|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 21:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Dviratininkams taikom įstatymai
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Dviratininkams taikom įstatymai |
Parašytas: 2008 06 23, 19:53 |
|
|
|
|
zmones , geriausia apsauga kokia tik gali buti tai mirksintis ledas ant galo ... nu neimanoma nepastebeti ... o cia dabr salmo , liemeniu , papildomu atsvaistu pinigus geriau isleiskite minimalem dviracio patobulinimui ... nes nebus tiek pinigu kad pakeistum kazka rimciau. o jai jau nukals tai joks salmas nepades ... gi nuo menko stuktelejimo salmo neprireikia ... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 23, 22:43 |
|
|
|
|
| Na zinai, tamsoj liemene puikiai matoma. Mieste trintis tamsiu paros metu galima butu ir be liemenes, bet neapsviestuose kelio ruozuose (uzmiesciai ir pan) - butinai su liemene. Ir vilkas sotus, ir avis sveika. Visais atvejais atsvaitai privalomi! |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 23, 23:56 |
|
|
|
|
| Kol pats zmogus nesupras, kad jo tamsiu paros metu neapsviestame kelio ruoze nesimato, jokios liemenes ar salmai nepades, ar isivaizduojat paprasta kaimo pijoka, vos sukrapstanti pinigu alui, kad jis pirktu liemene ir salma, kad nuvaziuotu koki kilometra plentu iki parduotuves nusipirkt isgert? As asmeniskai pries vaziuodamas tamsoje pasitikrinu atsvaitus(juos pakeiciu i naujus, jei bent kiek iskyla), o i rimtesne ir ilgesne kelione uzsideciau liemene, taciau salmas-nesamone |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 24, 00:01 |
|
|
|
|
Man smalsu patapo, kaip jus sugebat atsvaitus suskaldyt? Per 15 metu ne vienas neskilo, bet keiciau, nes nuo senatves isblunka. Iki siol sovietinis dviratis rusy stovi, kaip naujas, turiu ir nauju, bet vis tiek, tie sovietiniai vaikyste primena  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 24, 00:22 |
|
|
|
|
dviratis tai ne automobilis, jaum tenka daug kankinimu istverti.
vien jau meginimai i rusi ji inesti trankant i sienas kiek sveikatos kainuoja.
paskui kai dviraciu vezoji siunkius maisus ar kokias lentas jie daznai uzkliuna lempas ir atsvaitus ir nulauzia.
mana uspakalinis atsvaitas ilgai nelaikydavo keleta kartu ji buvau prarades.
is esmes manau reiketu skirti dvirtinisnka megeja nuo ukiskai dviranti naudojancio zmogaus, kuris ne dviraciu takais vazineja savo smagumui, o panaudoja ji kaip darbine priemone. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 06 24, 01:48 |
|
|
|
|
| taskas rašo: |
| karuti tokiems tikslams naudoti reikia |
Karutis be pedalu, juo nesnuvaziousi niekur.
bet tas nesvarbu.
tiesiog kaip automobiliams tecniniu apziuru nera tai biski intensyviau naudojant jsi gretai luzta o niekas gaisti laiko ant nieku nenori.
ipac kokiamke kaime.
mieste tai niekas isvis dviraciais nevazineja ir problemu daug nesudaro nes vistiek gerciai gatvese mazi, jos gerai apsviestos tai ir ninze nepasisleps ne tai kad koks dvirarinisnaks be liemenes. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 06 24, 11:58 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
| mieste tai niekas isvis dviraciais nevazineja ir problemu daug nesudaro nes vistiek gerciai gatvese mazi, jos gerai apsviestos tai ir ninze nepasisleps ne tai kad koks dvirarinisnaks be liemenes. |
Digix, negi tu visa laika minsi visu pajegumu ? nudusi po poros kilu, nebent esi koks sportininkas atsikales ant sito Is tikruju sutinku su tavo nuomone, kad i miesta isvaziuoji pasivazinet, o nelenktyniaut. Mano nuomone, liemenes reikia kokiam uzmiestyje, kaimuose. O salmas ekstremalam, nes be ju jie gerai daro faceplant'us  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 24, 15:23 |
|
|
|
|
taip, salmas turbut tik tiem sportininkams ir reikalainags nes niekas daugiau nesugebes vasiuoti tokiu greiciu kad uzsimustu nukrites.
turbut valdzia eksteremalu per TV prisiziurejo kad jiem kyla noras salus visiem uzdeti.
gal dar ir grecio apribojima dviraciams uzdes  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 24, 18:51 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
taip, salmas turbut tik tiem sportininkams ir reikalainags nes niekas daugiau nesugebes vasiuoti tokiu greiciu kad uzsimustu nukrites.
turbut valdzia eksteremalu per TV prisiziurejo kad jiem kyla noras salus visiem uzdeti.
gal dar ir grecio apribojima dviraciams uzdes  |
Tia cia geraiusiu atveju, nes blogaiusiu bus dar viena kategorija dviraciams sukurta, tai ir reikes jais mokytis vazineti mokyklose....  |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko  |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 06 24, 22:37 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
. Mano nuomone, liemenes reikia kokiam uzmiestyje, kaimuose. O salmas ekstremalam, nes be ju jie gerai daro faceplant'us  |
Miestietis? Aš kaimietis ir kaip tik manau, kad šalmai ir lėmenės reikalingos tik mieste. Nesuprantu, kam man šalmas važiuojant 40km keliu, kur retai kada važiuoja mašinos. O mieste pavojai tyko kiekvieną akimirką. |
|
_________________ Teorija - kai viską žinai, bet niekas neveikia,
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 06 24, 23:02 |
|
|
|
|
| Vytautasr rašo: |
| kionig rašo: |
. Mano nuomone, liemenes reikia kokiam uzmiestyje, kaimuose. O salmas ekstremalam, nes be ju jie gerai daro faceplant'us  |
Miestietis? Aš kaimietis ir kaip tik manau, kad šalmai ir lėmenės reikalingos tik mieste. Nesuprantu, kam man šalmas važiuojant 40km keliu, kur retai kada važiuoja mašinos. O mieste pavojai tyko kiekvieną akimirką. |
salmai nenaudingi niekur, nes dvidracio greitis mazas kad pats nuidauztum, o jei ant galvos autobusas uzvaziuos tai joks salmas nebepades.
kad masinos vaziuoja retai tai nera privalumas, nes tu tada manai kad ju isvis nera, ir per daug atsipalaiduoji. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 24, 23:17 |
|
|
|
|
| Galima galvą prasiskelti ir iš lovos iškritus, bet nuo bardiūro ar kitokių aštrių daiktų šalmas gali apsaugoti. |
|
_________________ Teorija - kai viską žinai, bet niekas neveikia,
Praktika - kai viskas veikia, bet nežinai kodėl.
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 24, 23:32 |
|
|
|
|
| Vytautasr rašo: |
| Galima galvą prasiskelti ir iš lovos iškritus, bet nuo bardiūro ar kitokių aštrių daiktų šalmas gali apsaugoti. |
Gi nenersi stacia galva i asfalta nors nuo situacijos priklauso... Gi kaip Digix sake, kad i miesta isvaziuoji su dviraciu pasivazineti, o ne lekti greitai nes gali greiciau kitus suzalot negu save. Abejoju ar mieste pavojai tyko kiekviena akimirka, gi nesislapsto nindzes su lanciagais ar lazdom kad kaisiotu i ratus Vnz jei moki vaziuoti ir turi akis tai praktiskai nelabai imanoma susizalot. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |