|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 18, 04:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Senovinio tranzistoriaus S10S40C analogas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Senovinio tranzistoriaus S10S40C analogas |
Parašytas: 2008 04 13, 19:59 |
|
|
|
|
| sneikaz rašo: |
| Ai perskaiciau pirma zinute... Geras tas tavo diodas. |
Iš ko sprendi? Juk jis į abi puses visą laiką vienodus skaičius rodo, o pvz Digix sako, kad vienoj pusėje turi būti begalybė, o kitoj bele koks skaičius. Kuris iš Jūsų teisus?
| Dj.Mc.Matrane rašo: |
| Tai tu diodą ar tranzistorių tikrini?. |
Tikrinu diodą, kurį pradžioje palaikiau tranzistoriumi. Ant 200k skalės rodo 8,4 tiek ant vienos kojos, tiek ant kitos. Tai ant šitos skalės turėjo ne mažiau 100 būti? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 13, 20:04 |
|
|
|
|
| Paimk paprasčiausią lemputę ir elementą ir patikrinsi diodą be problemų... |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 13, 20:21 |
|
|
|
|
| Tas metodas tinka tik lauko tranzam tikrint... |
Gerai. Tada man pasakyk kokie gi tokie tranzistoriai naudojami kompiuterių motininėse plokštėse? Naminiai? |
|
Paskutinį kartą redagavo Tango7, 2008 04 13, 20:35. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 13, 20:23 |
|
|
|
|
| Nusistatai ant diodo tikrinimo funkcijos, juoda laida jungi prie korpuso arba vidurines kojos, su raudonu pereini per krastines kojas, rodys itampos kritima ant diodo. Apkeiti laidus atvirksciai ir pakartoji viska, turi rodyt OL. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 13, 20:31 |
|
|
|
|
| Nusistatai ant diodo tikrinimo funkcijos, juoda laida jungi prie korpuso arba vidurines kojos, su raudonu pereini per krastines kojas, rodys itampos kritima ant diodo. Apkeiti laidus atvirksciai ir pakartoji viska, turi rodyt OL. |
Tai aš taip ir matuoju tą diodą ir kaip jau ir sakiau multimetras rodo 0,184 -ant abiejų kojų vienodai. Ar taip ir turi būti su tuo diodu? Diodas išlituotas, nors neišlitavus rodė 0,128 irgi vienodai ant abiejų kojų.
Perjungus į varžų režimą ant 200k skalės rodo 8,4 tiek ant vienos kojos, tiek ant kitos. Ką tai sako? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 13, 21:26 |
|
|
|
|
| Tango7 rašo: |
| Ai perskaiciau pirma zinute... Geras tas tavo diodas. |
Iš ko sprendi? Juk jis į abi puses visą laiką vienodus skaičius rodo, o pvz Digix sako, kad vienoj pusėje turi būti begalybė, o kitoj bele koks skaičius. Kuris iš Jūsų teisus?
|
as sitaip nesakiau, jei zinotum kas yra diodas butum suprates.
diodai i viena puse praleidzia i kita ne.
kaip jau minejau is diodai ir mosfetai dazniausia kai nusibaigia uzsitrumpina visai. islituoti nera butina matuojant
pamatuoji tarp koju vienaip, paskui suketi testerio laidus vel panatuoji, jei yra skirtumas tai gerai, jei nerodo 0 omu (200 omu skaleje) tai irgi turbut gerai |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 13, 21:37 |
|
|
|
|
Gerai. Tada man pasakyk kokie gi tokie tranzistoriai naudojami kompiuterių motininėse plokštėse? Naminiai? |
Va cia tai prajuokinai Anekdotas
Sorry uz OT |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 14, 07:32 |
|
|
|
|
| Artimonas rašo: |
Va cia tai prajuokinai Anekdotas
Sorry uz OT |
Gerai jei supratai kas iš ko juokiasi, nes rašydamas naminiai aš turėjau galvoje mano nuorodoje aiškiai parašytus žodžius "Это верно для большинства N-канальных полевиков в корпусе DPAK и D²PAK, применяемых на материнских платах и видеокартах." Rusų kalboje tranzistorius turi žargoninį pavadinimą - "полевик", o jei Jūs traktuojate tai kaip lauko tranzą, tai greičiausiai neteisingo tiesioginio vertimo išdava. Pataisykit jei aš neteisus. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |