|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 21:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Kokie MS8218 MASTECH (574Lt) trūkumai?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Kokie MS8218 MASTECH (574Lt) trūkumai? |
Parašytas: 2008 03 30, 10:18 |
|
|
|
|
| Kokie MS8218 MASTECH (574Lt) http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=57554# trūkumai, jeigu nežiūrėt į kainą? Atsižvelgiant į naudojimo paskirtį - kompiuterio plokščių pvz motininės, vaizdo plokštės, maitinimo bloko ir kitų elementų testavimas. Tiesiog kaip pradedantis elektronikas bijau nusipirkti pigų daiktą, kuris niekuo man negalės padėti. Ar gali pvz šis multimetras kokiu tai kampu kompensuoti kitų įrankių pvz oscilografo nebuvimą? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 30, 10:33 |
|
|
|
|
| Na nezhinau ar tau tokio reikia:) pas mane uzh 25Lt ir uzhtenka, na tik galetu buti dar kondensatoriu talpos matavimas:) ir tiek:) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 30, 10:48 |
|
|
|
|
| Tomka? rašo: |
| Na nezhinau ar tau tokio reikia:) pas mane uzh 25Lt ir uzhtenka, na tik galetu buti dar kondensatoriu talpos matavimas:) ir tiek:) |
Na šiaip aš suprantu, kad žymiai pigiau pakeisti visus kondensatorius naujais ir galvos nesukti dėl jų talpos, bet... kažkodėl norisi žinoti jų talpą, o meistrauti papildomus prietaisus talpos matavimui man dar skausminga tema. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 03 30, 13:37 |
|
|
|
|
Nusipirk multimetra uz kokia 60 litu su talpumo matavimo funkcija ir tavo isvardintiems darbams jo pilnai uzteks.Arba papildomai atskira LC matuokli(kazkur~130Lt).
Jei galvoji remontuot impulsinius maitinimo blokus-butinas oscilografas,be jo prapulsi.
Ir multimetras nei uz 50,nei uz 500 oscilografo nepakeis. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 03 30, 15:22 |
|
|
|
|
| gnt73 rašo: |
| Nusipirk multimetra uz kokia 60 litu su talpumo matavimo funkcija ir tavo isvardintiems darbams jo pilnai uzteks.Arba papildomai atskira LC matuokli(kazkur~130Lt). |
Žiūrėjau aš tą MY6243 MASTECH http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=34577 (už 144Lt) talpumui matuoti, bet kad labai jau mažus talpumus matuoja - tik iki 200uF, o pvz kompiuterio motininėje stovi kondensatoriai po 1500-2200uF - reiškiasi nieko nepamatuosi. O tas brangus MS8218, bet jo riba 5000uF... Dar man kaip pradedančiam patinka, kad pas MS8218 yra automatinė perkrovų apsauga, o tai reiškia, kad šio prietaiso neišeis sudeginti... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 03 30, 22:41 |
|
|
|
|
Apsauga nuo perkrovos dabar yra multimetruose uz 11Lt
Nustatyt,geras ar blogas elektrolitas keleto tukstanciu mkF talpos,galima su tuo paciu 11Lt kainuojanciu multimetru perjungus ji i varzu matavimo rezima-didelio tikslumo ten nereikia,kondas buna arba geras arba ne.
Ir matau tu galvoji,kad brangus prietaisas kompensuos tau ziniu trukuma.Nieko panasaus-jei nesugebesi su paprastu issiverst,10 kartu brangesnis irgi nieko nepades.Remontuojant maitblokius,0,05% tikslumo prietaisas reikalingas kaip suniui penkta koja  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: Kokie MS8218 MASTECH (574Lt) trūkumai? |
Parašytas: 2008 03 30, 23:49 |
|
|
|
|
| Tango7 rašo: |
Tiesiog kaip pradedantis elektronikas bijau nusipirkti pigų daiktą, kuris niekuo man negalės padėti. Ar gali pvz šis multimetras kokiu tai kampu kompensuoti kitų įrankių pvz oscilografo nebuvimą? |
iapc tokiam reiketui vengti brangius prietaisu nebent turi pinigu sekanciam nupirkti kai sita iskepsi
o osolografo multimetru nepakeisi. tai jau geraiu pirk us tokia kaina osilografa bent jau sena ir koki pigu multimetra.
naudos bus nepalyginamai daugiau. nes osilografas yra pagrindinis prietaisas darant ka nors sudetingesnio nei mirgsiuka.
multimeteru gali nebent patikrinti ar gera batareika pamatuoti itampa arba tranzistoriu, ar dar koki trumpa jungima surasti, daugiau nieko labai naudingo.
tie bargus multimetrai daugiau reikalingi dirbant lauke kai nori kad butu patikimas ir istvermingas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 01, 11:31 |
|
|
|
|
| gnt73 rašo: |
Apsauga nuo perkrovos dabar yra multimetruose uz 11Lt
|
Na ten greičiausiai tik apsaugos imitacija, kuri realiai neveiks, kai tuo metu pas brangesnį garantuotai suveiks. Smulkmena, bet malonu.
| Citata: |
| Nustatyt,geras ar blogas elektrolitas keleto tukstanciu mkF talpos,galima su tuo paciu 11Lt kainuojanciu multimetru perjungus ji i varzu matavimo rezima-didelio tikslumo ten nereikia,kondas buna arba geras arba ne. |
Vat man įdomu kokio lygio tas kondų matavimas varžų režime. Nes brangesnis turėdamas specialiai tam tikslui skirtą funkciją parodys tikslią kondo talpą, o pigesnis tik duos suprasti, kad kondas dar gyvas, bet ant kiek jis ten gyvas galima tik paspėlioti. Čia panašu į būrimą kortomis, o ne į tikslius matavimus. Pabūsiu biurokratas, bet toks matavimo būdas instrukcijoje nenumatytas
| Ir matau tu galvoji,kad brangus prietaisas kompensuos tau ziniu trukuma. |
Aha!
Remontuojant maitblokius,0,05% tikslumo prietaisas reikalingas kaip suniui penkta koja  |
Vat čia jau rimtas ir naudingas atsakymas.
| Jei galvoji remontuot impulsinius maitinimo blokus-butinas oscilografas,be jo prapulsi. Ir multimetras nei uz 50,nei uz 500 oscilografo nepakeis. |
Aš norėčiau truputį paprieštarauti, nes pvz matau yra toks "Multimetras stalinis MS8050 MASTECH" http://www.lemona.lt/index.php? page=item&i_id=57552 , kuris kaip ir oscilografas matuoja dažnį net iki 2MHz, turi sąsąją su kompiuteriu, tai mano supratimu jis nuo tikro oscilografo atsilieka tik mažu matavimo dažniu...  |
|
Paskutinį kartą redagavo Tango7, 2008 04 01, 11:45. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 01, 11:42 |
|
|
|
|
| Vat man įdomu kokio lygio tas kondų matavimas varžų režime. Nes brangesnis turėdamas specialiai tam tikslui skirtą funkciją parodys tikslią kondo talpą, o pigesnis tik duos suprasti, kad kondas dar gyvas, bet ant kiek jis ten gyvas galima tik paspėlioti. Čia panašu į būrimą kortomis, o ne į tikslius matavimus. Pabūsiu biurokratas, bet toks matavimo būdas instrukcijoje nenumatytas |
parodys jis tik talpą o ne ESR.......Tad kaip ir nenaudinga toki brandų aparatą pirkti.... |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
Parašytas: 2008 04 01, 11:57 |
|
|
|
|
"Dj.Mc.Matrane"
| parodys jis tik talpą o ne ESR.......Tad kaip ir nenaudinga toki brandų aparatą pirkti.... |
O tai ar ne pagal talpą sprendžiam pasilikti tą kondiką ar mesti lauk? Ir, beje, prie kokios talpos lyginant su nominalu kondikas metamas lauk? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 01, 12:03 |
|
|
|
|
Na kadangi sakai kad impulsinius taisysi tai manau žinai šitai:
Low ESR capacitors are imperative for high efficiencies in power supplies.
It should be pointed out that this is only a simple model and does not include dielectric absorption (soakage) and other non-ideal effects associated with real electrolytic capacitors.
Since the electrolytes evaporate, design life is most often rated in hours at a set temperature. For example, typically as 2000 hours at 105 degrees Celsius (which is the highest working temperature). Design life doubles for each 10 degrees lower[1], reaching 15 years at 45 degrees. Most Electrolytic capacitors are rated for 85 degrees Celsius maximum. |
|
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 01, 12:47 |
|
|
|
|
| Dj.Mc.Matrane rašo: |
Na kadangi sakai kad impulsinius taisysi tai manau žinai šitai:
Low ESR capacitors are imperative for high efficiencies in power supplies.
It should be pointed out that this is only a simple model and does not include dielectric absorption (soakage) and other non-ideal effects associated with real electrolytic capacitors.
Since the electrolytes evaporate, design life is most often rated in hours at a set temperature. For example, typically as 2000 hours at 105 degrees Celsius (which is the highest working temperature). Design life doubles for each 10 degrees lower[1], reaching 15 years at 45 degrees. Most Electrolytic capacitors are rated for 85 degrees Celsius maximum. |
Na ir kaip tai susiję su mano klausimu. Negi nori man įteigti, kad kompuose naudojami Low ESR kondensatoriai yra amžini? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 01, 21:48 |
|
|
|
|
....................
Vat man įdomu kokio lygio tas kondų matavimas varžų režime. Nes brangesnis turėdamas specialiai tam tikslui skirtą funkciją parodys tikslią kondo talpą, |
Nauju elektrolitu leidziamas talpumo svyravimas buna ne maziau plius/minus 20%.Cia jei rimtas gamintojas.Kitu paklaidos siekia dar daugiau.Ka tu cia darysi su tiksliu prietaisu
Aš norėčiau truputį paprieštarauti, nes pvz matau yra toks "Multimetras stalinis MS8050 MASTECH" http://www.lemona.lt/index.php? page=item&i_id=57552 , kuris kaip ir oscilografas matuoja dažnį net iki 2MHz, turi sąsąją su kompiuteriu, tai mano supratimu jis nuo tikro oscilografo atsilieka tik mažu matavimo dažniu...  |
Cia jau visai nusvaigai-skopas butinai reikalingas ne kazkokiam ten dazniui matuot,o ziuret,kas dedasi maitblokyje ir kitose impulsinese schemose-turi tureti galimybe matyti impulsu forma |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2008 04 02, 13:02 |
|
|
|
|
[quote="gnt73"]
| Cia jau visai nusvaigai-skopas butinai reikalingas ne kazkokiam ten dazniui matuot,o ziuret,kas dedasi maitblokyje ir kitose impulsinese schemose-turi tureti galimybe matyti impulsu forma |
Ką konkrečiai maitblokyje galima pamatuoti su oscilografu? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |