|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 30, 16:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Help wanted
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 01, 13:12 |
|
|
|
Sumeistrut tai sumeistravau, bet patikrint parametrų neturiu su kuo. Taigi prašymas toks: gal kas galit padėti pamatuoti mano AV400 mosfet stiprą. Nes daiktas lyg ir rimtas bet nežinau jokų matmenų. |
|
|
|
|
 |
tt |
Parašytas: 2008 07 01, 14:45 |
|
|
|
Sauliau ,sakot matmenų neturit -ogi sprindžiais... jau bus galima kitam mėgėjui nuspręsti ar dar panešamas tas"pusčėlas". Jei rimtai ,tai kokius parametrus norit išmatuoti: galingumą ,iškraipymų koef,atkuriamų dažnių juostą ,jautrumą.Technikoj reik konkrečiau ir tiksliau pasakyti,gal jūs norit išmatuot tik svorį... |
|
|
|
|
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 01, 15:08 |
|
|
|
As atsakysiu uz sauliu, kadangi jo stipras sudomino mane Koefficientas harmoniku, АЧХ, isejimo itampos augimo greiti, nominali iejimo itampa, iejimo varza diapozone 20...20000Hz, относительный уровень шума и относительный уровень фона(nezinau kaip tiksliai lietuviskai isverst bet suprasit ) |
|
|
|
|
 |
tema |
Parašytas: 2008 07 01, 15:29 |
|
|
|
"Kevienas dramblys mato pasaulį pagal save". Čia apie dramblius, o ne apie debilus |
|
|
|
|
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 01, 16:15 |
|
|
|
k.saulius66
ir aš seniau taip galvojau nuimsiu parametrus ir bus gerai - ir gaunasi viskas atvirkščiai, nes stiprintuvas su 0,005 iškraipymais groja prasčiau nei 0,5 iškraipymai , ne o grįžtamas ryšys didelis bet dinaminiai iškraipymai dideli, o aukštesnės harmonikos ir t.t......
o dabar visiškai dzin kokie iškraipymai ar dar kai kas - kriterijus vienas, ar skamba ar neskamba arba paprasčiau, patinka arba nepatinka skambėjimas ir viskas ir neturiu jokių problemų. nu aišku reikia išėjime turi būti 0 V, ramybės srovė apie 1A ar 1,5 A ir nematau reikalo vargti su spektroanalizatoriais ar dar visokiu velniu - mano spektro analizatorius ausys ir smegenys  |
|
|
|
|
 |
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 01, 16:45 |
|
|
|
vinor rašo: |
k.saulius66
ir aš seniau taip galvojau nuimsiu parametrus ir bus gerai - ir gaunasi viskas atvirkščiai, nes stiprintuvas su 0,005 iškraipymais groja prasčiau nei 0,5 iškraipymai , ne o grįžtamas ryšys didelis bet dinaminiai iškraipymai dideli, o aukštesnės harmonikos ir t.t......
o dabar visiškai dzin kokie iškraipymai ar dar kai kas - kriterijus vienas, ar skamba ar neskamba arba paprasčiau, patinka arba nepatinka skambėjimas ir viskas ir neturiu jokių problemų. nu aišku reikia išėjime turi būti 0 V, ramybės srovė apie 1A ar 1,5 A ir nematau reikalo vargti su spektroanalizatoriais ar dar visokiu velniu - mano spektro analizatorius ausys ir smegenys  |
O ką duoda tas parametrų"nuėmimas" Kiek atsimenu iš to ką mokė mane, tai svarbiausia yra aparato privedimas prie tų parametrų derinimo keliu. O derinimas - oi koks kantrybės reikalaujantis reikalas.
todėl aš išsiugdęs buvau tokį požiūrį kad svarbiausia gera, lengvai atkartojama schemotechnika, tada ir su žemesniais parametrais gaunamas neblogas rezultatas.
O dar vienas niuansas: na ir kas kad privedam prie tų parametrų stiprintuvą, akustika tai duoda jau procentinius iškraipymus.Esam apie tai diskutavę kažkada, argumentai "super parametrinės" aparatūros šalininkų buvo kad tokiu atveju mažiau tų iškraipimų pasiduoda į akustiką, jei galai labai, labai"su parametrais"
Bet tu labai teisingos išvados priėjei: klausa - kiekvieno individualus reikalas, o nuo to priklauso ir supratimas apie kokybę, "gerą" skambėjimą ir t.t. |
|
|
|
|
 |
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 01, 17:37 |
|
|
|
Vinor, as su tavim nesutinku Cia del to, kad kaip pasake ad: kiekvieno individuali ta klausa, nes pvz tas 0.005 gali man geriau grot uz ta 0.5, nors pagal isitikinima. O aparatura ta pati, ji tam ir skirta, kad skaicius rodytu ar ka kita, jei tie iskraipymai po nulio ir kablelio su dar keliais nuliais iki mazdaug 1% - sunkiai girdimi ausimi, vat jei desimteriopai skirtusi, tai jau gali sprest ir is aparaturos parodymu ar gros gerai, pusiau ar dar kaip nors. Mano nuomone, yra reikalingi tie parametrai, jie parodo to daikto sugebejimus be jo perklausimo. Tu pamegink parduot kam nors stipra "gerai grojanti" nuslepdamas jo parametrus , pvz patyrusiam ad, manau jis susidometu ir apie to daikto parametrus Arba dar audiofilams nuslepk bent viena svarbu parametra, manau pakartu jie tave suzinoje tiesa Kolkas mano isitikinimas-skaiciai, klausa kaip antraeilis parametras  |
|
|
|
|
 |
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 01, 21:46 |
|
|
|
Pritariu vinor nuomonei
Dar prideciau,kad gerai paziuret su skopu isejime,ar nera susizadinimo ant auksto daznio-tai kartais pasitaiko.Galima grazu staciakampi impulsa paduot ir,su pajungtom kolonelem,paziuret,kas isejime-po to galesi yspudziais pasidalint.
Matuot sinusinio signalo harmonikas-beprasmis is esmes dalykas.Muzika-sudetingas,impulsini charakteri turintis signalas.
Na,nebent kas klausosi yrasu kokio kaimo muzikonto,grojancio vienu pirstu su 35 metu senumo jonika  |
|
|
|
|
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 01, 22:04 |
|
|
|
gnt73 Ar pirmą postą skaitei? Lia, lia, lia tiktai - visi pritaria, visi galvom linksi: tipo jo, aha, taip taip. Bet ar žinot ko man reikia KONKREČIOS PASLAUGOS Jei negalit eikt [pyyyp] |
|
|
|
|
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 01, 23:31 |
|
|
|
Gal temos autorius turi galvoje stiprintuvo realios galios matavimą prie tam tikrų apkrovų? Stiprintuvo suvartojamą elektros energiją darbo metu? |
|
|
|
|
 |
tema |
Parašytas: 2008 07 02, 06:56 |
|
|
|
Vsi stiprintuvai turi savo parametrus:
Stiprinimo koeficientas(decibelais)
Nelinijiniai iškraipymai 2/3 nuo maksimalios galios(procentais)
Išėjimo įtampos augimo greitį (ne mažiau V/mkS)
Signalo triukšmų santykį(decibelais)
Ir dar ten visko, Paprasčiausiai gavosi geras brangokas stiprintuvėlis norėčiau dabaigti projektą iki galo. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: tema |
Parašytas: 2008 07 02, 08:24 |
|
|
|
k.saulius66 rašo: |
Vsi stiprintuvai turi savo parametrus:
Stiprinimo koeficientas(decibelais)
Nelinijiniai iškraipymai 2/3 nuo maksimalios galios(procentais)
Išėjimo įtampos augimo greitį (ne mažiau V/mkS)
Signalo triukšmų santykį(decibelais)
Ir dar ten visko, Paprasčiausiai gavosi geras brangokas stiprintuvėlis norėčiau dabaigti projektą iki galo. |
Ir tu kaip rašei iš pradžių" nori visą šitą patikrinti", ar bent įsivaizduoji kokių reikia prietaisų ir kokios klasės šitiems parametrams patikrinti?
Tu pavarei ant gnt ir visus pasiuntei toliau, bet tau iš esmės buvo patarta, kad nesvaigtum apie tokius dalykus kaip šitų parametrų nuėmimas, o pirma pasižiūrėtum elementariai su pajungtu generatoriumi ir oscilografu, kas darosi dažnių juostoje nuo 20Hz iki100kHz.Jei niekur neužgeneruoja, nėra "laiptelių" sinusoidėje, arba padavus stačiakampius jų išėjime nekraipo, jei per visą dažnių juostą nenukarpo ar neriboja sinusoidinio signalo , tai kokių tau dar tų parametrų reikia.Galų gale paduodamas nuo žemiausio iki aukščiausio dažnio, suskirstyto į kokius 20 konkrečių dažnių gali išsivesti savo stiprintuvo dažnumines, galingumo charakteristikas prie tam tikrų galingumų, o taip pat susirašyti prie kokių dažnių pikiniuose galingumuose prasideda iškraipymai.
Ką, nejaugi tau atrodo, kad nuimsi tuos super parametrus ir tas tavo aparatas pradės groti geriau negu gali?
O vat kiek reikės derinti ir reguliuoti, kol tu gausi normalų, neiškraipytą signalą bent prie tų mūsų tau bandomų įtikinti minimalių matavimų ir yra svarbiausias tavo pagaminto aparato parametras. Va tada ieškok bent jau kokio X5 charakteriografo ar kažko panašaus ir ieškok tų parametrų.
O siuntinėti kolegų nereikia, nepamiršk kad vis tik po to tų pačių žmonių ir klausi patarimų.  |
|
|
|
|
 |
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 02, 11:36 |
|
|
|
Nu tiek to pasikarsciavo saulius, bet buna, gal diena nekokia ar kas kita.. Jam tereikejo trumpai ir aiskiai, kad paprastai sunkiai ismatuosi arba isvis neimanoma be geros irangos ir tiek  |
|
|
|
|
 |
Help wanted |
Parašytas: 2008 07 02, 14:55 |
|
|
|
yra kompiuteris, kompiuterinės programos (voltmetras, osciligrafas, spektro analizatorius ir t.t.) pasigaminti nesudėtingus priedėlius sujungti su kompiuteriu ir prašome - visa laboratorija |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |