|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 06 30, 00:23. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Akustika » koloneliu gamyba su SDS164 ir DT105H, suprojektavom deze
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
koloneliu gamyba su SDS164 ir DT105H, suprojektavom deze |
Parašytas: 2008 04 02, 11:37 |
|
|
|
|
manyciau, kad 30 litru dezute butu kaiptik, o fazika reiktu truputuka paderinti 50-57 Hz intervale is klausos... (t.y. pasizaidussu vamzdziuku kokiu nors )...(pagrindinai keisis GD paremetras...siek tiekd azniu juosta).
Beje, o pati programele yra ciudnesne... nes nesuprabtu, kokia prasme vaizduoti GD zemiau 20Hz, jeigu tenais garsiakalbis net nesnypscia .... na, tai tik niuansai  |
|
_________________ 860346985
Kai kurių dėsningumų supratimas neatleidžia nuo daugelio faktų žinojimo. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 02, 15:43 |
|
|
|
|
| To Klaustukas-keisti pas tave TS parametrai.Aš nauduojau parametrus iš datasheeta-Fs-51,9Hz,Qts-0,5,Vas-23,1 Ltr,SPL-88,8dB.Skaičiuota su WinSDbeta-viskas atitinka,ir DL apie 11-15,FI-42Hz.Del SPL-realiai gausi ne 88,8dB,bet 3dB mažiau/85,8-86dB/-corpus loss.Del kupros ant 80-120Hz-tai daro imant aukštesni FI-didesni negu Fs-tai daro autosubams arba disco styliaus muzikos megejai,DIY forumose ne labai rekomenduoja taip daryti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2008 04 02, 18:55 |
|
|
|
|
pirma tai aciu labai uz atsakymus ir pagalba
pamodeliavau ir apsistojau ties tokiais nustatymais:
http://download.yousendit.com/7753F0556AEA5029
del parametru tai taip - jie skiriasi nuo pateiktu gamintojo - as juos matavausi pats ir is idomumo ir entuziazmo as naudosiu pamatuotus parametrus
siaip koloneles darausi nes idomu man ir labai nepergivensiu jei kazkur busiu suklydes aisku del to stipriai jusu klausineju ir daug skaitau kad nesuklysti
del faziko tai man minimalus ilgis 13 cm yra per ilgas
prie dabartines situacijos fazikas pas mane 8 cm
kitas dalykas as noriu deti is priekio uzapvalinta fazika vien del estetikos ir bandysiu pasitiketi programa ir istatyti toki ilgi koki man suskaiciuos
jei pritariat dabartiniam rezultatui tada pereinu prie dezes projektavimo  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 02, 19:56 |
|
|
|
|
rezultatas kaip geras, tik patarciau poto eksperimentiskai pakaitalioti faziko ilgi, issirink tau labiausia patikusi.... nepamirsk paie filtrus, nes jie kurkas labiau itakos skambejimo "kofortiskuma"... . |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 02, 23:34 |
|
|
|
|
siaip man idomu kaip ta faziko ilgi pakaitalioti ?
pirkti keiciamo ilgio fazika ?
matot as noriu ideti grazu fazika su uzapvalintu priekiu
pvz toki: http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&acc=show&frame=2&fid=74&begin=8#
ir noretusi kad skyles nereiktu kelis kartus pjauti ar koreguoti jos diametra
dar bus klausimu kai prieisiu prie filtru siaip planuoju ir detales kokias imtesnes filtram panaudoti
dabar noriu deze baigti projektuoti ir atiduoti supjaustyti ruosinius
darysiu rimta deze is 22 mm dulkiu plokstes dar imesiu keleta pertvaru korpusui pastiprinti ir jei noras bus iremsiu garsiakalbi i priesinga koloneles sienele
zodziu projektas bus nepigus bet gal rezultatas bus idomus  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 03, 00:23 |
|
|
|
|
| klaustukas rašo: |
| siaip man idomu kaip ta faziko ilgi pakaitalioti? |
susisuk iš popieriaus ir suklijuok, arba naudok tualetinio popieriaus tūtą, išilgai perpjovęs kiek reikia ir taippogi suklijavęs paskui. Galėsi karpyt ir gaila nebus  |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 03, 02:02 |
|
|
|
|
Arba kanalizacini uz pora lituku nupirkti
| leopard rašo: |
| siaip man idomu kaip ta faziko ilgi pakaitalioti? |
susisuk iš popieriaus ir suklijuok, arba naudok tualetinio popieriaus tūtą, išilgai perpjovęs kiek reikia ir taippogi suklijavęs paskui. Galėsi karpyt ir gaila nebus  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 03, 08:49 |
|
|
|
|
| Pas mane pirmam variante fasikas irgi buvo apie 8 sm,bet kadangi kamb apie 15 m2,tai gaudavosi rezonansinis pikas ant ŽD,po to aš pažeminau FI nuo 55 iki 42 Hz/ilgesnis FI/ ir dingo baubimas,garsas pasidare naturalesnis.Eksperimentuok su kolonele ten kur ja nauduosi.Kai proektuosi deže-ne pamiršk kad garsiakalbis turi apie 1-1,5 Ltr turi ir tavo pertvaros irgi.Tai realiai V t.b.-V pagal WinSD plus V pertvaros plus V garsiakalbio. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 03, 13:01 |
|
|
|
|
na del faziko dar pasuksiu galva
sestadieni uzleksiu i spikare paziresiu kas ten per fazikai
tikrai man negaila $$ ant normalaus reguliuojamo faziko
del dezes turio tai taip viskas apgalvota ir garsiakalbio ir faziko ir kitu daliu turiai bus prideti prie 30 litru
kai nupaisysiu parodysiu kaip ten viskas gavos  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 03, 16:35 |
|
|
|
|
dar imesiu keleta pertvaru korpusui pastiprinti ir jei noras bus iremsiu garsiakalbi i priesinga koloneles sienele
|
Ka duoda toks garsiakalbio iremimas? Ar remiasi i kazkokia demferuojancia medziaga guma ar tiesiog i pertvara?
Domintu 22 " garsiukui
Ar tai privaloma ireminti, ar rekomenduotina ar tai tik lakios fantazijos vaisius? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 03, 18:41 |
|
|
|
|
tas iremimas ar ka duoda ar ne negaliu pasakyti
dazniausiai tai garsiakalbi iremia i prie koloneles sienos priklijuotos marmuro ar svino plokste ir iremti reiktu per tarpine pvz kauciuka kuri deti reik tarp garsiakalbio magneto ir ramscio
tiktai ziurek kad magnete nebutu skyles nes buna ausinimas ritem tai jei ja uzdarysi gali buti problemu
kiek tas duoda efekto as nezinau
aplamai as koloneles darau is idomumo ir man tai daugiau hobis kuris trupti valgo pinigelius
tiesiog smalsu isbandyti ir tiek
beto norisi padaryti 1 metro arba truputi aukstesnes koloneles o kadangi garsiakalbiui bus daroma 30 l deze tai ta turi reikia kazkuom pripildyti tai ir dedu pertvaras iremimus ir t.t.
zodziu pamatysim kas gausis
dar planuoju bitumine danga o ne sintepona panaudoti sienom
arba uzdeti bitumine ir ant virsaus plona sintepono sluoksni  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 03, 18:58 |
|
|
|
|
| garsiakalbis itvirtinamas tam, kad esant didelems galioms- maziau persiduoti vibraciju priekinei sienelei nuo paciso garsiakalbio remos... nes tas "ireminimas", kaip jus sakote, sugeria garsiakalbio krepsio vibracija, del ko ju maziau nueina i priekine sienele... ireminimas tikrai patartinas dalykas yra, aisku, gal sitiems peerlesasm tai ri netaip aktualu, bet va subams- tikrai patarciau(ir netik as) juos atremti i kokia nors svyno plokste, ar kita amorfine medziaga, sugeriancia vibracija... gariakalbi patartina taipogi deti ant priekines sieneles per kokia nors tarpine. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 03, 20:24 |
|
|
|
|
daba galvoju kokio aukscio deze daryti
siaip patartina ausu lygyje
planuoju daryti apie 1 m bet va jei pastatyei ant spygliu tai uzaugs deze apie 5 cm
ar daryti kokia 90-95 cm
kokio aukscio jus darot koloneles ?
aisku jei staciakampe deze daryti tai geriausia daryti "aukso pjuvio" deze bet tokios nenoriu
kazkada planavau daryti su paversta siena bet dabar persigalvojau  |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |