|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 10:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Kodel uzsirakina mikriukes
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
Kodel uzsirakina mikriukes |
Parašytas: 2008 07 30, 06:13 |
|
|
|
|
Sveiki. Turiu tokia didele beda . Gal kas zinot kodel uzsirakina mikruske? O yra taip. Pasirasau tarkim su Avr studio4 mirksiuko programa ir kai ja irasau man nemirksi diodukas(kai visi CKEL pazymeti). Pasirasius kad degtu diodukas veikia ciki. Dabar dar geriau tarkim nuemu visas CKEL varnas irasau koda pamirksi truputi ir pradeda degt diodukas kol restartuoju. Nuo sio tasko viskas mano mikre nebeveikia negaliu nei fus'us nuskaityt nei irasyt. Galiu ja tik tik daug kartu restartuoti ir trumpai pamirkseti. Kvarcas tikrai geras. 1 nauja isbandziau o kita sena kuris dar buvo nenuvyles. Taigi as nesuprantu kodel nemirksi lempute kai sudetos CKEL varneles ir kodel nuemus varneles viskas lyg ir veikia kol neirasau kodo. Naudoju PonyProg ir LPT programatoriu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 07 30, 07:18 |
|
|
|
|
su visom cksel varnelem ir mano attinis uzsirakino teko "pašert" 4mhz impulsais kad atsirakintu dar kažkur atmega32 mėtosi irgi su visais cksel uzdetais.. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 31, 12:50 |
|
|
|
|
| Tokio atvejo kaip mano nera. Visur kur praziurejau kvarcai buvo nepajungti. Dar vienas pamastymas pvz kodel kai as irasau mirksiuko koda nemirgsi? Juk turetu naudot vidini rezonatoriu? ar ji reikia nustatyt? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 31, 13:58 |
|
|
|
|
| Tau reikėtų pažiūrėti ar nėra uždėtas su fuse bitais dažnio dalinimas iš 8. Gal jis ir mirksi tik jo mirksejimo periodas labai ilgas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 31, 14:43 |
|
|
|
|
| kuri varnele dalina is 8? Gal galit kas imest mirksiuko c kalba koda pilna ir veikianti? Ir kaip suprast kad attiny2313 yra default 1mhz o galima pasisinkt iki 8mhz vidini kvarca? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 31, 17:18 |
|
|
|
|
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 31, 20:12 |
|
|
|
|
| Na tau vertetu paskaityti datasheet issamiau. Ten viskas ko tau reikia žinoti. Susirandi vieta apie taktinio dažnio galimybes ir variantus, konkrečiau ta vietą kur rašo apie vidinio generatoriaus reikalus ir rasi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 08 03, 13:35 |
|
|
|
|
jau mane nervas ima viska isbandziau ismokau jau tiek isorini tiek vidini rezonatoriu naudot bet man visvien nemirksi diodukas kas gali buti negerai? Gal kompiliatoriuje kas nors nera negerai sukonfiguruota? Ir dar norejau paklaust jei pas mane kvarcas 4Mhz tai jis per 1s atlieka 4M skaiciavimu? Jei noriu kad sito mirksiuko daznis butu 2Mhz tai turiu nurodyt kad while cikla ivykdytu 330000 kartu? Ar cia kazkaip kitaip yra?
Noriu paklaust ar sita programa tinka kaip staciakampis generatorius atgaivinti mikruskiu fusam?
Naudoju sita programini koda:
#include <avr/io.h>
void velinam();
int main( void )
{
DDRD=(1<<DDD7);
while(1){
PORTD=(1<<DDD7);
velinam();
PORTD=0;
velinam();
}}
void velinam()
{unsigned int i=0;
for(i=0; i<50000; i++){}} |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 03, 14:07 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 03, 14:31 |
|
|
|
|
na jo reiks pabandyt pasidaryt ta schemute... bet kodel man nemirksi lempute?  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 03, 14:45 |
|
|
|
|
| i=50000 kad matyciau mirksinti dioda galiu pasirinkt i=1 tada daznis turetu buti netoli 4Mhz. Ar klystu? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 03, 15:53 |
|
|
|
|
ne arklys
gal ir gautus kas nors su i=1.
Man tai veike mirksiukas db neprisimenu koki dariau ar i=50000 ar 100000, bet pasmane kvarcas buvo 20MHz ir programa netaip rasiau-
DDRD=255;
while(1){
PORTD=1;
velinam();
PORTD=0;
velinam();
} ar kazkas tokio  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 08 03, 18:15 |
|
|
|
|
| Kodas: |
#include <avr/io.h>
#include <avr/iom16.h>
int main( void )
{
DDRD=255;
unsigned int x;
while(1){
for(x=0;x<6000;x++){}
PORTD=0b11111111;
for(x=0;x<6000;x++){}
PORTD=0b00000000;
}}
|
bandyk sita weik 100% tik jei perletai arba pergreit mirksi keisk skaiciu pre x< beja cia rasyta su avr studijo kitos gal nekompiluos nzn ir dar pakeisk <avr/iom16.h> i savo uc cia atmega16 nurodyta |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |