|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 25, 11:46. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Įvairūs » Tarpai tarp molekuliu.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 16:02 |
|
|
|
Koki galima bandyma atlikti namu salygomis, tarpu tarp molekuliu irodymui, vandens maisymas su kita spalvota konsistencija tinka? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko |
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 16:27 |
|
|
|
tarpu tarp molekuliu beveik nera skysciuose ir kietuose kunuose, tarpai yra tik dujose.
ta irodyti galima paprastai nes skysciu ir kietu kunu negalima suspausti.
labai nedaug suspausti visdelto imanoma tai tarpai butent tokie ir yra. |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 18:45 |
|
|
|
Bet tas bandymas kai i h2o ilasinama spalvine konsistencija tinka? |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau. Ir man tai patiko |
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 18:48 |
|
|
|
Galima ir nieko nespaudziant. I plona stiklini vamzdeli iki puses pripilk vandens, virsuj uzpilk spirito (tik negerk ). Pasizymek su markeriu virsutini skyscio lygi, tada vamzdeli papurtyk ir pamatysi, kad lygis sumazejo, nes vanduo sulindo i spirita . |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 19:06 |
|
|
|
O aciu bus geriau negu su dazais arba fairy terliotis tik idomu ar mokytoja spirito tures O jei mokytoja uzvire h2o ir idejo arbatini sauksteli jisai ikaito, tada sake man prieiti ir su juo paliete mano ranka, aisku man buvo karsta, tai ka sitas bndymas rodo? |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 19:10 |
|
|
|
Visu pirma- rodo, kad mokytoja nusizenge profesinei etikai ir konstitucijai (kankinimas ), o dave uzuomina apie medziagu silumini imluma. |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 19:17 |
|
|
|
xina rašo: |
Galima ir nieko nespaudziant. I plona stiklini vamzdeli iki puses pripilk vandens, virsuj uzpilk spirito (tik negerk ). Pasizymek su markeriu virsutini skyscio lygi, tada vamzdeli papurtyk ir pamatysi, kad lygis sumazejo, nes vanduo sulindo i spirita . |
nesamone, lygis nei kiek nesumazes
Citata: |
Bet tas bandymas kai i h2o ilasinama spalvine konsistencija tinka? |
ir ka tas bandymas parodo? kas is to kad ilasinus dazu i vandeni jis nusidazys? |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 19:17 |
|
|
|
Kaip tai susije su tarpais tarp molekuliu? |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 19:30 |
|
|
|
Citata: |
nesamone, lygis nei kiek nesumazes |
Kaip cia tokiu kasdieniu dalyku nezinai . Tada paklausk pilstuko gamintoju . Ir butelyj gerokai sumazeja, nors ir isyla, tik nesakyk, kad isgaruoja. Sitas bandymas yra aprasytas fizikos vadovelije. |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 19:34 |
|
|
|
tai einat molekulines kinetines teorija ? atspejau ? Tavo teiginys su dazais ir vandeniu netinka nes del difuzijos , medziagu daleles susimaiso del ju netvarkingo judejimo ir tampa vienalytemis. Molekuliu tarpus geriausiai atspindi dujos. Nes kaitinant dujas tarpai tarp molekuliu dideja ir jos pradeda vis greiciau judeti. |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 19:40 |
|
|
|
vien kaitinimas nieko neirodo net su dujomis, nes jei tu turi gelezini baliona tai kaitink ji kiek nori tarpai nekinta.
cia viskas priklauso suo slegimo jei duja ssuapausi iki keliu simtu atmosferu jos toliau nebesispaudzia kai pasiekia skyscio tanki |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 19:53 |
|
|
|
Digix rašo: |
vien kaitinimas nieko neirodo net su dujomis, nes jei tu turi gelezini baliona tai kaitink ji kiek nori tarpai nekinta. |
Pvz turi metalini cilindra ir stumokli jame yra tam tikras turis duju (oro arba kitokiu) esant pradinei temperaturai stumoklis yra pradineje padetyje. Dujas izobariskai kaitinant jos ims plestis, ir stums stumokli, nes molekules atsimusineja i ta cilindra ir pasiima silumos. Prisimink silumini spinduliavima. |
|
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 20:03 |
|
|
|
kionig rašo: |
vien kaitinimas nieko neirodo net su dujomis, nes jei tu turi gelezini baliona tai kaitink ji kiek nori tarpai nekinta. |
Pvz turi metalini cilindra ir stumokli jame yra tam tikras turis duju (oro arba kitokiu) esant pradinei temperaturai stumoklis yra pradineje padetyje. Dujas izobariskai kaitinant jos ims plestis, ir stums stumokli, nes molekules atsimusineja i ta cilindra ir pasiima silumos. Prisimink silumini spinduliavima. |
nu bet kas cia bendro su tarpais tarp molekuliu?
lygiai tas pats gali buti parodoma tiesiog su jega stumdant stumokli |
|
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |
Parašytas: 2008 04 09, 20:06 |
|
|
|
kionig rašo: |
nu bet kas cia bendro su tarpais tarp molekuliu?
lygiai tas pats gali buti parodoma tiesiog su jega stumdant stumokli |
O tu tj savo stumokli stumdai greitai ir lengvai? |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
|
|
Tarpai tarp molekuliu. |