|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 07:14. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » LM3886 stiprintuvo beda
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
LM3886 stiprintuvo beda |
Parašytas: 2008 05 24, 12:37 |
|
|
|
|
| l.p.audiofilas rašo: |
ir kodėl taip saulelė2211 nusiteikęs prieš preampą ? gal galėtum plačiau paaiškinti , please (prašau)  |
Preampas kaip aparatinė dalis nereikalingas. Jis reikalingas grynai dėl patogumo naudojant keletą signalo šaltinių. Juk kvaila būtų dėti preampą prieš pilną stiprintuvą, kuriame pirminis stiprinimas (preampas) jau yra by default. Žymiai patogiau PERSKIRTI stiprintuvą į dvi dalis, kurio pirmame bloke, pavadinkime jį preampu, bus visa krūva įėjimo lizdų, perjungikliai bei garso reguliavimas. O galinis tada lieka be jokių rankenėlių ir turi visai nedidelį stiprinimą. Toks variantas man žymiai labiau patinka, bet reta kuri firma gamina. Dar yra tokios koncepcijos pliusas tas, kad jei klausai foninę muziką negarsiai vakare, galinį net nebūtina jungti, geras preampas puikiai veža normalias kolonėles. Todėl tokį pasidariau ir džiaugiuosi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 05 24, 12:50 |
|
|
|
|
| matot , viskas gerai jūsų atveju . kviečiu saulele2211 ir Contax pas save ir įsitikinsit - mano atveju preampas tiesiog būtinas . ir nepajutau kad sumažėjo skambaliukų ar kitų niuansų . |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 05 24, 12:55 |
|
|
|
|
| Contax rašo: |
ir kodėl taip saulelė2211 nusiteikęs prieš preampą ? gal galėtum plačiau paaiškinti , please (prašau)  |
Preampas kaip aparatinė dalis nereikalingas. Jis reikalingas grynai dėl patogumo naudojant keletą signalo šaltinių. Juk kvaila būtų dėti preampą prieš pilną stiprintuvą, kuriame pirminis stiprinimas (preampas) jau yra by default. Žymiai patogiau PERSKIRTI stiprintuvą į dvi dalis, kurio pirmame bloke, pavadinkime jį preampu, bus visa krūva įėjimo lizdų, perjungikliai bei garso reguliavimas. O galinis tada lieka be jokių rankenėlių ir turi visai nedidelį stiprinimą. Toks variantas man žymiai labiau patinka, bet reta kuri firma gamina. Dar yra tokios koncepcijos pliusas tas, kad jei klausai foninę muziką negarsiai vakare, galinį net nebūtina jungti, geras preampas puikiai veža normalias kolonėles. Todėl tokį pasidariau ir džiaugiuosi. |
Visu 100% ir už $ 1000 sutinku!
Bet tokių atvejų kiek?
Aš gi rašiau bendrai.
Mano sistemoje dabar (vėl) TIK 8 korpusai (detalės) nuo keitiklio išėjimo kojelės iki plačiajuosčio garsiakalbio, neskaitant maitinimo. Signalas per tiek detalių praeina, nuo kweitiklio iki garsiakalbio (su gryžtamo ryšio varža, per kurią juk irgi tiesiogiai nepraeina signalas)
Pamelavau, su kabeliuku, lizdais ir laidais bus daugiau. Bet tai sujungimai, jie visur. Bet užtat įskaitant ir potenciometrą
Tokių atvejų, kaip mano iš viso ant pirštų gali suskaičiuoti bendrai.
Aš gi taip neliepiu daryti kitiems.
Bet tavo atveju (dėl komutacijos) tai užtektų ir komutacijos, kam dar stiprinimai?
Aš buvau pasidaręs kitaip. Į CD grotuvą ateina papildomi lizdai, o iš jo išeina visada tuo pačiu kabeliuku į galinį, tik ne per CD buferį.
Daug išloši ir tik vienas rubilnikas CD subinėj. Nepatogu?-visai ne taip, nes aš niekada taip ir nejunginėjau.
Yra sprendimų įvairioausių, tik kiekvienu atveju vis kitaip galvoti reikia  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 05 24, 13:00 |
|
|
|
|
| matot , viskas gerai jūsų atveju . kviečiu saulele2211 ir Contax pas save ir įsitikinsit - mano atveju preampas tiesiog būtinas . ir nepajutau kad sumažėjo skambaliukų ar kitų niuansų . |
A, tai jau įsigijai?
Tų visų skambaliukų ir neturėjo sumažėti. Kas čia būtų, jei NET taip pasikeistų. Tavo atvejis tas, kur aprašiau "su ekvalaizeriais". Tiesiog... kitaip ni pro kur... ni-ni
Užlėksiu.
Kas dar prisidedat? Galima ir su mano palyginti... bus  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 05 24, 13:03 |
|
|
|
|
| O galinis tada lieka be jokių rankenėlių ir turi visai nedidelį stiprinimą. |
tą nedidelį "stiprinimą" ir vadinu preampu , o ne rankenėles , tembrų blokus ir akvalaizerius . |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 05 24, 13:08 |
|
|
|
|
| O galinis tada lieka be jokių rankenėlių ir turi visai nedidelį stiprinimą. |
tą nedidelį "stiprinimą" ir vadinu preampu , o ne rankenėles , tembrų blokus ir akvalaizerius . |
Ne, čia yra truputį kitaip.
Tas nedidelis stiprinimas yra kiekvienam galiniam. Taip galiniai ir veikia. Stiprina įtampą ir srovę.
Apie nereikalingus "priedus".
Laidai visur bus, aš ne prieš tai. Ne prieš ir komutaciją (mechaninis perjungimas). Bet kai yra bent viena netiesinė dalis (varža, kondensatorius, lempa, tranzistorius...) be kurios(ių) galima apsieiti tada jau negerai.
Tuo blogiau, kada atsiranda net ne tik, kad + pasyvūs elementai bet ir aktyvūs, stiprinantys.
Čia vėl gi pasikartosiu. Tada, kai galima be to apsieiti-blogai. Kai ne, ką padarysi... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 05 24, 20:07 |
|
|
|
|
Mikres izoliavau. Same sh#$. Bet dašuto padaryt kitaip. Pajungiau kanalus atskirai. Jau veikiančioji veikė , o ta naujoji labai idomiai "ardėsi". Be signalo nebandžiau , bet matyt bus taspats - kai pajungi signalą ir įjungi stipreką , garsiakalbis išėjime "susitraukia" ir pradeda gan garsiai ir šlykščiai birbt. Tikrąja to žodžio prasme susitraukia. Visa membrana sulenda vos ne iki magneto. Kas galėtų būt?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 05 25, 06:47 |
|
|
|
|
Blin, duodu teisingą ir gerai dirbančią schemą netgi su paaiškinimais, o jie visviena savo
Platos-siaubūnės, bet visvien platos.
Pajungimas chren znaet koks
Jums svarbu išpildyti mitus apie brangius kondus maitinime, varžas po 10 baksų, ir dar visą krūvą mitų, vietoj to, kad teisingai surinkti stiprą iš 3-ų detalių kanalui
Nu PIPEC! Debilizmo viršūnė
Daugiau nepatarinėsiu, deginkit, man tai dūšią šildo. Dar ir tai, kad pinigus kišat kondams ir kitoms nesąmonėms.
HI-END-istai cren... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 05 25, 11:17 |
|
|
|
|
Ir visas šitas saulelės pyktis buvo išlietas vien dėl to , kad netyčiom koją mikrės nulaužiau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 05 25, 12:07 |
|
|
|
|
Gyveni ir mokaisi.
Aš iki šiol nulaužiu... po 10 kartų perdarymo  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 04, 18:39 |
|
|
|
|
Nu ką , veikia Nei kilpa , nei nušokusi mikrė - blogas montažas Kištukai , nuo kurių ėjo stabilizuota 19v pradėjo judėt , ne visada ateidavo + - ir žemė Bet dabar viskas gerai  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 06 04, 18:44 |
|
|
|
|
| marozas rašo: |
Nu ką , veikia Nei kilpa , nei nušokusi mikrė - blogas montažas Kištukai , nuo kurių ėjo stabilizuota 19v pradėjo judėt , ne visada ateidavo + - ir žemė Bet dabar viskas gerai  |
Paklausyk be nieko įėjime, tik 200 kom. varžą į žemę. Abu kanalus apkrovęs ausinėm. Tada galėsi sakyti "nėra kilpos"
Ir kas gi daro maitinimą kištukais?! visai jau...
Jei daryti, tai reikia imti stambias trijų eilių rusiškas pasidabruotas jungtis ir lygegretinti juostą minusui, kitą pliusui ir trečią žemei. Tik KAM kažkur tolyn nukišti maitinimą |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 06 05, 05:51 |
|
|
|
|
| saulele2211 rašo: |
| marozas rašo: |
Paklausyk be nieko įėjime, tik 200 kom. varžą į žemę. Abu kanalus apkrovęs ausinėm. Tada galėsi sakyti "nėra kilpos"
Ir kas gi daro maitinimą kištukais?! visai jau...
Jei daryti, tai reikia imti stambias trijų eilių rusiškas pasidabruotas jungtis ir lygegretinti juostą minusui, kitą pliusui ir trečią žemei. Tik KAM kažkur tolyn nukišti maitinimą |
Ai... Taip išėjo
Schema tokia?
[IMG]http://www.part.lt/img/th/be87ba4e1a90d28ddbee570eb6604580505.bmp[/IMG] |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|