|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 09:49. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » ATMEGA Dev Board
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 08, 20:45 |
|
|
|
|
matai evaluation board yra tik bandymams ji netinka normaliem projektam del gana dideles kainos. jei ti studentas kuriam reikia kursini priduoti tai tada apsimoka naudoti, bet jei po isbandymo projekta zadi padaryti normalu, tai jau abejotina ar daug naudos. nes nors ir gatavas tai tik zaisliukas, pazaisi savaite ir nebus ka veikti, o jei darysi savo plokste skirtumas nedidelis ar daryti viena ar dvi.
p.s. gali nusipirkti va toki
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11995
bus kazkas panasaus. reikes tik prilituoti programavimo laidukus ir viskas. |
|
|
|
|
|
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 09, 00:25 |
|
|
|
|
Tas iš DX kaka, voltmetras kažkoks....
Bandysiu pirma pasidaryt USB programatorių, tada žiūrėsiu su dev boardu ką daryt.
Gal esat kas matęs gerų schemų su atmega16? |
|
|
|
|
|
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 09, 01:40 |
|
|
|
|
Kai atsiranda procesoriai, schemos dažniausiai kuriamos, nes niekad nerasi tobulai tinkamos situacijai
na bet pradžiai svarbu pamirgeliot LED`us paleist kokius interruptus su timeriais ir viskas bus aišku . Nemanau kad dėl to apsimoka leisti tiek pinigų. |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
 |
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 09, 02:59 |
|
|
|
|
| Šeštadienis rašo: |
| Tas iš DX kaka, voltmetras kažkoks.... |
taip, ten voltmetras bet matosi kad padarytas su atmega8
tai niekas nedraudaia perprogramuoti i ka nors kita, tuo labiau kad 6$ kaina tai kazkur 14Lt vien ant detaliu kaip ir atsiperka.
is esmes tai galima galvoti kad ten tiesiog panasus evaluation board su atmega, stabilizatorium ir LED ekranu. pazaidimui uzteks.
del usb programatoriaus lengva nebus, nes kiekviena ju reikia suprogramuoti lpt programatorium
o shemos kaip jauler sako kai reikia sukuri pats, shema tai kaip ir menkniekis, nes dauguma viski daro programa, o shema tik tiek kad prie mikroshemos koku pajungta tai ka nori valdyti arba priimti duomenis |
|
|
|
|
|
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 09, 07:22 |
|
|
|
|
|
Pirkit kas nors, reikia ir man, prisidėsiu. |
|
|
|
|
|
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 09, 09:29 |
|
|
|
|
Nereikia man jokių LED mirksint ar kažko panašaus...
Robotą buvau pasidaręs, InfoBalte dalivavau, tai supratimą turiu kažkokį.
BASCOM suprantu, programuot išeina, tik reikia geros plokštės ant ko viską bandyt, tada perkelt į savarankišką prietaisą.
Noriu žaist su giroskopais, akselerometrais, PWM, ekranais. Kažką rimčiau.
Jauler, gal už kažką simboliško atmegą suprogramuotum? HEX ir fuse bitai yra  |
|
|
|
|
|
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 01:25 |
|
|
|
|
tai jeigu moki programuot, tai jau nebereikia jokių board`ų
truputį nesupratau esmės, jeigu yra HEX`as tai tada nėra ką ten daryt.
o būtent tokiem pasibandymam labai gerai project board`as, be to naudingas ir po pradžios  |
|
arch linux  |
|
|
|
 |
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 02:50 |
|
|
|
|
aha, tikrai keista kad zmogus teigia mokantis programuoti, bet dar nera net programatoriaus pasidares.
| Citata: |
| BASCOM suprantu, programuot išeina, tik reikia geros plokštės ant ko viską bandyt, tada perkelt į savarankišką prietaisą. |
programuoti beisiku reiskia beveik nemoketi programuoti tai nerimta kalba su ja nepadarysi jokio normalaus projekto, nebent koki mirgsiuka.
Beisikas turbut blogiausia kalba pasaulyje, po paskalio.
bet svarbiausia kad jei tu nori veliau viska i savarankiska projekta tai ir pasigamink ta bandymu plokste pats su visas sau reikiamais elementais. nes veliau tereikes labai nedaug pakeisti ir ji taps galutiniu produktu.
is esmes atmegai nereikia jokios plokstes isvis, nes jokiu papildomu detaliu nesideda, gali kaip ir kiti daro nuripirkti ta maketine ploskte su nelituojamom skylutem ir panaudoti mikroshema dip korpuse. |
|
|
|
|
|
 |
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 08:27 |
|
|
|
|
| Tikrai maketine plokste pravercia ir veliau - randi nete kokia neaiskia schema susimeti per kelias minutes ant breadboard'o ir matai veikima, jokio vargo, jokiu litavimu, jei neveikia turi tvarkingu nelituotu detaliu, jei veikia galima jau ir koki PCB pasidaryt. |
|
_________________ Skype - rockaskype |
|
|
|
 |
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 12:10 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
aha, tikrai keista kad zmogus teigia mokantis programuoti, bet dar nera net programatoriaus pasidares.
| Citata: |
| BASCOM suprantu, programuot išeina, tik reikia geros plokštės ant ko viską bandyt, tada perkelt į savarankišką prietaisą. |
programuoti beisiku reiskia beveik nemoketi programuoti tai nerimta kalba su ja nepadarysi jokio normalaus projekto, nebent koki mirgsiuka.
Beisikas turbut blogiausia kalba pasaulyje, po paskalio.
|
Programatorius turiu visus, visiems atmega ir pic, tik jie yra namie, o aš esu kitur, atostogauju, bet noriu kažką veikti.
BASCOM galima viską tą patį daryt kaip ir su kitom kalbom, tik biškiuką lengviau. Man nėra reikalo specialiai mokintis C ar asamblerį kokį, man per sudėtingos. Kadangi atominių bombų ir asmeninių kompų nedarysiu, man pilnai ir BASCOM užtenka.
Dev boardo man reikia, nes dar nemoku nei LCD, nei ADC, nei PWM normaliai valdyt, išmokčiau, susipažinčiau, tada daryčiau atskiras plokštes viskam kam man reikia. O jau ant gatavo projekto daryt baisu, bo gal nemokėsiu ar nesigaus kas. Dev boardą galima įvariai panaudot/pritaikyt.
Kolkas apie savo gamybos dev negalvoju, reikės bandyti info susirinkti ir pasipaišyti kas gaunasi.
Jeigu turit minčių/schemų - pasidalinkit/parodykit
JAULER, man reikia, kad kas nors įkeltų HEX į atemegą už šiokį tokį atlygį. Jeigu turi laiko ir noro, būtų super. |
|
|
|
|
|
 |
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 12:43 |
|
|
|
|
mazai ka esi dares jei manai kad beisiku galima bent jau kazka padaryti.
o sunkumas tai vienodas tiek beisko tiek C kalbos, beisikas biski geraius tinka nebent dirbant su tekstais, bet kai reikia manipuliuoti bitais tai apsaugok dieve.
jei tu jau taip baisiai isitikines kad tau dev board toks reikalingas tai bandyk pirkti kad ir ta is ebay, nors uz tokia kaina galiu kuri nors savo nebereikalinga parduoti biski pigiau.
kitas dalykas kad siulyciau jau pagalvoti apie naujesniu procesoriu tokiu kaip ARM panaudojima, jie zymiai gretesni, ir galima debuginti realiu laiku. kaip ant simuliatoriaus. ir pagal galimybes/kaina zymiai lenkia avr |
|
|
|
|
|
 |
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 19:33 |
|
|
|
|
na BASCOM`as tikrai užknisa, esmė, kad ten beveik tas pats paskalis, kuris yra jau seniai atgyvenęs....
C kalba tikrai nėra labai sudėtingas reikalas
na o nemokant C ar ASM ir dar nėkarto nepajungus kokio PWM ar LCD nemanau kad apsimoka iškart šokti prie ARM, viskas savo laiku . Nors iš kitos pusės su ARM`ais nėra labai ten sudėtinga, tik kad AVR`ai nemirtingi, o ARM`ai tai jau atsargiau reikia...
įrašyti HEX`ą į atmegą tai galiu. |
|
arch linux  |
|
|
|
 |
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 20:19 |
|
|
|
|
BASCOM naudojimui turiu labai stiprių knygų, skaitau ir darau, viskas man labai aišku ir lengva.
C kalbą baisiai tingiu mokintis, nors žinau, kad ji geresnė. Neturiu nei literatūros, nei pavyzdžių, nei softo dirbt su C...
ASM dar kažkiek lengvesnis, bet ne tiek efektyvus kiek C, bet irgi už BASCOM geriau.
Per kitą savaitę bandysiu susimest savo dev boardo schemas, nežinau kas gausis, bet pasistengsiu.
Ką reiktų skaityti, ką naudotis, kad būtų supratimas apie C kalbą? Iš ko jūs mokėtės? |
|
|
|
|
|
 |
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 20:28 |
|
|
|
|
na aš asmeniškai neksaičiau jokių knygų, tiesiog ėmiau sugalvojau, kad reikia padaryt tą ir tą, aišku datasheet`as rankose (arba kompe) ir dariau, labai daug šitas forumas padėjo. o šiaip tai yra ten visokių tutorial`ų ir t.t. bet aš manau, kad geriausia tiesiog darant viską suprast. Ir tai nėra sudėtinga pvz aš kai pirmą dieną kai pradėjau programint su C tai į galą jau buvau pajungęs softwarinį PWM. |
|
arch linux  |
|
|
|
 |
ATMEGA Dev Board |
Parašytas: 2008 08 10, 20:33 |
|
|
|
|
Pasidomėsiu.
Kolkas man BASCOM geriau, ten viskas labai aišku ir suprantama. Kažkokių galimgų sistemų nežadu kurti, tai užteks. Žaidimo lygyje. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |