Elektronika.lt
 2025 m. lapkričio 26 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2025 11 26, 22:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Principinės elektrinės schemos » Lc meter
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume

Puslapis 23
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 Dėl LC metro.
PranešimasParašytas: 2008 04 09, 17:01 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Alfredas59
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Dėl LC metro.

http://electronics-diy.com/lc_meter.php

Ir turiu Pora klausimeliu:
1) Koki programeri naudoti?
2) Is kur gauti soft'a kontroleriui?
3) Kur yra pirkt 3v rele? (visur yra 5V)
4) Ka daro mygtukas SW?

Pasidariau šį LC metrą. Anksčiau toje svetainėje buvo ir softas PIC' ui. Jei dar reikia, tai jokių problemų. Rėlę naudojau 5V, bet nejungiau varžos. Programatorius tinka bet koks. Aš naudojau PICPROG gold. SW mygtukas skirtas kalibravimui, svetainėje viskas detaliai aprašyta.
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 09, 17:42 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
O kuo blogai pirktinis? Šitas kažko įtartinai mažai detalių turi. Ne viską gi gali padaryti "iš trijų"...
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 09, 18:00 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
pirktinis blogai todel kad neturi autorange

ten tokius principu daroma
http://cappels.org/dproj/Lmeter/lmet.htm

o ta shema kur cia parodyta gali matuoti nuo 1pf iki 1uf vienu diapazonu

siap tai ir piktiniai ir tie samadielkiniai matuokliai turi didele problema kad matuoja tik idealias rites ir kondensatorius. kai rite turi talpuma tai pradeda rodyti nesamones.

ir deja neparodo ESR todel panaudojimo galimybes nelabai kokios
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 09, 20:48 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Jau ko, ko, bet matavimo prietaisų gamybos aš tikrai nedaaugsiu Smile
Vat samadielka tai tikrai rodys bet ką.
Be to, ar reikia tikslaus kondo iki 100pf. (nuo 10pf. rodo tikrai gerai)? Turbūt, kad ne. Jei jau darai kažką ir nori rimtai pasidaryti, tai derinsi (parinkinėsi kondus) ir to "lygiai tiek kiek parašyta" niekada nesigaus. O jei reikia dviejų vienodų kondų (garse) tai išrinksi ir su pirktiniu.
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 09, 21:16 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
nenuvetink mano samadielku, pvz mano pagamintas prietaisiukas matuoja daug tiksliau uz betkoki pirktini ir galetu matuoti isvis kokium nori tikslumu tik reikia sukalibruoti.

deja kaip mienjau problema tokia kad sakykime uzdedi 100pf kondensatoisu rodo tesingai 1000.2pf , uzdesi 1uf kondensatoriu jau rodo 900nf

sinoma cia butu galima sudaryti kokia koregavimo lentele, kad patikslintu rezultata, bet nera prasmes.

o su ritemis isvis baisu. sakykime tu turi transformatosiu nori pamatuoti jo induktyvuma, ir isvis uzgeneruoja arba talpumas iskreipia rezonansa ir gaunasi netesingas rezultatas. kartais isvis rite matuojasi kaip kondensatorius jei jos labai didelis induktyvumas.

bet cia tiesiog tu pprastu prietaisu beda, nera neimanoma padaryti tobula matuokli kuris gales net pamatuoti vielines varzos induktyvuma.
betkokiu atveju savos gamybos preietaisas geraiu sukalibravus nenusileis net barngiausiam pirktiniam. nes pigiu jie isvis nekalibruoja.

o tiek kie parasyta anr detales niekada ir nebus, nes jug detales nera tikslios
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 10, 04:39 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Nenoriu aš niekieno darbo nuvertinti.
Su savo MASTECH problemų niekada neturėjau. Buvo (męs RATANE juos pirkom) partijos ryškiai brokuotos. PARTIJOS, bet buvo ir nepriekaištingų-niekas niekur nešokinėja, neplaukioja. Matuojant C ir L telpa į gamintojo duotas paklaidas.
Ir padarytas ne "iš trijų dalių" bet viduj 12 mikroschemų (nesakau, kad tai kažkoks pliusas).
Ir dar, o tai pagal ką kalibravo, kurdami tą schemą, kur darei (kitas darys) gal irgi pagal nekalibruotas samodielkas, kurioms paklaidos lentelės reikalingos? Jei sakai, kad nėra tikslių "profesionalių" ar net laboratorinių.
Beje dirbau ir matuodavom požeminius kabelius po 20 ir daugiau kilometrų. Rasti tiksliai gedimą, po žeme (kai negali nei fiziškai prikasioti duobių, nei, kad galima karpyti kabelį) kuris jungia 20 000 pokalbių vienu metu (15 metų atgal grynai analoginis ryšys). Jei nebūtų tikslių (labai tikslių) prietaisų, tarpmiestinis ryšys būtų neįmanomas.
Tilto principu matuojant L, C, R, U... gali gauti iki 0,000x tikslumą...
O čia per daug jau primityvu MAN atrodo.
P.s. dariausi kažkada, tik analoginį-kokio tikslumo "atraminius" kondus-induktyvumus įdedi-tokio lygio tikslumą ir gauni. O su skaitmena, manau, reikalai dar prastesni.
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 10, 14:40 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
kalibravima savos gamybos aparatasms reikia atlikti pagal 1 arba 0.1% kondensatorius. o del riciu tai deja tenka pasitenkinti 10%-20% tikslumu

o del tiklsumo tai cia kaip ir paprasta. svarbu kad etalonines detales del temperaturos ar senejimo toli neplaukiotu.

sakykime tu pagamini kad it pati primityviausia preietaisa. pamatuoji juo etalonini kondensatoriu ir pamatai kad rodo netesingai, zinoma tu pareduliuoji taip kad rodytu tiek kiek parasyta ant etalono. ir jei jis visada rodo vienodai tai tiek ir tereikia, turi prietaisa kurio tiklumas toks kaip tavo etalono.
kiek zinau i visokius matavimo prietaisus deda gana tikslias detales, tam kad ju kalibruoti nereiketu.
bet kai prietaisas su procesorium tai nebesvarbu ar tu idejai 1000.0pf kondensatoriu ar 976.2pf tisiog procesoriui pasakysi koks jis idetas ir tiek tereikia.
kas dar gerai kad tada galima deti stabilius zerutinius kondensatorius, kurie siap labai netikslus.
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 10, 15:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Aš ne tą kalibravimą turėjau galvoje, teisingiau nužioplinau ir ne taip parašiau. aš apie, kuo parinkinėsi dalis savam? Irgi kita samodelka?
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 10, 16:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
detales dedu kokias papuole, dik stenmgiuosi si didesniu temperaturiniu stabilumi surasti.

tiesiog isdedi betkokias varzas ir kondensatorius.

tada pasimi viena tiklia detale, sakykime 0.1% kondensatoriu ant kurio parasyta 40892pf tada suderinu kad mano prietaisas rodytu tiek kiek ant to kondensatoiraus parasyta. cia grynai prograniskai keiciant koeficientus formulese.

va ir viskas gatava. del patikimumo jei imanoma patikrinu ka rodo matuojant kitas didelio tikslumo detales, jei rodo tesingai tai viskas gerai.
nors kaip minejau buna problemu su automatiniu diapazonu nes nelenegva pasiekti idealu tiesiskuma miliono kartu diapazone.

bet cia ti tapk kitko tas tikslumas, nes realiai tai jo niekam jug nereikia.
tik siap malonu kai gali pasakyti kad turi 0.1% tikslumo preitaisa Smile
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 11, 05:29 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Digix rašo:
detales dedu kokias papuole...
cia grynai prograniskai keiciant koeficientus formulese...

Čia mano "senatvės" liga, matomai. Kai matavimo prietaiso aprašyme pamatau žodį su šaknimi "PROG", kuo toliau nuo tokio Smile

Digix rašo:
bet cia ti tapk kitko tas tikslumas, nes realiai tai jo niekam jug nereikia.
tik siap malonu kai gali pasakyti kad turi 0.1% tikslumo preitaisa Smile

Bet tik pasakyti, o iš tikro juk jo tikslumas 1...5% ?
Ar ne taip? Mano aparatas rodo gerai ir 180pF. (+-0,5%-tikslesnio neturiu, bet karinis) su užrašu 178pF. ir 1 mkF. su užrašu 0,5% ir 27mkF. (padėtis 200 mkF.) su užrašu 1% Viską rodo sąžiningai. Tai kuris vertingesnis? Ar aš apie savadarbio tikslumą ne taip supratau?
P.s. o tas droselis dar veikia Smile
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 11, 06:30 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
koks tas tikras tikslumas nezinosi, nes cia nuo kalibravimo priklauso, sakykime pridedu ta etalona ant kurio parasyta 1000pf jis tiek ir rodo.
tai nieko toliau ir nesuzinosi nebent gautum dar tikslesni kondensatoriu arba rite ant kurio galetum patikrinti jo tiksluma.

taip kad realiai tikslumas yra panasus i to kondensatoriaus kuri naudojai kalibracijai tiksluma. nu o del gamintojo uzrasytu duomenu tai ar sutikti ar ne nezinau Very Happy

bet siap tai tikslumas manau ir tu sutiksi kad nera labai svarbu(jei reikia tiesiog parinkti vienodas detales nesvarbu ka jis rodo), labiau kas man patiko tai kad mano prietaisai dirba viename diapazone tai jam nesvarbu ka idesi pamatuos be jokiu perjunginejimu.
be to dydis labai mazas ir dirba nuo baterijos baisiai ilgai.
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 11, 08:31 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
saulele2211
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Digix rašo:
...
bet siap tai tikslumas manau ir tu sutiksi kad nera labai svarbu(jei reikia tiesiog parinkti vienodas...) labiau kas man patiko tai kad mano prietaisai dirba viename diapazone tai jam nesvarbu ka idesi pamatuos be jokiu perjunginejimu.
be to dydis labai mazas ir dirba nuo baterijos baisiai ilgai.

Aš gi ir rašiau, kad svarbu TIKTAI vienodumas.
O tavo aparate pliusai be abejo yra, kuriuos išvardinai. Jei daug dirbi, žinoma. O aš jį išsitraukiu kartą į męnesį, į du Smile Buvo pusmetį "be darbo"... Smile
Aš, žinoma tik už tokius gaminimus, tik, kad jau daryta ir bandyta bei įsitikinta, kad kam laiką gaišti, geriau nusipirkti. Tuo labiau, kad konkretus LC matuoklis man naujas kainavo 35lt. Smile Buvo partija su saugikliais be vielutės viduje Smile) O sugaišti numatytą laiką geriau panaudoti uždarbiui arba "varnoms pasišaudyti" Smile
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 11, 14:41 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
JonasK
Užkietėjęs dalyvis
Užkietėjęs dalyvis
O man atrodo Jūs plika akimi ieškote saulėje dėmių. Mėgėjiškiems reikalams pilnai pakanka 10% tikslumo. Rimtesnę schema derinti vistiek reikės.

PranešimasParašytas: 2008 04 11, 15:15 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Digix
VIP narys
VIP narys
saulele2211 rašo:

Aš, žinoma tik už tokius gaminimus, tik, kad jau daryta ir bandyta bei įsitikinta, kad kam laiką gaišti, geriau nusipirkti. Tuo labiau, kad konkretus LC matuoklis man naujas kainavo 35lt. Smile Buvo partija su saugikliais be vielutės viduje Smile) O sugaišti numatytą laiką geriau panaudoti uždarbiui arba "varnoms pasišaudyti" Smile

nu cia tau irgi pritariu, jei turi arba negbrangiai gauni tai neverta gamintis. bet jei neturi tai simtais litu uz toki niekala moketi manau nelabai verta.

Citata:
O man atrodo Jūs plika akimi ieškote saulėje dėmių. Mėgėjiškiems reikalams pilnai pakanka 10% tikslumo. Rimtesnę schema derinti vistiek reikės.

cia daugiau ne apie tai kalbama buvo o tai kad namuose gamintas prietaisas tisklumu nenusiledzia gamykliniam ir turint noro galima pasiekti betkoki tiksluma.
 Lc meter
PranešimasParašytas: 2008 04 11, 15:20 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
str
Senbuvis
Senbuvis
Čia tai kondikas. Tokio nominalo ir tikslumo niekas neturi. Laughing
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

Sveiki ir ekologiški maisto produktai

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

„Mokslo sriuba“

www.matuok.lt - Interneto spartos matavimo sistema

Programuotojas Tautvydas – interneto svetainių-sistemų kūrimas

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

Draugiškas internetas

FS25 Tractors
Farming Simulator 25 Mods, FS25 Maps, FS25 Trucks
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS25 Mods
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
FS25 Mods
FS25 Maps, FS25 Cheats, FS25 Install Mods
FS25 Mods
Farming Simulator 25 Mods,
FS25 Maps
ATS Trailers
American Truck Simulator Mods, ATS Trucks, ATS Maps
Must have farming mods
Farming simulator modhub, Best farming simulator mods
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Ets2 mods, Ats mods, Beamng drive mods
allmods.net
„MokslasPlius“ – mokslui skirtų svetainių portalas
www.mokslasplius.lt
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
LTV.LT – lietuviškų tinklalapių vitrina
www.ltv.lt/technologijos/
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
Mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“
www.mokslofestivalis.eu