|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 02, 00:05. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Vykdomi projektai » Radijo švyturys stratosferoje
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Radijo švyturys stratosferoje |
Parašytas: 2008 05 11, 13:58 |
|
|
|
Bet vat man įdomu pasidarė dėl šitokio daikto legalumo. Pirmiausia jis gali būti pavojingas lėktuvams, jei jų radarai neaptinka baliono. Bent jau kiek skaičiau, tai Amerikoje ar kur yra toks FAA (Federal Aviation Administration), kuriems, leidžiant balioną, reikia apie tai pranešti. O kaip Lietuvoje yra ? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 12, 00:16 |
|
|
|
Na aš irgi apie tai buvau pagalvojęs Pastaruoju metu bandžiau pats gaminti vandenilį, pildyti šiukšlių maišus ir leisti į dangų. Viskas lyg ir OK, tik sunku norint viską padaryti gerai, visus butelių, stiklainių, ir radiatorių sujungimus daryti su sriegiais. Nes reakciją labai sunku suvaldyti gaunasi... Buvau užpildęs gal kokius 5 vnt. 10 l šiukšlių maišus ir vieną 240 l šiukšlių maišą Ir vistiek, kyla tol, kol jau nebematai |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 12, 01:10 |
|
|
|
aha, jei per zinais isgirsime kad letuvoje nukrito lektuvas kai 10km aukstyje atsitrenke i siusksliu maisa tai zinosime kad ten tavo darbas
jei nori kad aukstai kiltu tau beje visai nereikia pildyti pilno maiso, uzpildai tik tiek kad kiltu o toliau isipus pats |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 12, 12:55 |
|
|
|
Tai šitą pilnai suprantu Čia buvo tik tokie kaip bandymai. Gal kada nors ateityje išbandysiu paleisdamas fotoaparatą į dangų. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 12, 20:39 |
|
|
|
Iernius rašo: |
Na aš irgi apie tai buvau pagalvojęs Pastaruoju metu bandžiau pats gaminti vandenilį, pildyti šiukšlių maišus ir leisti į dangų. Viskas lyg ir OK, tik sunku norint viską padaryti gerai, visus butelių, stiklainių, ir radiatorių sujungimus daryti su sriegiais. Nes reakciją labai sunku suvaldyti gaunasi... Buvau užpildęs gal kokius 5 vnt. 10 l šiukšlių maišus ir vieną 240 l šiukšlių maišą Ir vistiek, kyla tol, kol jau nebematai |
o kaip tu vandenili gaminai? is ko? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 12, 21:04 |
|
|
|
Natrio hidroksidas (kanalizacijos valiklis, dažniausiai "Kurimis" (tas iš daržo netinka )) + Aliuminis + Vanduo.
2Al(s) + 6NaOH(aq) → 3H2(g) + 2Na3AlO3(aq)
Su pusės buteliuko kurmio pagaminau apie 200 l vandenilio. Aliuminio tai irgi nemažai dėjau.
Šiaip tik atsargiai, tas kurmis yra labai piktas ir pradeda kandžiotis, jei jį palieti
Ir reakcija egzoterminė, todėl išsiskiria nerealiai daug šilumos. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 24, 13:37 |
|
|
|
Kaip būtų galima paskaičiuoti kiek vandenilio reikia, kad pakelti žinomo svorio krovinį į norimą aukštį? Čia kalba eina apie tuos pačius balionus.
Ir išties domina koks viso šio reikalo legalumas? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 24, 15:03 |
|
|
|
Susirandi oro ir vandenilio tankį. Paskaičiuoji, kiek gramų svers balionas pripildytas vandenilio ir kiek oro. Ir skirtumas taip šių dydžių ir bus keliamoji jėga. Na dar atimi baliono svorį. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 24, 15:20 |
|
|
|
Iernius rašo: |
Susirandi oro ir vandenilio tankį. Paskaičiuoji, kiek gramų svers balionas pripildytas vandenilio ir kiek oro. Ir skirtumas taip šių dydžių ir bus keliamoji jėga. Na dar atimi baliono svorį. |
O ko aš klausiau ar skaitei?
Supaprastinu klausimą, kiek reikia vandenilio, kad pakelti 2kg svorio krovinį į tarkim 1km aukštį ir kad daugiau nebekiltų. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 24, 15:58 |
|
|
|
Reikia tiek kad keltų. Aukštį tiksliai tik su GPS imtuvu galėsi nustatyti ir padaryti sistemą, kad prie tokio aukščio nukirptų balioną. Paprasčiau būtų kokį laikmatį pastatyti. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 24, 16:26 |
|
|
|
Ierniui - jei neturi ką pasakyt tai geriau ir nesakyk.
Tikiuosi bus bent vienas žmogus kuris suprato ko aš klausiau. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 05 24, 16:46 |
|
|
|
Visų pirma reikia žinoti oro tankį tame aukštyje. Tavo situacija-sunkus fizikos uždavinys. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|