirba ir neduoda reguliuoti nei voltazo nei amperazo. Ka galima padaryti ar jau ieshkoti kito maiteko kuris tiktu jau pasimeciau koks galetu tikti. Shis butu idealas jai eitu reguliuoti. man reik 12v ir 0-20A reguliuojamo, voltazo nenoriu kelti. Buvo kelis kartus kashkaip stebuklingai isijunges 12v ir 18A bet tik paregulevau ir atsijunge vel 1 eveik nulinius rodymus skalej.
Bandzau katik akuma pajungti mashinos sheip del idomumo pakrauti. Nustacius 13.5v tarkim negaliu pakelti amperazo iki 10. Taip isheina nei akumo negaliu krauti. Ku daryt ponai esu pasimetes kashkaip net nesusimasciau kad taip viskas nutiks. Daktas nepigus ir pradedu nusivilti... |
|
Paskutinį kartą redagavo ekk, 2008 08 15, 23:48. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 15, 23:47 |
|
|
|
nustatyk koki 12A ir tada junk akuma, turėtusi krautis.
O badiai 12V ir 20A nustates jungti ta savo vonia? |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 15, 23:51 |
|
|
|
Ijungus shita maiteka kol nepajungti laidai galima tik voltaza reguliuoti. Amperazo skale visada rodo 0.00 nusistatai tipo voltus ir pajungiu akuma ant klemu. voltazas truputi pakrenta o amperazas 3.11 sumazinti gali pakelti niekaip nebent voltaza kelent dar kelesi. Bandziau vonioj savoj jau belekaip speju kad maitekas galvoja kad trunpas jungimas tai ir nedirba. Arba gal maitekas labai gudras shitas matuoja koke varza ar dar ka ir gal neleidze padidinti amperazo ? Negali taip buti ? Kosmosas man gerokai ... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 17, 10:02 |
|
|
|
Na akumus as kraunu su 10 A tokiu mastech.
Liuks reikalas. Pradzioje be pajungto akumo statom 14,5V (cia apie masinini)
srove nusuku iki 0. Prijungiu akuma srove keliu iki 1/10 akumo talpos
(jei akumas labai iskrautas - gali ir NEPAVYKTI TO PADARYTI).
Ir palieku . kraunantis srove nevirsija nustatytos, krovimo metu ji mazeja - kyla itampa. itampa taip pat krovimo pabaigoje nepakils daugiau nustatytu 14,5V. Taigi jokiu problemu del perkrovimo.
Analogiskai turetu buti ir su cromavimu. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Maitinimo Shaltinis hy3020 mastech problema. |
Parašytas: 2008 08 17, 15:12 |
|
|
|
ekk rašo: |
Kodel ? |
ar tai nekilo ideja, kad 12v prie 12v tavo lempute ima 1a?
tokie maitinimo blokai turi stabilizacija pagal itampa ir srove ir turetu parodyti pagal ka jinai yra atitinkamom lmputem.
tu negali vienu metu reguliuoti IR itampa ir srove pagal visus fizikos desnius galima regiliuoti tik itampa ARBA srove
jei nori patikrinti kaip veikia uztrumpink laidus ir ziuek kaip reguliuojasi srove
arba gali koki nors 12v varikli pajungti kaip apkrovima.
jei tu naudosi tam savo cromavimui tai nebus jokiu problemu. nes tau itampos reguliuori nareikia, o reikia tik reguliuoti srove , tas 12v tai tik maksimali itampa kuria turetu sugebeti paduoti tavo maitinimo blokas.
p.s. is kur tu cianido cromavimui gauni? man reikia kazko panasaus platu skyliu metalizavimui. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 19, 15:18 |
|
|
|
p.s. is kur tu cianido cromavimui gauni?
Be cianido perdauk pavojinga yra receptu ir bejo. Ash pirkau bandymui jau paruoshta skysti ish "kit" na tipo konstruktorius.
Bet vien ish chromo nepadengus variu jokios naudos Tad gryzau prie variavimo ir vel problemos.
Jai uzsuku maksimuma savojam tam maitinimo shaltiniui tiek Amperu reguletorius tiek Voltu reguletorius ir ijungiu maitekas rodo gan aukshta amperaza. ~18A pradedu mazinti ir sumazinu iki kokiu 12-13A voltazas buna 2.2V ir jai dar pamazinu ishkarto krenta iki 0.7A ir 0.3V kas yra blogis. gaunasi taip kad 18A man perdauk o 0.7A permazai.
Supratau ka norit pasakyti tas padejo manau ishsiaishkinsiu tik eksperimento budu. gal kas esat dare prisijungtu prie diskusijos ?
Konkreciu atveju domina kolkas tik variavimo procesas nesigauna tolygus sushoka i gabalus sunkoka rasti informacijos kas negerai
Digix
dekoju samprata igavau kad netaip kaip noreciau yra desnis. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 19, 15:31 |
|
|
|
tavo maitinimo blokas jug noka stabilizuoti sriove, tai nematai problemu kad butu per daug ar per mazai.
tiesiog nustatyk maksimalia itampa ir i ja daugiau neziurek o tada reguliuok sroves rankenele kiek tau reikia nurtatysi kokia tik patinka srove. itampa susiderins pati.
Variavimas ir man labai aktualu. nes reiketu platu skyles butent variuoti o ne cromuoti. kur tu cia gavai tam reikiamu medziagu?
mano bandymai variuoti gelezi baigesi totaliu pravalu. atrodo be cianido arba be kokios nors egzotines organikos nieko nebus.
variuori sidabra ar zalvari kaip ir iseina, bet pavirsius pasibaisbaisetinas
veliau reikes pabandyti dadeti sacharino, bet dar reikia kazko panasaus i muila kurio jau nebeiseina gauti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 20, 12:38 |
|
|
|
Tvarkoj Digix pasakyta uzsukti rankenele voltazo iki galo ir shventa.
Amperaza galiu numesti tik iki 12-13A veliau ishsijunge maitekas (nukrenta ishkart kaip sakiau 0,7A) va cia man tai man kosmosas Matau kad susipykau su elektra kaip reikalas.
OO su reikalingom medziagom vargau bet ju dabar turiu tiek kad net nezinau kur jas deti. Susveriu maishelius ir parduodu keleta pavyko parduoti. Dar liko apie ~35kg. Rugshties ir kitu "dabafkiu - egzocistiniu" dar truputi irgi liko. Galiu duoti jai tik noro yra o uztai labai noreciau konsultacijos su maitiniomo shaltiniu
Su pavirshio pasibaisejimu vakar sheip netaip pavyko nuvariuoti, padaryti glotnu kaip shilkas (nerudyjanti pliena) shendiena bandysiu poliruoti iki aukso blizgesio idesiu nuotraukas kas gavosi.
Dar kolkas neperprantu pavirshiaus nuriebalinimo jau pridariau kalna experimentu shioki toki savaji tirpala sumasciau kuris manau neblogai paruoshe pavirshiu. Durnai tas kad nuriebalinimo tirpalo sudeti tas kas uzsiema variavimu saugo kaip karine paslapti tik shypsosi ir tyli... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 20, 15:55 |
|
|
|
tai gal sugedes tas maitinimo blokas ?
arba kazka ne ta ijungei bet mazai tiketina nes ten nera nieko ka jungineti.
pamegink tiesiog uztrumpinti jo isejima ir paziurek ar eina srove valdyti nuo 0 iki maksimumo. (sitaip as suderinu reikiama srove kad shemos ensudeginti)
jei neina, tai ko gero reikia nesti pakeisiti pagal garantija arba taisyti
jei to padaryti neimanoma galima ir taip naudotis neregiliuojant sroves, tada tiesiog uzteks nuosekliai pajungti kokia lempute ir srove reguliuoti keiciant itampa bet nelabai geras variantas.
del variavimo medziagu tai butu man gerai ju siek tiek gauti, nes kitaip labai prastai gaunasi. Tik is kokio tu miesto?
o va del nuriebalinimo tai cia tikrai svarbus dalykas, uztenka bent pirstu paliesti ir jau viskas matosi antspaudas.
as tai tam reikalui naudojau koncentruota azoto rugzti. ikisi pusei sekundes istrauki tuoj nuplauni ir jokiu riebalu ar oksidu nebera.
kas idomu kad koncentruota rugstis kai nueda tai vario pavirsius kaip veidrodis blizga tik nevisai lygus. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 20, 16:04 |
|
|
|
Ash ish Kauno.
O del uztrunpinimo bandziau Nevelnio nesigauna pagal mano suvokima uztrunpinus turetu keltis A nuo 0-20 kiek veza maitekas.
Jai uztrunpinu galiu reguliuoti A 2-3-5 A laidas kaista bet daugiau pakelti negaliu. Labai noreciau kamnors ji parodyti. Grazinti irgi nenoriu nes nesu uztikrintas ar jis blogas mano suvokimas ribotas.
Idomu butu pameginti azoto rugshti hum....
O del chemijos ka turiu ta duociau  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 20, 16:14 |
|
|
|
paskaicisu siek tiek jo aprasyma, ten viskas suvelta nezmoniskai
bet imanoma kad ten ne sroves stabilizacija kaip visada, bet sroves apsauga. o tai jau tavo atveju blogai nes patogiai sroves reguliuoti negalesi.
lieka tik tas antras variantas nuosekliai pajunti kokia automobliline lampa ir reguliuoti srove itampos rankenele.
del grazinimo tai betkokiu atveju tau butu geriau pasikesti ji i normalu kuris turi iprasta sroves stabuilizacija. tokiu kaip sitas net akumuliatoriu nepakrausi
ziuriu kad is kauno ka nors man paimti bus problematiska, visdelto atstumas didelis nuo kretingos.
o del azoto rugsties tai ja pasinadojant man pavyko isgauti labiausia pakenciama pavariavima. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 21, 01:08 |
|
|
|
Hum teks grazinti ta shaltini nepigus daikatas ir shiektiek apvyle. Tikiuosi prims "Lemona".
Man kilus taipat mintis su lempute bet kolkas neishbandziau shito varijanto.
Kur gauti toki aiteka kuris man tiktu galinga ? Va kur beda ???
Darytis paciam kazin ar sugebeciau na gal bet shemos visokios hum...
Kad radus koki auksaranki kas galetu padaryti va cia butu super.
Digix o del hemikalu manau visada prie didelio noro juos galima persiusti autobusu siuntu tarnybos pagalba. Jie ten viska siuncia ka tik nori ash daznai siunciu pirkejams kompus ar sheip koke kompiuterine iranga. Na ja prekiauju. Turiu gera drauga Plungej galeciau perji erduoti jis beveik kasmenesi aplanko Kauna.
Dar klausimas del azoto rugshties kur jos gavai idomu butu labai ir man pabandyti sakai veidrodinis pavirshius ishgaunamas skamba neblogai ir vilioja pameginti...
Gal gali pavirshiu pafotkinti kas gaunasi tau velnishkai idomu.
Ash savaji nupoliravau iki aukso blizgesio na gavosi labai netgi neblogai.
Paskutinis eksperimentas pavyko per 30min ishgauti ~5-6 mikronus stori. azdauk prie 13-14 amperu (pamazinti jau nebegalejau prakeiktas maitekas) ...
Shtai ir kas gavosi ish pelenines.
"Maximoj" pelenines pirkau po 91 centa na man labai gerai eksperimentam. Nieko geriu nesuradau.
Kaireja puseja tokia koke buvo nerudyjancio plieno.
Deshineja (apversta) variuota ishore ir ishezdintu uzrashu.
Uzrashas nesuper gavosi praziopsojau kaikur neuzdengiau apgrauze vari tikiuosi pasipoliruos. Tad liko paskutinis poliravimas dar.
Shtai ir produktas esu patenkintas kokybe kolkas
Darbo ideta: 30min nuriebalinimas, 30 min variavimas, 4h poliravimas shlifavimas, 2h esdinimas uzrasho. Galima sakyti sugaishau 1 darbo diena 8h. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 21, 16:11 |
|
|
|
tavo prasymu ikisau varzta i zzoto rugsti.
gavosi va taip:
panasus rezultatas ir su variu arba sidabru
stebuklai neivuyksta, nes pavirsius pries esdinima jau buvo labai nelygus, varzta surudijusi ikisau.
isimtas ir nuplautas ji labai greitai surudija. nes nera jokio apsauginio sluoksnio.
nerudijancio plieno rugztis neima absoliuciai tai nelabai kas pasikeicia,
reiketu su karsta rugztimi valyti, tada tai nuima betka, net epoksidine derva sueda.
kiek zinau shemikai tokiomis rugstimis plauna savo indus
gavau rugsties veterenarijos tiekime, kainuoja atrodo 3Lt/kg
tik kad mazai kiekasi nenori pardavineti, nes sako ipilti sunku, ten pas juos bidonai po kazkur 50l
jei tu padengineji tik labai plonu sluoksniu tai problemos dazniausia neiskyla, bet kuo toliua tuo labiau nelygus pavirsius darosi.
del maitinimo bloko as tai pasigaminau is kompiuterinio toki primityvu bet irgi be roves stabilizacijos, tiesiog pareguliuoju itampa taip kad srove butu kokia reikia.
o siaip pagaminti gera galinga maitinimo bloka nera labai lengva ipac su sroves stabilizacija.
Citata: |
Digix o del hemikalu manau visada prie didelio noro juos galima persiusti autobusu siuntu tarnybos pagalba. Jie ten viska siuncia ka tik nori ash daznai siunciu pirkejams kompus ar sheip koke kompiuterine iranga. Na ja prekiauju. Turiu gera drauga Plungej galeciau perji erduoti jis beveik kasmenesi aplanko Kauna.
|
butu gerai man ju gauti ir isbandyti kaip viska iseina, butu labai gerai jei pavyktu platoms galu gale skyles metalizuoti.
nors dabar labai skubiai nereika, nes kolkas neturiu kada vel bandyti
del atsiuntimo tai paziurek kiek jis kainuoja, del apmokejimo sutarsim per privata |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|