|
Forumas » Elektronika žaliems » tda1554 skirta aukstiem ?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
tda1554 skirta aukstiem ? |
Parašytas: 2008 07 21, 11:24 |
|
|
|
|
Vienos antenos, tai va kodėl aukšti eina  |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 21, 20:19 |
|
|
|
|
Vienas klausimas. Ar tas kolonėlių membranų nudažymas nesumažina jų jautrumo? Poliškumas turi didelę reikšmę skambesiui (bus arba nebus žemi dažniai). O montažas, tai nekoks. Daryk, kaip aš dariau kažkada. Padariau stiprintuva. Neveikė. Radau klaidas, veikė, bet kažkaip ne visai gerai. Perdariau plokštę, patrumpinau laidus, tvarkingai išvedžiojau, visur tvirtus kontaktus padariau - grojo gerai. Galiausiai, kai dėjau gerus kondencatorius teko paskutinį karta perdaryt plokštę, tai pataisiau kelias smulkias klaideles. Darai, gamini ir mokaisi iš klaidų, kitaip nieko nebus. Stipras groja antri metai , tik niekaip neprisiruošiu gero korpuso iš metalo pasidaryt  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 07 21, 20:25 |
|
|
|
|
Cia matyt reikia viena karta ta stipra kokiam specui gyvai parodyti, tai greitai priezasti surastu.  |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 22, 00:35 |
|
|
|
|
ne!!!! nesupratot...viskas ore..groja svariai ir vidutiniai ir auksti yra..
esme tame,kad tas 10%THD kontekste su vidutiniais dazniais ne kas , o aukstiem normaliai..(sunku isgirst skirtuma); tai mazdaug tokia padariau isvada del sios schemytes..
kitas dalykas tie dalykai isryskeja klausant dideliu garsu..
ta geltona mano surinkta kolonele , kas del atkurimo tai jo , del dazymo kazkiek sumazeja atkurimas(manau nukerpa siek tiek aukstu) ,nors as to nepastebejau.(ten ne dazai ; |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 07 22, 12:23 |
|
|
|
|
Is kur tu turi 10% THD? nebent klausai visad pilnu 22W galingumu, tada tau ir buna tokie iskraipymai. Pagal datasheet, 17W galingumu iskraipymai yra 0.5%, tad klausant su protu, iskraipymu neisgirsi.
Nesitikek, kad su ir tais 22W prie 10% THD bosas tau dauzytu plaucius, juk per mazas galingumas, tad tau tik taip atrodo, kad skirtas tik aukstiem. Sis stiprintuvas atkuria nuo 20Hz daznio, jis nera skirtas ausktiem.
Iejime gali pamegint det didesnius kondensatorius apie 50mkF, jei nepajusi skirtumo zemuose, tai tada jau pades tik tembro blokas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 22, 17:53 |
|
|
|
|
kazkur maciau diskusija ,kai gincijos kad pas kazka tipo stipras 1k rms masinoj ...galutine isvada tokia ,kad datasheetuose biski pagreazinta.
jei ten 0.5% prie 17w tai as balerina.. ; |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 22, 17:59 |
|
|
|
|
Na tie W ir % dar labai priklauso nuo maitinimo itampos ir jos kokybes.
Jei maitinime galios truksta, tai is kur jai isejime atsirasti?  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 07 22, 18:25 |
|
|
|
|
Hm, pagal mano patirti vienam tiltinio stiprintuvo kanalui esant 12-13 V matinimo itampai ir 4 omu apkrovai reikia apie 0.8 A, kol dar galima gauti "neiskraipyta" garsa.
(nors tai zinoma subjektyvi savoka , bet as visgi orientuojuosi i max reiksme )
Jei tas maitblokis neturi rezervo, tai tos jo sroves gali buti mazoka , nes esant 16 V jos jau reikes virs 1 A vienam kanalui su 4 omu apkrova.
Ar bent konderi dideli-dideli ant to maitinimo uzdejai?
(ne maziau 10.000 uF )
Ka rodo voltmetras prijungtas prie maitinimo itamopos, padavus daugiau garso?  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 07 22, 21:06 |
|
|
|
|
Na as supratau is kur tokia nuomone, kad skirta tik aukstiems, juk jei maitinimo blokas 10VA, naudingumo koeficientas apie 60%, tai gauni mazdaug 6W garsui, o cia yra mazai kaip AB klases stiprintuvui ir kambary pasiklausymui tyliam uztektu tik na cia tik mano nuomone
Butu idomu patikrint tos mikres galinguma, nors zinotumem ko jos vertos  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 07 22, 21:56 |
|
|
|