|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 15, 12:55. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » Stacionarus Lenovo kompas Sata HDD ir IDE HDD problema
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Stacionarus Lenovo kompas Sata HDD ir IDE HDD problema |
Parašytas: 2008 02 26, 09:40 |
|
|
|
Taigi turiu stacionarke Lenovo, jame hdd yra sata, bet problema yra tokia kad niekaip negaliu papildomai prijunkti IDE hdd, jeigu atjungiu sata ir pajungiu tik IDE hdd tada veikia viskas kuo puikiausiai, bet jei prijungiu sata ir tada IDE tai prasideda kaskokia nesamone jis mato tik Sata hdd ir viskas. BIOSe atrodo viskas ijunkta. Gal kas nors zinot kame cia problema? Su kitais PC nera buve tokio dalyko. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 02 27, 16:45 |
|
|
|
Na dalykas toks kad kai pajungti ir SATA ir IDE BIOSe jie abu matosi, win os yra SATA diske ir win isvis nepasikrauna kai sie abu diskai pajunkti man ismeta lentele kad CTRL+alt+del to restart pc. O jei tik atjungiu IDE hdd viskas ok. Dar idomus dalykas, kad int tos pacios sinos kur jungiu HDD yra pajunktas DVD ir kada palieku tik dvd viskas kuo puikiausiai sukasi, bet atjungus dvd ir vietoj jo pajungus IDE hdd ijungus pc kai turetu prasided win os krovimas ismeta CTRL+alt+del to restart pc ir viskas tuo baigiasi.
Tai mano manymu IRQ cia nekaltas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 02 27, 21:39 |
|
|
|
xina rašo: |
Matomai iesko boot-o ide harde. Jei biose perjungt neiseina, startuok is cdromo ir bandyk kisti windovsus i ide harda, kitko nesumastau. |
O tai ar autorius isvis bande biose boot,inimosi eile pakeist,kad pradetu nuo to SATA,o ne nuo IDE ? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 02 28, 23:47 |
|
|
|
Pabandyk BIOS susiupdaitint, pas mane ir tokia problema buvo ir jokie nustatymai nepadejo o po bios updeito viskas susitvarke. beje jai hdd reikia retai gali jungt ji prie veikiancio pc. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 02 29, 14:48 |
|
|
|
Taigi butent kad biose neina nustatyti, reikes pabandyt atnaujint biosa, o manai ijungus kompa ir pasikrovus win os prijunkti hdd cia gera mintis? As taip niekada nebandziau, o ar kas nors is jusu bandet taip, ar nebus kokio trumpo jungimo ir paskui uzlus viskas????? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 02 29, 18:21 |
|
|
|
Man buvo tokia bėda: windai sata, o įdėjus IDE krovėsi iš jo. Biose (bent jau pas mane) "hard disks boot priority" ir perjungi pirmą sata. |
|
_________________ Jei reikia privačiai - privatas. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2008 03 01, 11:20 |
|
|
|
xina rašo: |
Sito nedaryk. Kad hardas veiktu, viena is salygu- ji turi matyti biosas kompui startuojant. O jungiant einanciam kompe- gali prisidirbt bedos. |
Zinau kad tai nera pati geriausia mintis bet kai reikia butinai persikelt failus is hdd o biose jokie nustatymai nepadeda tai nelieka kitos iseities, na pas mane pc pirktas jau seniai ir tada sata buvo naujove ir pati motina buvo tik isleista tai manes nestebino tokios bedos ir joks prioritetu parinkimas man nepadejo, o siaip pats hdd pajungimas prie veikiancio pc nebutinai blogis serveriuose kartais taip daro, IBM savo serveriu aprasimuose netgi irase kaip pribambasa kad pas juos tas tikrai imanoma. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|